Ga naar inhoud

Verlamming


Kaylee Driessen

Aanbevolen berichten

Maandag ochtend zaten we met spoed bij de dierenarts met Evi. Ze was plots verlamd aan haar achterhand. 
Foto laten maken om uit te sluiten dat haar rug niet gebroken was. Onze gedachten gingen dus gelijk naar E.Cuniculi. Begonnen met medicatie en we hoopte dat het beter ging worden. 

Vrijdag (gister) naar onze “eigen” dierenarts voor na controle. Helaas was er weinig tot geen verbetering. 

Maar onze dierenarts vermoed toch echt dat het komt doordat ze een verkeerde sprong of beweging heeft gedaan. Waardoor er toch iets van een wervel verschoven is. Waardoor de zenuwen bekneld zitten en vandaar die uitval in haar achterhand.
Hij denkt dus niet dat het E.Cuniculi is. Maar omdat je dat niet zeker kan weten, blijven we doorgaan met die medicatie.
Heb nu hogere pijnstiller gekregen en moet het via een injectie in haar nek spuiten.

 

Heeft iemand hier ervaring mee? Ik wil er natuurlijk alles aan doen om haar beter te laten worden. Maar moet ook realistisch blijven. Voor Evi is dit natuurlijk heel sneu. Ze kan opeens bijna niks meer, waardoor ze best wel gefrustreerd raakt. 
Wat denken jullie? Zou dit nog goed kunnen komen? 
Wil mijn meisje nog lang niet missen❤️ Ze is ook nog zo jong (7 maanden) 

AAE56FFC-2B3E-45CB-97E0-5AE2297F3E0F.jpeg

Link naar reactie
Delen op andere sites

Is het dan niet te zien op de röntgen dat er iets is verschoven? Ik weet niet uit hoeveel hoeken er een foto is gemaakt. Eigenlijk zou je een 3D-image willen hebben.

 

Ik zie hier wel een hele hoop problemen, maar daar kan de dierenarts "niks" aan doen. Is geld een issue? Je zou natuurlijk kunnen kijken of er dierenarts is met een CT-scan. Dan krijg je een beter beeld van wat er aan de hand is. Ook is het handig om de dierenarts te vragen of de therapie daardoor verandert, dan kun je een weloverwogen keuze maken of je dat wel of niet doet. Het loopt uiteraard in de papieren.

 

Ik denk dat de betere pijnstiller wel slim is, het neemt ook zwelling weg. Die zwelling zorgt ook voor meer klachten en meer schade. Ik vraag me wel af, dat als er inderdaad wervels verschoven zijn, hoe dat met deze therapie beter wordt. Hoe langer zoiets duurt, hoe meer schade natuurlijk. zo niet blijvende schade. Wat de opties voor konijnen zijn, ik durf het niet te zeggen. Misschien is het risico van een invasieve therapie, denk aan opereren, te groot. Ik zou je door laten verwijzen naar een gespecialiseerde dierenarts. Dat moet voor een CT waarschijnlijk toch al. Nee heb je nu, ja kun je krijgen, mits je een bult geld hebt. Ik lees in jouw bericht dat je alles wilt doen, ik denk dat dat alles doen is.

 

7 maanden is ook wel erg jong, om het meteen op te geven. Maar ik zou wel in je achterhoofd houden dat als het niet meer konijnwaardig is, je een moeilijke beslissing moet maken. Ik zeg niet dat het perse zo ver komt, maar je moet er wel rekening mee houden. Je mag daarin alles mee nemen, maar ik denk dat haalbaarheid en de kwaliteit van leven het belangrijkste is.

 

Sterkte en ik hoop natuurlijk op een positieve uitkomst.

  • Mee eens! 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Kolino sloot dit topic
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .