Ga naar inhoud

Wie geeft zijn konijnen geen biks en kan mij hier meer over vertellen?


Nicky_the

Aanbevolen berichten

je kan er ook voor kiezen om hooi en Fibafirst te geven, ik gebruik het zelf als een snoepje maar je kan het ook als voer geven.


http://www.bunnybunch.nl/konijnenhokken/konijnenvoer-fibafirst-500.html


Ik geef zelf sience selective als brokjes voor onze nijntjes en ben hier heel blij mee.


http://www.bunnybunch.nl/konijnenhokken/scienceselective-5.html


Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

Super onderwerp! Had vanmiddag mijn konijn laten castreren en die was naar een konijnen symposium geweest waar ze hetzelfde adviseerden:groenvoer, groenvoer en nog eens groenvoer! Dus alle tips en ideeën zijn welkom, wil het zeker gaan proberen zo min mogelijk biks te geven...

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 4 maanden later...

Ik ben sinds een jaar ook gestopt met biks op aanraden van de konijnenarts. Totaal geen risico, mits de konijnen onbeperkt vers hooi kunnen eten. Kruiden moeten bijgevoerd worden. In biks zitten juist stoffen die konijnen helemaal niet nodig hebben. Konijnen worden al eeuwen als huisdieren gehouden, maar geloof me, brokjes waren er toen niet. Het is een commercieel produkt en daar kun je juist twijfels bij hebben.


 


Het is meer werk om continu hooi bij te voeren, het is ook duurder dan biks. Vergeet het gemak en de kosten. Ga voor de gezondheid van je konijn.


 


Edit: degene die biks als bijvoeding geven, zijn uiteraard al goed bezig. :P


Link naar reactie
Delen op andere sites

Hooi duurder? Hier heb ik voor 4 euro 25 kg goed, grof hooi. Heb nooit bijgehouden hoelang ze er mee doen, maar schat een week of 6.

Geloof wel dat geen biks voeren duurder is Door kruiden enzo, als je dat niet zelf kweekt.

Vroeger plukte opa trouwens al hun eten zelf inderdaad, geen biks. Wel soms diarree trouwens. :P

die hadden misschien ook geen hooi??

Link naar reactie
Delen op andere sites

Met grote balen ben je natuurlijk veel goedkoper uit dan losse pakken hooi. Ik wilde alleen zeggen, dat het voor velen ook gemak is om biks te voeren (konijnen sneller vol) en minder hooi dus. Maar doe je het goed, en voer je zoals jijzelf ook aangeeft wat kruiden en goed groen bij, dan is een "natuurlijke" voeding echt wat duurder. Ik heb het er graag voor over.


 


Wat jij aangeeft over vroeger, zou zo maar kunnen. Als jouw opa de boel zelf plukte had hij vast ook wel vers gras. Dat eten konijnen natuurlijk het meest en liefst, zo'n sappige variant. Maar op boerderijen wordt natuurlijk al eeuwen lang hooi gebruikt.


Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 9 maanden later...

Het is al weer bijna een jaar geleden dat hier is gereageerd. Bij ons komen er binnenkort ook 2 konijnen en die zou ik graag natuurlijk willen voeren. Het liefst geen biks dus. Bij mijn hond zie ik al zo'n grote vooruitgang dat dat me aanspoort om het ook voor de konijnen te doen.

Hoe zijn de ervaringen inmiddels? Ik weet dat holistisch dierenarts tannetje koning ook voorstander is van alle dieren vers voeren. Daar zou ik graag eens contact mee willen opnemen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

In de lente/zomer voer ik geen biks aan m'n buitenkonijnen, maar veel groenvoer, hooi, takken en gras. In de winter voer ik ze minimaal biks bij omdat ik dan bijna geen onkruid kan vinden (en ik geen geldboom in de tuin heb staan voor bergen groente ;) ).

Ze doen het er erg goed op, merk niet veel (lichamelijk) verschil met de konijnen die ik hiervoor had en wel biks gaf, behalve dat ze veel meer tijd bezig zijn met eten. Als ik het vergelijk met het gemiddelde pensionkonijn hier dan keutelen mijn konijnen véél meer (omdat ze meer hooi eten).

Er is overigens niet echt een reden dat ik weinig biks voer hoor, denk dat het gewoon beter is voor konijnen. Heb verder niks tegen biks :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .