Ga naar inhoud

Konijn mist controle bij lopen


Lonja

Aanbevolen berichten

Hopen dat dit toch een vooruitgang betekend voor Stip! Soms zit het hem al in de kleine dingen, het is toch even afwachten hoe het straks zonder de dexamethason (even gekopieerd hoor ;)) zal gaan. Zorgen om je beestje zijn gewoon niet leuk, klinkt goed dat ze je niet in de buurt moet hebben, voor haar dan ;) ik hoop op het allerbeste voor Stip!


  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

En ook vandaag ging het alweer een klein beetje beter. Het lijkt wel ongeveer in het tempo dat het achteruit ging weer vooruit te gaan. Niet heel goed merkbaar per dag maar als je dan over een paar dagen kijkt dan zie je het toch wel. Het slome is ook minder geworden. Ze had zelfs haar kopje zitten poetsen denk ik, de haartjes op haar kop zaten door de war ten minste.


En vandaag heeft ze haar geduld echt niet kunnen bewaren met de mix Panacur/ perenhapje en viel ze aan waar ik bij was! 


 


Later vanavond wilde ik haar prik geven en dat is iedere dag rond dezelfde tijd. Ik heb een vervoersbak waar ze in gaat als ik te dicht bij kom, met 2 openingen, de voorste is altijd open, ik doe als ze haar medicijnen moet het achterste deurtje open en duw haar dan iedere dag de vervoersbak uit. Vandaag zo gek: Ik kom eraan en zeg dat het tijd is, wil het achterste deurtje open doen en wat doet ze, ze komt zelf de vervoersbak uit en gaat ineengedoken klaar zitten...Vond het zo apart.


Ze snapt nu dus de routine en weet waar ze aan toe is. Panacur hapje eten is veilig; dan gebeurt er niks. Later op de avond: Bak uit komen en prikje. 


Dat ze nu de routine snapt en zelfs mee werkt vind ik een mooi teken. Het houdt in dat ze begrijpt waar ze aan toe is en dus niet continu bang hoeft te zijn. Denk ik. Hoop ik. :)


  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Het valt me alleszins mee inderdaad maar dat is ook omdat ik zelf injecties kan geven dankzij een fijne dierenarts en ze dus in enkele seconden gewoon rustig in haar eigen omgeving haar medicatie binnen heeft. Dit in combinatie met dat ze slecht ter been is dus geen stress met vangen daarvoor. En dan zelf goed Panacur eten.

De combinatie van omstandigheden maakt dat de behandeling weinig voorstelt.

En dan ook nog iedere dag een beetje vooruitgang wat toch inhoudt dat de zenuwschade op zijn minst tijdelijk omkeerbaar is met medicatie.

We duimen dat het in de toekomst ook zonder medicatie zo blijft natuurlijk, en het dan niet net zo hard (of langzaam eigenlijk) weer terug valt. Maar zo ver zijn we nog niet.

Ik denk in ieder geval zeker wel de juiste keuze te hebben gemaakt met behandeling starten in plaats van inslapen. Ook als het nu niet doorzet heeft ze geen rot-tijd nu. Dat was vorige week wel anders.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Injecties? Wat fijn dat je die gekregen hebt, dat scheelt weer geworstel met dingen in het bekje proberen te krijgen. En handig dat ze door heeft wat de nieuwe routine is, gelukkig past ze zich een beetje aan. Nu hopen dat de stijgende lijn zo blijft door gaan. Wat gaat die een binkies maken als ze weer naar buiten kan en in de groep mag! :D


Link naar reactie
Delen op andere sites

Haha laten we het hopen. Zoiets zit niet echt in haar aard maar ik heb het haar wel 1x de gekke 5 minuten zien hebben.

Heb een knuffel gekocht bij de dierenwinkel omdat ik daar toch al in het winkelcentrum was. Er zaten ook te jonge konijntjes, 5 weken of zo. Die leken me eigenlijk beter geschikt voor het doel van de knuffel maar heb het toch maar niet gedaan. ;)

De knuffel heeft even bij de anderen gelegen (die doen het eigenlijk wel heel goed zonder Stip, er is meer rust, ze zijn kleffer en heb zelfs Klaver en Clint een tijdje zitten aaien, die zijn normaal te onrustig, dus moet eerlijk bekennen dat Stip uit de groep misschien beter is dan erin) en de knuffel net bij Stip gezet.

Vooralsnog vindt ze hem eng. (Natuurlijk. )

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nou die knuffel daar moet ze niks van weten helaas.

Ze wil sowieso niks. Ze kan altijd uit de onderbak van de kooi maar ze vertikt het. De hele dag en nu ook met dat mooie weer 's avonds staat de achterdeur open en ze staat naast de achterdeur dus ze kan zo de tuin in lopen maar geen haar op haar hoofd die daar aan denkt. Ze heeft vaker in de tuin gelopen dus het is geen heel onbekende omgeving. Ook is het maar 10 meter lopen naar de andere konijnen ook al kan ze die niet zien.

Toch lijkt ze niet heel veel problemen meer te hebben, die linkervoorpoot is denk ik nog niet goed, maar ze is de onderbak niet meer uit gekomen sinds dat filmpje nu een week geleden, dus ik ga haar zo toch even dwingen om een beeld van haar toestand te kunnen krijgen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Net haar laten lopen. Het duurde 10 minuten eer ze een stap zette maar het is inderdaad wel verbeterd ook al is ze er nog niet. Ze wankelt niet meer zo, ze is minder traag in haar bewegingen en zakt niet door de poten. Ze heeft meer kracht erin. Probleem is volgens mij nu vooral dat ze misschien nogal stijf is. Niet gek na 7 dagen alleen maar heen en weer huppen tussen poepbak en reisbak.

Ze moet echt meer gaan bewegen.

Denk dat ik haar vanavond als de rest wakker is en het wat afgekoeld is in de ren ga zetten. Fysiotherapie.

Hoop dat dat goed gaat want een herkoppeling is ze nog niet klaar voor. Maar zo lang (2 weken inmiddels) stil zitten op nog geen halve vierkante meter kan toch gewoon niet goed zijn?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Kan me voorstellen dat ze wat stijf is ja, je fysiotherapie klinkt als een goed plan. Je merkt wel aan haar als het niet gaat of het toch te snel is zou ik denken en misschien is het een goede volgende stap om haar aan het bewegen te krijgen. Ze heeft natuurlijk wel echt rust gehad nu zou je denken maargoed ik ben geen expert natuurlijk! Ze zit nu nog op de medicatie toch?


Link naar reactie
Delen op andere sites

De dexamethason is afgelopen, de ab geef ik vanavond nog maar bel morgen even de da hoe lang ik dat moet blijven geven, dat weet ik niet, ik heb nog voor 2 a 3 dagen, de Panacur maak ik de kuur af van 30 dagen.

Hokrust was eigenlijk niet nodig, achteraf. Dat was de behandeling toen we nog dachten dat ze de zenuwen van haar voorpoot beschadigd had. Toen bleek dat dat niet het probleem was werd de behandeling medicatie.

Ik heb alleen nog helemaal niet tegen Stip verteld dat ze geen hokrust meer hoeft. Misschien is dat het! :P

  • Vind ik leuk 2
Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoe voer je haar op dit moment? In een bakje ofzo? Misschien kan je het voer door de hele ren verspreiden, dan moet ze wel wat gaan lopen om alles te vinden. En misschien iets ophangen ofzo, zodat ze wat moet uitrekken om erbij te kunnen? Soort van koekhap-fysio? Werken voor de kost! ;)


Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik had helemaal in het begin een hooi-balletje hangen maar daar at ze niet van. Alleen als het op de grond lag. Ik voer haar brokjes inderdaad in een bakje maar voor brokjes zal ze niet gaan lopen. Groen vindt ze heerlijk, dat is wel een idee om te verspreiden ja! Dat zal ik dan doen vannacht voor ik naar bed ga, als wij daar heen en weer lopen durft ze dat toch niet.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hier hetzelfde inderdaad... ik geef ze altijd eerst vers hooi en water en vlak voordat ik wegloop pas de biks en het groen (strooi ik door de ren heen), want anders heeft Flynn het op voordat Senna zich volledig durft te laten zien. Behalve als het donker is, dan eet ze zelfs nog wel eens uit m'n hand.. maf beest. Maakt het bij jou uit of het licht of donker is in het verblijf waar ze nu is? Misschien is ze nog meer op haar gemak bij je als het niet fel licht is daar als jij er bent (hoewel je zelf ook wat zien wilt natuurlijk...).


Link naar reactie
Delen op andere sites

Nee maakt geen verschil. 's Avonds is het hetzelfde. Ze zit sowieso in een hoekje onder de wastafel. Dus wel wat 'beschut'. Heb net de onderbak van de kooi weggehaald, misschien vormde dat een psychologische grens. Dus ze zit gewoon op de grond nu. En het groen ligt als een spoor broodkruimels naar buiten haar voormalige denkbeeldige grenzen.

Ik ben benieuwd hoe ver het morgenochtend op is! Heb het toch eerder gegeven, opeten als ik naar bed ben kan altijd nog. Maar het was nu etenstijd en ze heeft veel houvast aan dat ze weet wanneer wat gebeurt had ik dus al gemerkt.

Het is vooralsnog helemaal niet eng dat de onderbak weg is in ieder geval :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ging net naar bed maar toen ik de achterdeur dicht wilde doen was ik een konijntje kwijt :)

Stip zat buiten bij de ren! :D

Hè hè. Ze zat er al een tijdje denk ik want ze had eigenlijk nog niks gegeten van wat binnen lag.

Maar nu werd het toch wel tijd om terug naar binnen te gaan. Ik dacht ik pak haar even maar dat viel vies tegen. Ze is nog zwabberig, mist nog steeds af en toe controle, maar ze kon nog heel snel weg schieten!

Uiteindelijk na wat heen en weer lopen (sorry Stip) rende ze de bijkeuken in.

Morgen de dierenarts eens bellen, dan hoop ik dat de antibiotica niet te lang meer duurt zodat ze zo langzamerhand van de week een keer terug kan. Alleen nog een trucje verzinnen voor de Panacur.

Link naar reactie
Delen op andere sites

haha... zo wankel als ze is dan toch boevenstreken. Naja, dan heeft ze er zelf blijkbaar in ieder geval niet zoveel last van. Hm Panacur geven gaat lastig worden als ze weer in de groep is lijkt me... al wat voor kunnen bedenken?


Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik denk dat ik ze allemaal maar perenhapje geef en er bij blijf. Kijken hoe dat gaat. Ik heb de dierenarts gebeld en ze hoeft alleen vandaag nog ab. Ze moet het verder zelf oppakken en als het EC is (waar ik ten slotte voor behandel) haalt ab toch niet veel uit.

Donderdag vrij genomen. Dan ga ik ze terug koppelen. Ik heb al een plannetje.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .