Ga naar inhoud

Ervaringen chronisch snot


Stamper2011

Aanbevolen berichten

Pff als ik het zo lees zijn er wel heel veel soorten AB. Misschien laat ik wel een kweekje maken dan weet ik meteen welke bacterie mijn andere 2 hebben, die zijn voor enrofloxoral en duplo behandeld en dat werkte niet dus ben een beetje bang dat bij mijn voedster dat dan ook niet werkt, immers heeft zij het van hun gekregen..


Link naar reactie
Delen op andere sites

vreemd dat die kweek zo duur is, ik heb het dacht ik voor 40 euro laten doen. Ik moet nu bij een konijn Gentapol-B in zijn neus druppelen. Dat heeft bij mijn andere chronisch snot konijn ook goed geholpen in combi met Duplocilline.

 

Maar ik heb ook de situatie gehad waar jij nu in zit. Konijn met snotters, ook nog heel jong en geen enkele ab hielp echt. Ik heb toen uiteindelijk een scopie laten doen waarbij de dierenarts dus in zijn neus keek. Het bleek dat er maar 1 van de 4 holtes dicht zat maar de kweek heeft niks aangetoond en uiteindelijk is hij er een soort van overheen gegroeid.

 

Waar heb je dat laten doen, die kweek?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Onze Wim heeft altijd chronische snot gehad. Hij is vaker behandeld met Duploceline. Verder gaf ik hem zilverwater.

Hij heeft twee partners gehad en die hebben nooit snot gekregen.

Ik vond dat hij wel een konijnwaardig leven had. Helaas is hij pas geleden overleden.

Persoonlijk vind ik het dan ook geen reden om een konijn daarvoor te laten inslapen.

Ik zou dan die Draxxin of andere AB eens proberen.

Knuffels Belleke

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik wil mijn konijn ook zeker niet zo maar laten inslapen. Maar na verschillende kuren blijkt de AB niet meer te werken, zelfs na 14 dagen medicijnen niet. Het toedienen vond die ook echt niet leuk, 2x neusdruppels en gedwongen een vies goedje uit een spuit door slikken. Moest hem daarvoor eerst apart zetten wat weer stress bij beide konijnen opleverde. Na 14 dagen geen verbetering. Daarvoor was die altijd weer een tijdje van de snot af. Nu ademt die zichtbaar moeilijker, dus het is niet alleen snot, maar trekt verder zijn lichaam in denk ik. Zolang die nog goed eet en die nog lekker door het hok huppelt, laat ik hem ook zeker niet inslapen. Maar had graag dat die gewoon snot vrij was en niet roggelt. Hij heeft inmiddels zijn 3e vrouw maar nog geen van zijn vrouwen heeft ook snot gekregen. Dierenarts (zit in driebergen bij een konijnen specialist) zei dat er soms gewoon niks meer aan te doen is. Dat als de neusschotjes vergroeien, er makkelijk holtes ontstaan waar een bacterie in gaat zitten. Dan blijf je dus tegen de bierkaai vechten.


Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat klopt, het kan zo zijn dat het nooit over gaat. Mijn dierenarts zegt het zo dat het lichaam een balans heeft gevonden en samen kan leven met de bacterie. Het wordt idd een ander verhaal als het dieper in de luchtwegen gaat zitten. Maar dan nog, alleen als een konijn een longontsteking heeft, is inslapen noodzakelijk. En dat merk je wel hoor, als ze echt benauwd worden. Dan is het zo dat je het beste zsm naar een dierenarts gaat want dat kan heel vervelend aflopen als je ze niet in laat slapen. Maar dan gaan ze ook echt rare dingen doen, je ziet dat ze in paniek zijn en geen lucht meer krijgen. Ik heb het eens meegemaakt en dat was vreselijk.

Ik heb ook wel 5 soorten druppels geprobeerd en duplo en niet 14 dagen hoor, sommige soorten heb ik meerdere maanden achter elkaar gegeven. Aan 7 konijnen, jawel, het was veel werk. En ik heb ze snotvrij gekregen. Maar dan nog, toen Dopje van het voorjaar een inoperabele tumor kreeg, ging ie ineens weer niezen. Het blijft altijd bij ze.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik denk dat het helemaal afhangt van het soort snot en de heftigheid. Ik heb een voedster die er wel echt soms last van heeft en heel vaak niest en dat ik soms even mn hart vast houd of zo'n niesbui goed af gaat lopen, maar verder eet ze goed, is ze vrolijk, ziet er goed uit. Mijn ram heeft het wel van haar gekregen maar heeft het duidelijk een stuk minder erg. Vaak wel wat snot uit z'n neusje, maar in tegenstelling tot mijn voedster hoor ik hem niet ademen en niest hij een stuk minder. Bij beide dieren is het me niet eens opgekomen om ze in te laten slapen, maar ik weet ook dat bepaalde soorten snot er echt voor kan zorgen dat je konijn ziek wordt en dan is het toch een heel ander verhaal.


Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik denk eerlijk gezegd dat het aan het individuele konijn ligt, hoe erg de snot is. Je hebt wel verschillende soorten snot, snot is namelijk een verzameling van een aantal bacterien en ze kunnen verschillende combinaties hebben. Daarom is een kweek laten doen ook handig. Ik kreeg toen te horen welke antibiotica het best zouden werken iig.

Maar het ene konijn heeft er idd nauwelijks last van en de ander heeft niesbuien die een paar minuten duren. Het kan ook zo zijn dat het steeds een klein beetje erger wordt en uitmondt in een longontsteking maar het is heel lastig te voorspellen of dat ook gaat gebeuren. Ik ging bij meer en langer niezen wel meer doen ter ondersteuning naast medicatie. Dus in de konijnensauna, neus druppelen met steriel water, inhalatiezalf smeren en L-lysine en verse tijm geven. Al die dingen samen kunnen toch voor wat verbetering zorgen namelijk zodat ze toch weer opknappen. Ik vond het toch wel de moeite waard allemaal achteraf gezien.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik snap trouwens goed dat je licht moedeloos kunt worden omdat er geen verbetering komt hoor. Die momenten heb ik ook vaak gehad. Maar als je denkt dat ze toch niet op gaan knappen, wat je ook doet, dan stel je jezelf al in op teleurstelling. Terwijl dat niet hoeft. Snot heeft bij elk konijn weer een ander verloop dus ik zou alles blijven doen wat je kunt om ze te helpen genezen.

Tot het echt uitzichtloos wordt natuurlijk en dan bedoel ik een (beginnende) longontsteking. De dierenarts kan horen hoe vol de longen zitten, als dat zo is. Op zich kunnen ze al herrie maken bij het ademen alleen door de voorste luchtwegen, dus alleen je dierenarts kan zeggen hoe het met de longen gesteld is. Ik heb net vernomen dat konijnen ook aan chronische bronchitis kunnen lijden. En als ze heel lang in een vies hok hebben gezeten (door verwaarlozing), kunnen de longen door ammoniak beschadigd raken. Er kan dus ook iets anders mis zijn dan snot.

Niet opgeven hoor, bij snot moet je een volhouder zijn.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 maand later...

Ik heb een vraag. Ik heb zo ongeveer 4 weken mijn konijn AB en rhinigenta gegeven. Daarvoor alleen AB wat niet aansloeg. Dat tweede sloeg wel aan uiteindelijk, maar ben nog ruim een week door gegaan toen ze geen verschijnselen van snot meer had. Nu ben ik twee dagen gestopt en heeft ze weer veel snot... Ik baal er onwijs van en zit echt een beetje met mn handen in het haar. Ik heb namelijk nog een gecastreerde ram zitten, die ik aan haar wou koppelen, maar wil geen gezond konijn ziek maken. (wat met mijn voedster nu ook al is gebeurd). Ik wil hem ook echt niet meer weg doen en weet niet of het nog gaat lukken die snot weg te krijgen. Ik bedoel het is nu al de derde kuur geweest en heb ook niet eeuwig geld en als het niet helpt schiet dat ook niet op. Ik ga straks naar de dierenarts omdat ik toch ook voor mn andere zieke konijn (die EC heeft) medicijnen moet halen dus zal meteen overleggen maar graag zou ik ook van jullie advies willen. MIjn andere koppeltje heeft dus (ook) chronisch snot.


Link naar reactie
Delen op andere sites

Voor iedereen met een konijntje dat last lijkt te hebben van chronisch snot, probeer niet te snel de moed op te geven want het snot probleem kan zomaar ineens over zijn. Tenminste dat lijkt hier wonderbaarlijk genoeg het geval te zijn. Het gaat inmiddels alweer een halfjaar goed met Lizzy. Voorheen konden we haar steeds opnieuw behandelen met antibiotica maar nou heeft ze nergens meer last van. Misschien dat ze er overheen gegroeid is? Het enige wat er verder is veranderd, is dat ze naar buiten is verhuist. In elk geval is het nou dus een gezond konijntje. Wij zullen bij haar altijd alert blijven op snot maar het ziet er dus veelbelovend uit.


  • Vind ik leuk 2
Link naar reactie
Delen op andere sites

Saskiaa ik heb onze Wim gewoon gekoppeld. Heb het toen wel aan Carl gevraagd en die had er ook geen bezwaar tegen.

Hij heeft twee partners gehad en beide hebben nooit snot gekregen.

Net zoals de rest van mijn konijnen. Hij zat in de opvang met snot en ik was eerst ook huiverig dat al mijn konijnen het kregen.

Maar dat is niet gebeurd.

Ik vond Wim soms ook wel zielig hoor.

Na weken Duploceline spuiten was hij een paar weken snotvrij en dan begon hij weer.

Maar hij had er zelf toch niet zoveel last van denk ik.

Ik ben bv ook gewend aan minder adem hebben door mijn astma. Als ik longfunctie krijg dan zeggen ze dat het slecht gaat maar ik merk dat zelf niet omdat ik eraan gewend ben. Denk dat die diertjes ook niet beter weten.

Knuffels Belleke

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb drie konijnen met snot gehad en ze zijn alledrie genezen met injecties Duplocilline.


Ik ben wel na een paar dagen symptomen naar de dierenarts gegaan, niets afgewacht laat maar zeggen.


Van die neusschotjes, dat wist ik niet, maar ik ben dus blij dat ik snel naar de dierenarts toe ga.


Link naar reactie
Delen op andere sites

Belleke: Nou ik heb nog twee andere konijnen met chronisch snot en uiteindelijk is het met een konijn begonnen, en deze twee hebben het nu allebei gekregen dus geloof er niet zo in dat mijn ram het dan net niet zou krijgen. Het konijn die het al had toen haar kocht heeft het wel het ergste maar toch is het een vervelend probleem en als mijn ram besmet wordt dan kom ik nooit meer van dat probleem af omdat hij nog maar een half jaar oud is.. En dat vind ik ook gewoon sneu.. Ik heb nog geen andere AB geprobeerd maar omdat deze in principe wel aansloeg alleen de snotbacterie niet vernietigd is alleen onderdrukt weet ik niet zo goed hoe en wat verder. Ik heb nu ook een konijn met EC en nog onzeker of dat over gaat als zij ingeslapen moet worden kan ik alsnog mijn voedster aan die andere ram koppelen maar daar ga ik voor alsnog niet vanuit natuurlijk!! Beetje lastig wat ik nu verder het beste kan doen. Opnieuw dezelfde kuur alleen dan een paar maanden... of toch andere AB of toch snot laten onderzoeken, of afwachten hoe het met mijn andere konijn verloopt.. Ze heeft er niet echt last van, lijkt, maar ik wil dr gewoon niet koppelen aan een jong gezond konijn. En stel dat het koppelen mislukt dan zit ik misschien wel met twee losse konijnen met snot ! Daar moet ik echt niet aan denken.


Link naar reactie
Delen op andere sites

Bijzonder dat het de bij de een veel besmettelijker lijkt te zijn dan bij de ander hè. Zou dat dan niet om dezelfde bacterie gaan, of zou het andere redenen hebben?

Ik heb ongeveer dezelfde ervaring als Belleke. Mijn Bram heeft al 2,5 jaar snot. Zijn vriendinnetje heeft nergens last van, en ze zijn echt een hecht stel. Zij wonen al hun hele leven samen: 5,5 jaar. Mijn 2 andere voedsters hebben ook samen met die 2 geleefd. De ene heeft nog ruim een half jaar bij hun gezeten sinds Bram snot heeft en de andere 1,5 jaar (ze hebben sindsdien ieder een eigen vriendje). De ene heeft een paar weken terug beginnende snot gehad, maar ze zat toen al bijna een jaar niet meer bij Bram.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 maanden later...
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .