Ga naar inhoud

Plassen


Maxim Feys

Aanbevolen berichten

Goeie avond iedereen hier.

 

Wij hebben onze Vlaamse reus nu ongeveer 2 jaar. 

Deze is nog nooit buiten geweest en vertoefd dus altijd binnen.

 

Normaal gezien doet ze haar behoefte bijna nooit buiten haar kooitje. Af en toe eens een strontje kan gebeuren, maar verder niets.

 

Sinds twee dagen plast ze echter achter de zetel (waar ze vroeger ook vaak ruste of sliep, maar dus nooit haar behoefte deed. Hiervoor ging ze braaf in haar hok.)

 

Iemand een idee hoe dit komt? Haar kotje is altijd proper, en ze krijgt altijd voldoende eten.

 

Ook plast ze altijd op haar hooi (krijgt ze dus niet meer). Zou dit kwaad kunnen?

 

Alvast bedankt iedereen!!

Maxim

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hooi is het hoofdvoedsel van konijnen. 80% van wat ze eten op een dag moet hooi zijn. Dat mag je dus zeker niet weghalen. Weinig of geen hooi eten zorgt voor zoveel problemen, met gebit en spijsvertering vooral. 

 

Wat betreft het plassen, zet er een toiletbak neer waar ze in kan plassen. Dat is in ieder geval frisser. Van daaruit kun je dan kijken of je de bak naar een handigere plek kan verzetten of op termijn weer weg kan halen. Plassen is meestal territoriaal, zeker aangezien ze er nu in het voorjaar mee is begonnen. Ze wil haar eigen geur daar afzetten. Meer tips over zindelijkheid staan in dit artikel: https://www.bunnybunch.nl/informatie/konijnen-zindelijk-maken

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .