Ga naar inhoud

Stampertje heel ziek


Ainariel

Aanbevolen berichten

  • Reacties 214
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Ik heb SS brokjes erin gedaan, had niet aan dwangvoer gedacht. Ik moet vandaag toch nog naar de dierenarts voor electrolyten (ik heb niet meer zoveel) dus vraag meteen ook om extra zakjes dwangvoer. Alleen het pestoprutje alleen zorgde een beetje voor wat dunnere poep dus ik dacht: je krijgt nu eerst eens even een paar keer dwangvoer en dan mag je weer pesto hebben. ;)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik houd jullie op de hoogte hoor. Het is toch een beetje ons forumkonijntje he. Ik krijg zulke leuke reacties in mijn nestjes-topic dat iedereen zo begaan is en nu ook weer, dat ik al het nieuws met jullie ga delen. ;)

Mijn man is net alleen op weg gegaan naar de prikpost en ik duik zo mijn mand weer in. Ga rond half 9 bellen dat ik me niet lekker voel en dat ik niet kan komen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Update: ik werd pas om half 10 wakker en heb als eerste de fysio afgebeld. Omdat ik nog zo slaperig klonk, klonk ik geloof ik ook een beetje ziek (ben ook wat verkouden).

Toen als een speer naar Stampertje en hij heeft me beloond dat terwijl ik de steuntjes verwijderde, heel netjes rechtop te blijven zitten. Hij was wel heel slap toen ik hem oppakte. Helaas heeft hij wel een beetje plakpoep, dus ik houd dat in de gaten. Over 2 uur kijk ik weer, anders krijgt hij hooithee. Want er zaten ook gewone keutels tussen, dus ik snap het niet helemaal.

Ik heb m iets anders vastgehouden om hem zijn medicijnen te geven en ook om hem een wat andere houding te geven, want constant in dezelfde houding liggen lijkt me ook niet goed. Bij mensen heb je kans op doorliggen en trombose geloof ik en ik weet niet wat het bij een konijn kan doen, dus vandaar. ;)

Hij bewoog zijn hoofdje en 1 voorpootje heel iets. Ben zo blij! Ik legde hem daarna even op zijn dweil en ging z'n nieuwe bed opmaken met een schone handdoek en hij bleef netjes rechtop zonder te vallen. Ik pakte ondertussen het eten en mijn man zag dat hij een poging deed om mij te volgen met het hoofdje, maar dat lukte niet nog niet zo erg. Dus zijn oogjes bewogen maar een beetje.

Hij heeft net dus weer dwangvoer en electrolyten gehad. Water wil hij niet, ik denk dat hij straks maar kruidenwater tussendoor krijgt.

Ik zal vandaag even een foto van hem maken en hier plaatsen, dan zien jullie hem in zijn ziekenhuisbedje. Zijn knuffel ligt door de opening van het doosje, misschien dat hij er wat meer band mee krijgt zo?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Goed om te lezen dat hij wat vooruit lijkt te gaan.

Die plakkerige keutels zijn dat niet gewoon de blindedarmkeutels? Die komen overdag en kan hij nu natuurlijk niet eten, wat wellicht wel verstandig is, deze ook te vermalen en toch te proberen dat hij ze binnen krijgt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ah lekker warm en stevig ingepakt! Hij zit gewoon rechtop nu zo, dat moet fijn zijn voor hem-anders zou hij als een vaatdoekje erbij liggen of niet?

Wat goed zeg, dat hij zijn hoofdje al weer eventjes rechtop houdt en dat er een beweging was in zijn pootje!

Hoe minimaal ook, toch heel fijn om te zien dat het nog kan.

Ik wil nog wel even als kanttekening plaatsen dat Stampertje een zeer gemakkelijk patientje is. Hij is dol op spuitjes (associatie met zijn melk natuurlijk) en doet heel erg zijn best. Zeg ook steeds dat ik erg trots op m ben en hij krijgt knuffels in overvloed, in de hoop dat het nog meer stimuleert. Omdat het een flessennijn is, heb ik gelukkig geen drama's met wild wordend konijn (hij vindt het juist fijn als je hem optilt, hij gaat er echt voor opzitten) die een behandeling moet ondergaan.

Die ijdele hoop had ik met Klaver, zo van och die is zo gewend om spuitjes melk te krijgen en opgepakt te worden voor haar voeding, ze houdt zo van knuffelen, dat zal wel goedkomen. Rrrright, Het is zo ongeveer het meest onhandelbare konijn ooit wat dat betreft (nou ja, het meest onhandelbare konijn dat ze bij mijn dierenarts hadden meegemaakt). Die douw je echt niet even een spuitje in d'r bekje.

Ik denk dus dat het verschil zit in niet willen eten of wel willen eten. Stamper wil zelf nog. Klaver wilde gewoon echt niet en gooide, hoe ziek ze ook was, alles in de strijd om maar niet te hoeven eten (behalve bijten dan, dat zit er gewoon niet in, komt niet in dat koppie op).

Dus flessenkonijn zijn maakt in ieder geval niet het verschil als je moet gaan dwangvoeren, een konijn dat niet wil eten en gedwongen moet worden is toch anders dan een konijn dat dat nog wel wil, en karakter zal ook wel een rol spelen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Lonja heeft wel gelijk, een konijn dat niet wil eten en zichzelf er al bij neergegooid hoe jong of oud die dan ook is, dan is het echt dwangvoeren.

Nu ben je aan het helpen eten, want hij kan het niet zelf, maar wil het wel zelf, oftewel het gebeurd niet onder dwang. Dwangvoeren is vreselijk vind ik en dat hou je ook niet lang vol.

Dat hij dus zelf nog echt wil eten is heel positief.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Update: niet echt vooruitgang, maar geen achteruitgang. En de eetlust blijft gelukkig. Ik heb nog even recovery en electrolyten opgehaald bij de dierenarts en ze waren heel blij dat er al wat vooruitgang te bespeuren was. Ik mocht niet teveel electrolyten geven, als ik me aan een max ml houd, is het prima. Ik was bang dat ik voor dit weekend tekort zou komen, dus dacht: rijd er maar ff bij langs, dan heb je weer wat voorraad. ;)

Hij moet wel meer drinken maar hij wil geen water. Ik heb net wat kruiden in water laten weken en dat vond hij prima, maar nog niet het je van het. Iemand een idee? Hij heeft geen diarree, dus ik wil hem liever geen hooithee geven, omdat dit blijkbaar stopt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Fijn dat er tenminste geen achteruitgang is! Wat drinken betreft zou ik me voor kunnen stellen dat een aftreksel van munt ook lekker is voor de patiënt en hij krijgt natuurlijk ook nog wel vrij veel vocht met alle prutjes en recovery binnen.

Je ben in ieder geval weer hartstikke goed bezig met je kleine grote vent en de duimen zijn hier nog steeds druk aan het werk! Beterschap!

Link naar reactie
Delen op andere sites

O ok, das ook weer waar. En idd, ik verdun de recovery ook constant omdat hij het dunne wel op kan likken maar moeite heeft met wat dikker spul.

Met mij gaat het ook goed, ben alleen heel erg moe. Maar ja, wat wil je met iets van 4,5 uur slaap. Ik lig veel te rusten op de bank hoor en ga zo nog even een slaappoging doen.

O ja, nog even een tip voor mensen die hun konijn moeten dwangvoederen. Bij de Hema heb je monddoekjes (babydoekjes, lijken vaatdoekjes van badstof) en die werken ideaal tegen smeren op je konijn en ze zijn niet duur. Alleen onder z'n kin zit eronder, maar zodra hij wat mobieler is, ga ik dat wel poetsen. Hij heeft nu al gehannes genoeg. ;)

Heel erg bedankt voor alle steun en ik houd jullie vandaag (en vannacht) nog wel een paar keer op de hoogte! :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Update: Stampertje probeert al wat meer te bewegen, maar het lukt nog niet zo als hij wil. Toch vind ik het een verbetering. Verder is hij niet blij als ik het lepeltje bij hem weghaal, hij is aan het eten en dat hij het niet op kan likken, betekent nog niet dat ik het recht heb om dat lepeltje terug te pakken. ;) En hij heeft 1 basilicumblaadje helemaal zelf opgegeten, het duurde wel iets van 10 minuten en hij kreeg ook een paar slokjes drinken om het weg te spoelen, want volgens mij had hij daar moeite mee. Maar het is een verbetering.

Helaas is hij wel aan de diarree, maar ik denk dat het komt omdat hij ook best veel vocht binnenkrijgt. Zoals jullie al zeiden: alles is verdund. Hij zat er net zodanig onder dat ik m toch maar even in een schaaltje met lauwwarm water heb gezet, want ik wilde m zo niet laten liggen. Wat trouwens niet gaat betekenen dat ik dat om de 2 uur nu ga doen hoor, maar het was net gewoon even heel erg.

Ik heb vanmiddag ook nog even liggen slapen en ga zo ook es eten en mijn medicijnen innemen. Ben ik vandaag door alles helemaal vergeten en dat kan ik merken ook. Domme muts, maar goed.

Mijn man vindt dat ik vannacht 1x mijn wekker mag zetten. Om 12 uur naar bed. Om 3 uur naar Stampertje en om 6 uur weer. Hij zei dat het anders veel te uitputtend voor mij wordt. Ik zal wel naar m luisteren, het gaat gelukkig alweer een stukje beter met m.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben weer thuis en zit even helemaal in de dip en goed te huilen. Echt een en al ellende met die konijnen. Hoe ik ook mijn best doe, hoe hard ik ook probeer, steeds meer ellende. Ik begin onderhand echt spijt te krijgen dat we ooit aan konijnen zijn begonnen.

Hij wil heel graag eten, maar kan het niet, ben gewoon ten einde raad...

Ik ga hem zo overzetten in een doosje met een witte handdoek eronder.

Ik dacht even jou topic door lezen nadat jij zei dat je ook een jong nijntje heb met EC in mijn topic. En nu ik dit bericht lees ken ik me zo goed terug. Geloof dat ik het al 10x op het forum gezet heb dat ik spijt heb aan konijnen begonnen te zijn en er nooit geen meer neem en toch weer neem ik nijnen omdat ik ze zo enorm geweldig vind en weer zit ik bij de DA..... Heb mijn ren al voor honderden (ja, echt!) euro's aangepast en nog blijf ik met grote regelmaat zieke nijnen hebben. Snap gewoon niet hoe het kan is het het ene probleem niet dan komt het andere wel en het zijn nooit kleine problemen lijkt het wel. En al die mensen die ze weg stoppen in minihokjes daar worden de nijnen gewoon kei oud voor mijn gevoel. Kei oud en diep ongelukkig!

Ga nu je topic verder lezen hopelijk wordt het positiever dan dat je je gisteren voelde toen je dit schreef

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .