Ga naar inhoud

nazorg castratie


LovelyNijn

Aanbevolen berichten

Niet overdreven hoor Eline, ik begin me ook bijna net zo slecht als mn konijn te voelen haha maar heb het ervoor over..Ben een beetje aan het googelen en lees overal wel dat het eten op gang moet komen hoor dus zolang wij ervoor zorgen dat ze iets binnenkrijgen zit dat wel goed..

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Reacties 185
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Hier hetzelfde. Eet af en toe een hapje ergens van. Verder is ze heel chagarijnig en stil. Drinkbakje hield ik haar voor en die duwde ze met grof geweld weg... al het water over haar partner :he:... Volgens mij vindt ze mij nu ook niet meer zo leuk naar al dat gepush om te eten. En Eline je bent niet de enigste... Ik heb vanacht geen oog dicht gedaan en om t kwartier ff overeind gaan zitten in bed om te kijken of ze nog steeds ligt. Dus ik heb nu het gevoel dat het wel goed komt met onze 3 nijnen ..

1 vraagje: hoe lang mag je konijn binnen blijven en dan nog naar buiten ivm kou? Moet ik ze vandaag echt naar buiten doen? Of kan dit wachten tot morgen denken jullie?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik lees een heleboel stress, maar volgens mij komt het wel goed.

Ik heb afgelopen dinsdag 3 dames laten helpen waar van 1 dame met een flinke tumor alleen die zit nog lekker binnen met medicatie.

De andere ene dame is dezelfde avond naar buiten gegaan en de andere dame de volgende dag. Ze eten alles weer prima, niet te veel stress er om. Zij krijgen ook geen pijnstilling, dat wordt een strijd.. Ze vallen me alweer vrolijk aan, heerlijk!

De eerste dag eten ze vaak alleen een sprietje hooi, een stukje appel of wortel, maar dat neemt naar mate de dagen wel toe :)

Let op dat konijnen de stress van baasjes heel goed voelen en er op reageren.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nou net weer met de dierenarts gesproken.. i=ik wil haar liefst niet weer mee daarheen nemen omdat ze nog steeds erg gestresst is en ik bang ben dat de rit erheen haar meer slecht dan goed zal doen..ze word ook net weer wat rustiger en straks begint dat weer van voor af aan.

Ga straks even langs de dierenarts om medicijn tegen de misselijkheid..

@dnies: ik denk dat ik haar zelf nog even binnen zou houden zolang ze niet helemaal aangesterkt is..kan je haar ook beter in de gaten houden..Kun je niet langzaamaan de temperatuur binnen ook wat lager maken? Ik dacht dat ze wel een paar dagen binnen konden blijven zonder de wintervacht kwijt te raken..maar weet niet wat anderen hiervan denken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Over het algemeen poepen ze hier zo'n dag a 2 dagen na de castratie weer echt goed en normaal.

Ik kijk gewoon ook heel erg naar hoe het konijn zich gedraagt. Zit ze echt heel zielig in een hoekje nergens op reageren is er echt wat mis. Let ze wel op, toch iets rustiger maak ik me nog niet zo'n zorgen.

Ik heb nu 16 dames laten castreren, twee hadden een zware baarmoedertumor en hebben 2 a 3 daagjes de tijd nodig gehad voor herstel. De andere 14 dames zijn allemaal direct naar "buiten" (in een soort schuur in een binnenkooi op doeken) gegaan en hebben meestal een dag a 2 dagen nodig voordat ze weer herstellen. Dan eten ze allemaal nog vaak niet optimaal als voorheen hoor, zoals ook het hooi, maar het groente gaat dan weer op en de keutelmachine doet het weer.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zou haar ook niet mee naar dierenarts nemen als het een half uur is rijden.

Ik heb haar op me slaapkamer staan in een grote binnenkooi met de raam helemaal open. Het is buiten natuurlijk rond het vriespunt en op mijn kamer niet maar zo probeer ik de temperatuur zo laag mogelijk te houden, zodat die overgang straks niet te groot is.

Ik laat haar dan vanacht nog een nachtje binnen en morgen gaat ze weer naar buiten, als het tenminste goed gaat.

En Aniek: ik heb de mijne vanochtend ook geen pijnstilling gegeven, inderdaad dat oppakken en dwingen, liever even niet.

Ze eet af en toe wat dus dan zal het wel goed zijn. Ik vind het wel heel mooi om te zien hoe bezorgd wij zijn om onze konijnen. eindelijk mensen die je begrijpen (haha). In mijn omgeving begrijpen ze dit totaal niet :-).

Link naar reactie
Delen op andere sites

Goed om jouw bericht te lezen aniek!! Dat doet me toch goed om te weten dat ze de eerste dag zo weinig eten! Denk jij echt dat ze de pijnstilling niet nodig hebben? Want mijn dierenarts zegt dat het noodzakelijk is! Toch merk ik wel aan Cleo dat ze steeds wat sterker word. Want eerst stompelde ze nog een beetje en dat worden nu steeds meer hupjes en sprongetjes! :-)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik geef geen pijnstilling, omdat pijnstilling toch de eetlust juist kan verminderen (zie bijsluiter Caprofen Drops).

Als ze zelf wat willen eten ga ik niet pesten met pijnstilling, het is al zo vervelend voor ze. Ik merk vaak snel genoeg dat ze het wel echt nodig hebben en echt pijn hebben, dat zie ik natuurlijk niet bij jullie dames op afstand :)

Mijn dierenarts blijft overigens keer op keer braaf pijnstilling mee geven hoor, maar ja ik kijk naar het dier zelf hoe en wat. Tot nog toe dus nog niet nodig gehad bij de normale castraties van de dames.

Ik plaats ze trouwens ook zo snel weer in de "schuur", omdat het hun normale leefomgeving is en dat, dat fijner voor ze is, omdat ze binnen niet gewend zijn en al die geluiden er nog bij.

De zwarte dame van afgelopen dinsdag had was nog koud daarom een nachtje binnen. In die nacht alleen stukje appel en wortel gegeten, toch volgende ochtend naar "buiten" en toen heeft ze al haar groente lekker gegeten en voelde zich ook beter.

De dag daarop gingen ook de brokjes langzaam op en nu gaan ze weer snel op en is het hooi langzaam aan de beurt.

aangepast door Aniek
Link naar reactie
Delen op andere sites

Nou ik geloof dat Nijn ook weer de oude word, 2 minuten na mn telefoontje met de dierenarts begint ze aan de witlof..ze reageert inderdaad alert..als je niet zou weten zou je denken dat ze gewoon een luie dag heeft..

Wat denken jullie? Die medicatie tegen misselijkheid nog halen? Of lekker dr gangetje laten gaan..

Hier geen pijnstilling en al eet ze niet goed denk ik niet dat ze pijn heeft aangezien ze rustig ligt en haar buikje enzo wast..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zou niet direct medicatie gaan geven als ze gewoon wat knabbelt en al langzaam wat opknapt.

Medicatie is altijd wat stress natuurlijk weer.

Al ben ik geen dierenarts en zie haar niet dus dit is alleen mijn gevoel op de berichtgeving hier :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

ach gos de arme schat. Wat zien ze er dan zielig uit he.. Ik heb destijds ook ge-update hier op het forum, als jullie het willen lezen, dit is het topic http://www.bunnybunch.nl/community/showthread.php?63531-Hormonaal-gedrag-loopt-de-spuigaten-uit (niet op reageren, want is oud natuurlijk ;)

Mij werd toen de tip gegeven om niet meer te dwangvoeren als ze kleine beetjes uit zichzelf eet, scheelt stress en dan gaan ze sneller weer meer zelf eten. Morgen voelen ze zich vast alweer een stuk beter, ging hier ineens heel snel!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nou ik heb net twee uurtjes geslapen :-) had ik nodig haha en Cleo heeft lekker aan al haar groentes lopen knabbelen!! En er is heel wat hooi weg, dus volgens mij gaat het alweer veel beter! :-) ook is ze veel levendiger, lekker overeind zitten en druk aan het wassen. Misschien dat dat toch wat met die pijnstiller te maken heeft? Want ze is in hele korte tijd heel erg vooruit gegaan!

Link naar reactie
Delen op andere sites

@dnies: achoss wat sneu, die hangoortjes maken het helemaal zielig..hier hebben we puntoortjes die dan nog vrolijk overeind staan. En ik vind ze er sowieso best fit uitzien...alleen onwijs bange ogen..

@Eline: fijn voor jou en je bunny!

Hier net terug van de DA (zonder Nijn) heb in eerste instantie metocloral (misselijkheid) meegekregen, na de witlof viel het eten toch weer stil en aangezien ze niet keutelt nog moet ik dat voor vandaag even geven.

Heb nog gevraagd naar pijnstilling, aangezien die nu toch zeker wel uitgewerkt is en we het weekend ingaan en ze nog te weinig eet toch nog carprofen meegekregen ook, dat ga ik nu paar dagen geven, mar kijk zelf wel even als ze weer goed eet om het eerder te stoppen misschien..

Net stap ik binnen en zit ze te knagen op een strootje dus heb wel vertrouwen..

Wel ff rekenen met die medicijnen trouwens, ze had uitgelegd hoeveel ik moest geven maar dat klopt niet met wat op het doosje staat..Heb het maar volgens het doosje gedaan want zij kwam aan meer dan 1mL en ik aan ongeveer 0,43... (0,5ML/kg en ze weegt 860g)

Oh en nog over de stress gehad aangezien ze nog steeds trilt op moment dat je haar aait wordt ik maandag even terug gebelt door degene die over de konijnen gaat. Ook omdat ze volgende week weer moet en misschien is er wat tegen te doen.

AL is het niet zo heel gek want ze hadden de narcose in de oortjes gedaan en dat was niet in 1x gelukt..arm ding ;-(

Maar denk dat we het ergste gehad hebben, oh wat een verhaal weer sorry hoor..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik had dat ook met die pijnstillers. Op het doosje staat 1 ml geven 2x per dag.. heb ik gedaan maar vondt het ook al erg veel.

Ik heb de konijnen trouwens naar buiten gedaan. ze heeft net een bakje SS voer op en nu ze buiten is lijkt ze ook een stuk actiever, waarschijnlijk omdat binnen toch te warm was en ze nu in haar vertrouwde omgeving zit. Ik leg vanavond haar snugglesafe in haar nachthok zodat ze daar op kan gaan liggen..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .