Ga naar inhoud

Twee konijnen geadopteerd en wat vraagjes 😊


Loetje10

Aanbevolen berichten

Hoi allemaal!

 

Sinds zaterdag heb ik twee konijnen (voedster en ram allebei geholpen). Ik heb ze overgenomen via verhuisdieren waar mensen dieren aanbieden voordat ze in het asiel terecht komen. Helemaal ingelezen van te voren maar loop wel tegen wat punten aan en zoek wat tips van ervaringsdeskundigen ;). 
 

Gelijk de lastigste.  Ze staan op mijn kamer met een binnenhok en een grote ren er aan vast. Nu is het zo dat ze s nachts gaan spoken. Ze gaan graven in allerlei hoeken van de ren en het binnenhok en lijken te zoeken naar ontsnappingsmogelijkheden. Dit geeft heel veel herrie waardoor ik slecht slaap. Zou dit door de verhuizing komen of is het iets waar ik nu al wat mee kan doen? Het is gek genoeg ook alleen de voedster die dit vooral doet. 


Daarnaast de vraag of Jullie nog tips of handige informatie hebben voor bijvoorbeeld leuke speeltjes of do’s en dont’s voor de tijd na een verhuizing. 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Welkom! Voor tips ben je op de goede plek beland! haha. Een hele website vol tips & genoeg mensen op het forum die tips kunnen geven 🙂

 

Konijnen zijn schemerdieren, ze zijn vooral in de avonden en 's ochtends vroeg actief (zo rond zonsondergang & zonsopkomst). Het actieve gedrag in de nachten is dus gewoon het natuurlijke konijnengedrag. Dat is een nadeel van ze op de slaapkamer hebben, het kan inderdaad je nachtrust kosten. Zorg wel dat ze genoeg te doen hebben en voldoende leefruimte. Voor een koppel is 4 vierkante meter permanente leefruimte altijd, dus ook in de nachten, echt aan te raden.

 

Heb je de konijneninformatie op de website al gevonden?

https://www.bunnybunch.nl/informatie/overzicht-van-alle-konijneninformatie

 

Dit zijn beginnerstips:

Tips voor beginnende konijnenbaasjes
https://www.bunnybunch.nl/informatie/tips-voor-beginnen-aan-konijnen

10 veelgemaakte fouten bij het houden van konijnen
https://www.bunnybunch.nl/informatie/10-fouten-bij-het-houden-van-konijnen

 

 

Dit gaat over speelgoed:

Speelgoed voor konijnen
https://www.bunnybunch.nl/informatie/speelgoed-voor-konijnen

Zelf konijnenspeelgoed maken
https://www.bunnybunch.nl/informatie/knutselen-voor-je-konijn-DIY

Spelen met je konijn
https://www.bunnybunch.nl/informatie/spelen-met-je-konijn

 

Dit gaat over nieuwe konijnen laten wennen en tam maken:


https://www.bunnybunch.nl/informatie/hoe-maak-je-een-konijn-tam

Link naar reactie
Delen op andere sites

Welkom op Bunnybunch! Wat leuk dat je pas nieuwe konijnen hebt. 🙂

Het is niet zo gek dat voornamelijk je voedster graaft. In het wild zijn het ook de voedsters die de burcht graven ze graven dus veel meer dan de rammen. Het zou ook heel fijn zijn als ze wat het graven hebben. Bv. een overdekte kattenbak met zand. Het is een natuurlijke behoefte en dus normaal gedrag. 

Hier zijn ze ook gek op oude handdoeken, om in te graven en aan te trekken. Dat doe ik dan wel onder toezicht. Eén van mijn konijnen bleef vast zitten met een nageltje en kon niet meer zelf loskomen. 

Je hebt je konijnen nog maar pas, je zult zien dat er nog wel wat gaat veranderen in hun gedrag. Het duurt weken/maanden voordat ze zich wat meer thuis gaan voelen. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dankjewel voor jullie reacties! Stelt toch wel gerust:). Ik merk dat ze ook wat sneller gaan graven als ze gestresst zijn, bijvoorbeeld als ik de wc pak om te legen. Verder laat ik ze nu zoveel mogelijk met rust en laat ze wennen aan mijn aanwezigheid in de kamer. Ik heb al kartonnen dozen en een soort snuffelkussen waar ik hun voer in verstop. Daar graven ze nu ook in. Hopelijk wen ik ook snel aan ze s nachts want anders moet ik toch even op zoek naar een oplossing. 

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .