Ga naar inhoud

Konijntje struikelt bij springen


Bonster17

Aanbevolen berichten

Hoi allemaal, 

 

Mijn NHD van 6 (voedster) springt gauw mis op een verhoging of schuilhuisje of ze struikelt als ze er vanaf wil springen. De dierenarts heeft een paar maanden terug geconstateerd dat ze 'wel eens staar aan het ontwikkelen kan zijn'. 2 weken terug waren we bij de dierenarts na een mislukte koppelpoging, hij heeft er niks meer over gezegd (dat doet hij vaker, hij focust zich op 1 probleem, is een konijnen specialist). Ik zie verder geen rare dingen, behalve dat ze wat afvalt, maar ze was ook te dik. Dat houd ik wel in de gaten de komende tijd. 

 

Weten jullie of dit normaal is bij een NHD van haar leeftijd? Alvast heel erg bedankt voor jullie tijd! 

 

Groetjes, 

Anne. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nee dit is niet normaal en mijn gevoel zegt gelijk dat dit EC is. Ik zou vragen of je met fenbendazol (een ontwormingsmiddel dat werkt tegen de parasiet) kan starten. Zeker niet iets om in de gaten te houden of aan te kijken, ik zou gelijk vandaag nog proberen te starten met medicijnen. Bij EC is het hoe eerder je er bij bent, hoe meer kans op herstel.

 

Meer informatie over de ziekte:

https://www.bunnybunch.nl/informatie/Encephalotozoon-cuniculi-EC-Konijn

  • Bedankt 1
  • Mee eens! 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ben naar mijn vaste dierenarts geweest. Ogen onderzocht, ziet prima. Pijn bij druk op haar onderrug, waarschijnlijk is ze door haar rug gegaan of het is vroegtijdige artrose. We gaan starten met pijnmedicatie en dan vanuit daar verder. Geen E. Con. I

in ieder geval, dat konden we adhv urine uitsluiten. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Een konijn dat door zijn rug gaat heb ik nog nooit gehoord. Natuurlijk kunnen erg rugklachten zijn, maar vaak is daar dan een duidelijke oorzaak voor te vinden op een röntgenfoto. Artrose, hernia, een breuk etc. Dat kan je niet zonder röntgenfoto uitsluiten.

EC kan je alleen uitsluiten met bloedonderzoek, maar dat is ook niet erg betrouwbaar. Met urineonderzoek kan je EC nooit uitsluiten.

Bij deze symptomen gaan bij mij ook alle alarmbellen rinkelen voor EC. 

Kan je nog voor een second opinion gaan? Starten met behandeling voor EC kan in ieder geval geen kwaad en als blijkt dat dit het toch is, ben je er vroeg bij. 

aangepast door Jamesthebunnybutler
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Evee sloot dit topic
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .