Ga naar inhoud

Babbel heeft gas


Domino

Aanbevolen berichten

Ik weet het even niet meer met Babbel. Ik heb haar deze week moeten knippen omdat haar haar echt te lang werd. Ik hoopte zo dat het weer wat warmer zou worden zodat ik haar goed kort kon knippen maar dat kon nu niet. Dus ik heb het iets langer moeten laten.

Ze woont wel binnen maar als ik het inene zo kort knip krijgt ze het koud, met alle gevolgen van dien.

Maar nu heeft ze een gasbuik, ik ben bang dat ze teveel haar binnen heeft gekregen. Ze had donderdag avond ook al last, maar dat was na een aantal uur weer over en de volgende dag was ze weer zichzelf. Maar nu vanmorgen om 10 uur at ze nog, maar daarna ging ze stil zitten en was het weer mis.

Ze heeft een harde maag en je hoort het soms flink borrelen.

Ik heb al pijnstilling gegeven, maag en darmstimulerende middelen, equate en prozyme.

Ik heb ook de dierenarts al gebeld die hier dienst heeft maar die raad me aan om te dwangvoeren, maar aangezien die maag bol staat lijkt me dat niet verstandig op dit moment. Verder heb ik nog een arts gebeld die konijn kundig is, maar ook die kan weinig voor me betekenen.

Haar temperatuur is zo goed als normaal en ze is wel alert, alleen wil ze niks eten en als ik haar in haar hok zet gaat ze liggen.

Heeft iemand nog een tip voor mij wat te doen??? Ik weet me even geen raad meer. Ze heeft het wel vaker gehad, maar nooit zo hardnekkig, ben bang haar te verliezen :(

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja ik ben bij de dierenarts geweest, ze heeft onderhuids vocht gekregen en verder is het afwachten. Hij kon niks meer doen dan ik al had gedaan.

Ik heb nu wel contact opgenomen met een specialist en als het straks nog niet beter gaat mag ik haar brengen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dank jullie wel! Ik heb me al rot gemasseerd maar op het moment doet het haar volgens mij alleen maar pijn als ik het doe. Ze loopt er ook van weg en gaat in een hoekje op de bank liggen.

Ik ga haar straks naar de dierenarts brengen en die nemen haar dan op en proberen eventueel de rommel uit haar maag te krijgen. Want naar achteren wil het blijk baar niet.

Duimen dat het goed komt. Ik weet nog zo dat m'n zusje met haar voor de deur stond, opgehaald uit de opvang en als cadeau voor mijn verjaardag. (opvang kende mij, daarom mocht het als cadeautje)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Beetje late reactie, sorry, maar Babbel zit nu sinds vanmiddag bij de dierenarts. Hij zei wel dat haar conditie op zich nog redelijk goed was en dat ze meestal konijnen binnen krijgen die er veel slechter aan toe zijn, lage temperatuur en nog hardere buik. Nu was het wel zo dat haar buik ietsje zachter was geworden na de reis (waardoor dat komt, geen idee) maar haar temp was ook vrij goed.

Ik had er iedere keer heel goed op gelet dat ze niet onderkoeld zou raken. En ook tijdens de reis zeer goed ingepakt en een snuggle safe erbij.

Ze zit nu op een warmte mat en ze zouden me bellen als er vanavond iets bijzonders zou zijn, maar ik ben niet gebeld dus ik hoop dat ik morgen telefoon krijg met goed nieuws.

*duim*duim*duim*!!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

De dierenarts belde net!!!

Ze heeft vannacht flink wat keuteltjes gemaakt, wel kleintjes, maar er komt wat uit!! Dat had ze dik 24 uur niet meer gedaan. Ik ben dus ook superblij!

Ze is ook levendiger dan gisteren dus hij zag er een stijgende lijn in en zag het vrij positief in. Hij zei wel dat we voorzichtig moesten zijn met onze blijdschap, puur voor de zekerheid, maar ik ben wel echt superblij met deze vooruitgang!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nou, morgen komt Babbel weer thuis! Ze vonden haar gisteren nog te slecht en ze at nog niet goed. Ze at wel groentes maar de biks liet ze links liggen.

Nu vandaag werd ik weer gebeld dat het goed met haar gaat, alleen eet ze de biks nog steeds niet zo lekker.

Maar ze heeft een haakje op haar kies en ik denk dat die nu ook lastig doet met eten. Die gaan ze morgen afslijpen en daarna mag ik haar ophalen als ze weer goed wakker is.

Toen ik Babbel net had, had ze van alle stress ook niet zo goed gegeten en had ze kleine haakjes waardoor ze stopte met eten. Die zijn toen geslepen en ze heeft jarenlang geen last meer gehad.

Het zou misschien ook wel kunnen dat ze nu stiekem dat haakje weer kreeg en dat daar die buikproblemen vandaan komen. Maar dat weet ik niet zeker.

Ik weet wel dat ik superblij ben dat ze het heeft overleeft. Hopelijk ontvangt Banjer haar morgen ook weer met open pootjes. Hij laat wel duidelijk merken dat hij haar mist, was ook echt aan het zoeken in de kamer en op de bank.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zit me nu alleen even te bedenken hoe het nou precies zit dan dat ze een verstopping krijgt.

Maar ze is weer thuis en liep meteen het hok in toen ik de bench open zette. Banjer rook wat aan haar en was volgens mij wel blij dat ze er weer is. Ze heeft al wat andijvie gegeten, paar brokjes, heeeel klein beetje paardenbloemen, wilgentak en ze heeft net flink gedronken.

Hopelijk zet het zo door. Ik moet eerlijk bekennen dat ik wel een beetje het vertrouwen kwijt ben en iedere keer als ze even lekker gaat zitten ben ik weer bang dat het mis is.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat is ook heel begrijpelijk, maar dat vertrouwen komt vast wel weer terug. Je moet het gewoon allemaal nog even verwerken en dat gaat pas goed als ze weer helemaal zichzelf is.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .