Oorsprong: Frankrijk, Champagnestreek. Meegebracht door Portugese zeevaarders uit Indo-China.


Gewicht: tussen de 3 en 4 kilo


Kleuren: Konijngrijs, zwart, blauw, bruin en geel. Deze konijnen hebben een vacht die verzilverd, vanaf de leeftijd van 5 of 6 weken, tot ongeveer 6 maanden. De effen haren veranderen maken in die tijd plaats voor haren met een topje zonder pigment.


Karakter: Middelmaat konijnen zoals dit ras, zijn over het algemeen actief en nieuwsgierig. Ze zitten wat activiteit betreft tussen het drukke van de kleine konijntjes en het wat rustigere van de echt grote rassen in. Konijnen zijn niet op karakter gefokt, maar op formaat (vleeskonijnen) of uiterlijk (vacht of tentoonstellingdieren). Daardoor zijn er eigenlijk nauwelijks rasspecifieke karakters te onderscheiden. Bij elk ras heb je rustige, mensgerichte konijntjes, maar ook de pittige, energieke dieren. Dat verschilt echter per individu, niet per ras. 


Bijzonderheden: De rasstandaard voor dit ras is niet overal hetzelfde, wat betreft de mate van verzilvering van de vacht.


Een Groot Zilver als huisdier:  Deze konijnen worden maar weinig als huisdier gehouden, en zijn vooral in het bezit van konijnenfokkers.