Ga naar inhoud

Kiddo heel erg ziek :-(


kb1988

Aanbevolen berichten

Ik heb mijn twijfels over de nazorg die is geboden aan Kiddo. Ik heb telefonisch contact gehad via de telefoon en hoor wisselende meningen. Op tweede kerstdag ben ik naar spoedconsult gegaan en kreeg hier dwangvoeding (critical care) en Metocloral drops mee. Ter plekke kreeg hij Premperid/Emeprid injectie, Rimadyl/Norocarp en een Infuus S.C. Ze zagen toen geen haakjes bij de controle.


 


Maandagochtend heb ik Kiddo weggebracht naar het dierenziekenhuis Oldenzaal en hier onderging hij een kiesoperatie. Deze arts zag wel meteen de haakjes. Op de rekening vond ik de volgende producten: Injectie domitornarcose anaestesiemiddel, antinarcose, Buprecare, Metecam pijnstiller en kreeg mee: Novacam cat suspensie, cisaral drops en novadox. Alle 3 niet gebruikt, hopelijk kan ik deze nog inruilen.


 


Toen ik Kiddo weer ophaalde was hij al erg zwak en kon niet meer rechtop staan. Dit hoorde bij de narcose en zou wel wegtrekken. Zodra hij zou bijkomen, moest ik hem bijvoeren, indien nodig dwang. Ik vond het erg lang duren voor hij bij kwam en ik moest mezelf overtuigen dat het wel goed zat. Het gevoel nam het over van het "gezonde verstand" en achteraf had het gevoel gelijk.


Rond half 8 hoorde ik rare hoestende geluiden en vervolgens stopte hij met adem halen. Meteen de spoedconsult gebeld. Ik vertelde wat ik wist en ze boden mij meteen aan om weer langs te komen. Toen was echter het hartje ook al gestopt met kloppen. Ik gaf aan dat het afgelopen was en kletste nog met haar na. Zij wist te vertellen dat ze het gek vond dat ik het konijn mee kreeg, terwijl het niet op eigen pootjes kon staan. Wat is nu eigenlijk waarheid?


Link naar reactie
Delen op andere sites

Normaal gesproken wordt een konijn pas meegegeven als het goed wakker is en het heeft gegeten. Al heb ik zelf wel eens konijnen mee gehad die nog niet hadden gegeten. Een konijn die niet op zn eigen pootjes kan staan meegeven, dat wekt bij mij ook een raar gevoel op hoor.


 


Snap dat er nu van alles door je hoofd gaat, of dingen niet anders hadden gemoeten. Maar, je kan er niks meer aan doen. Hoe rot dat ook voelt. Neem de tijd om afscheid te nemen van Kiddo. Dat kun je maar 1 keer doen. De rest kun je je (als je wil) nog je hele leven druk om maken. Natuurlijk niet aan te raden. Maar hopelijk snap je dat ik bedoel te zeggen, dat je je nu best verdrietig mag voelen en dat alles hoort bij het proces van rouwen en verwerken.


 


Heel veel sterkte!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik vind het ook wel raar dat ze Kiddo hebben meegegeven terwijl hij nog niet op zn eigen pootjes kon staan. Ik krijg mijn konijnen pas mee wanneer ze goed wakker zijn. Bij mijn dierenarts gaan de konijnen in een zuurstoftent om goed wakker te worden, en liggen onder een warmtelamp. Soms hebben ze nog niet gegeten als ik ze meekrijg, maar dat is ook afhankelijk van wat er gedaan is. Het allerbelangrijkste is dat het konijn weer wakker en alert is. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heel veel sterkte! Wat erg, had dat niet verwacht eigenlijk!

Ik snap dat je weer een nieuw maatje wilt,,zal wel heel stil zijn zonder hem...

ik kan nog een topic herinneren dat je hem wilde koppelen wat niet helemaal goed verliep. Misschien kun je nu een bestaand koppeltje nemen, dan is het castreren en koppelen al gebeurd. Bedoel er verder niks mee, maar misschien is dit iets waar je zelf nog niet aan had gedacht. ;)

Nogmaals heel veel sterke!

Rust zacht kiddo

Link naar reactie
Delen op andere sites

Inderdaad, ik dacht ook meteen: nu is je kans om een koppel te nemen, dus een koppel wat al in de opvang gekoppeld is en waarbij je niets meer zelf hoeft te doen.

Ik weet niet of ze Kiddo te snel mee hebben gegeven, ik krijg hier het konijn mee voordat het gegeten heeft en dat zou ik eigenlijk ook niet anders willen, anders moeten ze zo lang bij de da blijven. Heb ze liever thuis eigenlijk.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .