Ga naar inhoud

nazorg castratie


LovelyNijn

Aanbevolen berichten

  • Reacties 185
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Wat fijn om te lezen dat het beter gaat! :)

Nog een vraagje (sorry hoor). Hoeveel hebben jullie betaald voor de castratie (incl. medicatie ed.)?

Ik heb 135 euro betaald incl nacontrole, had wel zelf alle medicatie en dwangvoeding al in huis.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Toen ik het eergisteren bij onze DA vroeg, zeiden ze rond de 200 euro. Maar ik heb wel niet gezegd hoeveel ze weegt. Ze weegt 1.972 kilo (net gewogen) dus hoop ik dat het minder dan 200 zal zijn. Die 186 euro valt dan nog mee :P. En ik zie het niet zitten om ruim 1 uur te rijden (enkele reis) als het kan bij 20 min., ookal zou het goedkoper zijn. Het is nu al zo'n stresskonijn.

@Tara: liet jij je ventje al bij haar na de operatie? Of heb je ook enkele dagen gewacht?

Link naar reactie
Delen op andere sites

ahhh ze ligt er ook zo lekker bij... mooi beestje... Volgens mij gaat het helemaal goed komen nu.:)..

Mijn bunny weegt 1.7 kg

Ik heb bij de DA €140 euro betaald inclusief pijnstillers, dwangvoer, dwangvoerspuitjes en nog die extra injectie waar ik voor terug ben gegaan omdat ze zo afwezig bleef. Ik vond €140 euro al veel :$

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Tara: liet jij je ventje al bij haar na de operatie? Of heb je ook enkele dagen gewacht?

Niet direct na de operatie, ze was echt een hoopje ellende. De volgende dag wilde ik ze samen zetten, maar Frits ging haar opjagen en ze rende keihard voor hem weg, dus heb ik ze een week uit elkaar moeten houden zodat haar wond goed zou genezen. Daarna een halve dag op neutraal terrein gehad, niks aan de hand, na 10 minuten weer dikke vrienden!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Pff ik twijfel nu.... zag dat het vanacht weer eens gaat vriezen. Heb ze nu lekker even buiten en ze lijkt veel actiever en zit nu ook gewoon biks SS te eten. Wat vinden jullie .. gewoon lekker buiten laten met een warme kruik vanacht? Of moet ze echt naar binnen?

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik weet niet zeker maar als ze nu al lekker buiten zit en het er goed uitziet en haar maatje is bij haar zou k ze lekker buiten laten dat is ze tenslotte gewend..

hier de eerste keutels gezien!nog niet veel maar de darmpjes doen het gelukkig nog/weer.. Ik heb om 15u vanmiddag de pijnstiller gegeven zal ik vanavond nog een x doen of beter morgenochtend..het moet 2x per dag..een hele nacht zonder vind k ook zo wat..tegen 23u kan het toch nog wel een keer?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gewoon lekker buiten laten..

Het is alleen dat ze vlak na de narcose zich niet warm kunnen houden als het nog niet allemaal uit het lichaam is. Dat is nu wel uit het lichaam :) Ze voelen zich vaak een stuk happier in hun eigen omgeving.

Het is er wel wat dicht op qua pijnstiller dat is 9 uur er tussen terwijl ze adviseren 12 uur er tussen. Ik zou gewoon kijken hoe het gaat tegen 11 uur :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

oh 12 uur ertussen dankjewel, dan probeer ik het niet te doen als het niet direct nodig is.. Nu is ze wel weer ietsje minder vind ik maar ze heeft net nog wortel gegeten dus ik vermoed dat ze gewoon nog flink aan het bijkomen is van alles..We moeten natuurlijk ook geen wonderen verwachten. Morgen maar eens even de wond bekijken. Doordat ze zo gestresst was vandaag vond ik dat niet direct het belangrijkste. Hebben jullie al gekeken?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoe gaat het bij jullie? Hier redelijk... ze is nog steeds rustig en weet niet goed hoe ze moet gaan liggen. Ik heb nog niet naar de wond gekeken. Wil haar niet lastig vallen. Ik moet morgenvroeg nu weer naar de DA met mijn andere konijn! Hij wordt steeds benauwder en dus de antibiotica slaat niet aan en hij niest veel, ben nu bang dat mijn voedster ook besmet is :(... echt kost me klauwen vol geld zo ... maar ik geef om ze dus ik doe dit graag voor ze.

Fijne nacht!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Oh jeeh dnies... Dat klinkt niet best! Veel sterkte met die twee! Met cleo gaat het eigenlijk heel goed! Ze eet lekker van het hooi en van de groente. Alleen nog geen biks. Maar daar maak ik me geen zorgen om. Ze is nog niet zo actief als normaal en vind het volgens mij wel fijn dat ze apart zit van caio. Want ze probeerd ook niet om uit dr hok te komen. Terwijl ze normaal altijd in de tralies bijt van de ren enzo om de woonkamer in te mogen. Beetje rust doet haar goed. Toch ga ik denk morgen even proberen die twee bij elkaar te zetten :-) succes vanacht en morgen bij de da dnies! Laat je weten hoe het gaat?

Link naar reactie
Delen op andere sites

oje dnies ik hoop voor je dat het allemaal goedkomt!!ik duim voor je en je konijntjes!

Hier gaat het volgens mij best..vind haar wel sneu zo in de kleine kooi maar vandaag vond k haar nog wat te zwak om rond te lopen. Nu toevallig ff wakker dus even wezen kijken..wilde voor de zekerheid ff pijnstiller geven maar ze vecht ertegen dus laat het lekker zo. Morgen lekker even uit haar kooi. Kan ik die weer even schoonmaken ook :-)

Link naar reactie
Delen op andere sites

dnies hoe gaat het met je konijntjes?

eline nog steeds goed?

hier is alles weer bij het oude geloof k..heb net haar kooi open gezet,kan ik die even een beetje schoonmaken en opruimen en ze huppelt nu voorzichtig wat rond.. in het hoekje waar ze vaak haar behoefte doet heeft ze net echt een enorme grote plas gedaan dat heb ik nog nooit gezien zoveel..het lijkt wel alsof ze het al die tijd opgehouden heeft..Ik zet nu haar wc amar weer in het hok. durfde dat door opstand randje en de wond niet zo aan. de poep is nog wat trosvormig en dun,maar ook dat zal wel goedkomen denk ik.

Biks heeft ze vanmorgen voor het eerst weer op. Heb nog wel pijnstiller gegeven vanmorgen maar ze verzet zich er meer tegen dus zodra dat niet meer lukt doe ik het ook niet meer....

ben benieuiwd hoe het bij jullie is.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi hoi, net terug van de DA. Hij heeft snot :(.... Hij heeft nu een injectie gekregen met antibiotica en heb andere antibiotica meegekregen voor 10 dagen. Ze zei dat het echt verstopt zit in zijn koppie en gelukkig niks aan zijn longen te horen is. Temperatuur is ook goed, dus geen koorts. Nu hopen dat het nu wel aanslaat en dat mijn voedster het niet al over heeft gekregen :|....

Het gaat hier verder redelijk. Ze eet af en toe wat en loopt heel af en toe. Maar toch zie ik dat ze nog pijn heeft en totaal niet haarzelf. Veel liggen. Ook zie ik haar nooit drinken. Ze heeft net wel stuk spitskool en witlof op en daar zit natuurlijk ook vocht in........ Oh haar drolletjes zijn ook trosvormig, maar zitten ook normale ronde kleintjes bij...

fijn dat het bij jou goed gaat lovelynijn...

aangepast door dnies
Link naar reactie
Delen op andere sites

shit Nijn was net los in de woonkamer..normaal sprongt ze altijd op de bank maar omdat gezegd was dat ze niet mocht springen tijdelijk de kamer afgezet...maar nu is ze net met een enorme sprong over de afzetting gesprongen...heb gelijk de wond bekeken die ziet er goed uit maar zou dit inwendig kwaad kunnen? ze was zelf ook geschrokken want kon haar vervolgens zo pakken en ze was weer helemaal in de stress...nu zit ze wat te eten,maar die kooi blijft mooi dicht voorlopig..dan maar even weinig ruimte een paar dagen.. :-(

Link naar reactie
Delen op andere sites

Jeetje dnies wat een ellende met jouw konijntjes!! :-( ook je voedster zou nu denk ik wat actiever moeten zijn hoor!! Cleo is namelijk met de dag actiever! Ze slaapt alleen wel wat meer dan normaal. Maar verder is ze heel alert als ik eraan kom. Zit ze weer te kijken of ze misschien wat lekkers krijgt. Hou je voedster maar goed in de gaten want dr weerstand is ook wat lager door de operatie.

Link naar reactie
Delen op andere sites

zolang ze eet,poept en plast zou k me niet teveel zorgen maken hoor..hier hupte ze ook nog maar heel voorzichtig en ligt ze nu weer languit... ik maak me ook nog zorgen hr..vooral na die sprong nu...ben zo voorzichtig met haar en dit zag ik gewoon echt niet aankomen

Link naar reactie
Delen op andere sites

@LovelyNijn Mijn dierenarts zei dat de wond een week nodig heeft om helemaal te genezen. De uitwendige wond is niet het probleem, inwendig wel. Door gekke sprongen als wat de jouwe gedaan heeft kunnen ze de wond bij de buikspieren weer los trekken. Het zou wel echt pech zijn als dat gebeurd is, maar ik zou haar toch nog even flink in haar bewegingsvrijheid beperken als ze dit soort fratsen uithaalt.

@Dnies Soms duurt het gewoon wat langer, wat Lovelynijn zegt klopt, zolang ze eet en keutelt komt het echt wel goed, je zal zien dat het morgen alweer een stuk beter met haar gaat. De een heeft het gewoon wat zwaarder dan de ander.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .