Ga naar inhoud

Boos naar mij doen


Bambi&Fendi

Aanbevolen berichten

Hai,

 

Mijn voedster Bambi en rammetje Fendi hebben ontzettend mooie lange plukken haar in hun nek. Erg praktisch is het niet, het klit namelijk ontzettend snel (vooral als ze elkaar likken, of als er hooi in blijft hangen). Hierdoor moet ik het altijd goed bij houden, voordat het helemaal één grote klit wordt. Eerst mocht ik het altijd wel voorzichtig van ze kammen, maar laatste tijd willen ze niet stil blijven zitten. Nu heb ik het alsnog zo goed mogelijk uit elkaar proberen te halen, maar na een tijdje zat er toch echt een klit die er uit moest. Ik wil namelijk niet dat die alsmaar groter wordt en op ten duur aan hun huid gaat trekken. Toen heb ik ze maar opgepakt om de klit te voorzichtig te verwijderen en uit te kammen. Normaal til ik ze nooit op omdat ze dit vreselijk vinden. Ik snap dat ze dan even boos op me zijn, maar nu blijft dat wel een hele tijd aanhouden. Er is niks aan de hand als ze eten of wat lekkers krijgen, maar zodra ik mijn hand naar ze uitsteek rennen ze stampend weg en kruipen ze in een hoekje. Dit doen ze zelfs al als ik niet eens van plan was om ze te aaien, maar bijvoorbeeld net iets te dicht bij kom met mijn hand als ik hun voerbak van de grond wil pakken. Bij alles denken ze dat ik hun weer ga oppakken, en gaan ze er vandoor. Het helpt niet dat ik toch telkens weer hun haar moet bijhouden, want nu blijven ze dus helemaal niet meer stilzitten en moet ik ze of oppakken, of blijven ze gespannen in een hoekje zitten terwijl ik het doe. Nu gaat het al een paar weken zo, en merk ik dat er vrij weinig van de band die ik met ze had overblijft.

Ik weet niet zo goed wat ik kan doen, aangezien het echt nodig is om hun lange nekhaar bij te houden. Maar ik vind het ook zo vervelend dat het er telkens zo aan toe gaat (sinds mei ongeveer). Ze wennen er dus ook niet aan, het zijn namelijk echte blijf-van-me-af konijnen, dit is al zo sinds ik ze van de opvang heb gehaald.

Hoe zou ik dit het beste kunnen aanpakken?

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Misschien een truukje gebruiken dat ze niet met hun voetjes van de vloer hoeven? Als ik nagels of vachten na wil kijken en bijwerken dan gebruik ik de onderkant van een transportbox waar een handdoek in ligt. Als ze daar in lopen met wat "aanmoediging" dan pak de bak+konijn op of ga zelf op mijn knieën op de grond zitten en blijven ze met hun voetjes op een ondergrond. Bovendien voorkomen de opstaande kanten van de bak dat ze alle kanten op kunnen. Je kunt dan relatief rustig je gang gaan. Ze vinden het dan nog steeds niet grappig waarschijnlijk, maar de doodsangst eventueel van het optillen met hun voetjes los van een ondergrond hebben ze dan niet. 

 

Voor de zekerheid is hier een  linkje naar een goed artikel over het tam maken van je moppies. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 weken later...
  • Evee sloot dit topic
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .