Spring naar bijdragen

juudjuhlove

Members
 • Aantal bijdragen

  5344
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

51 Uitstekend

Over juudjuhlove

 • Rang
  Villa Nanoe

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Excuses voor de late reactie. Wel gelezen, maar ben er daarna even rustig over na gaan denken. De financiële kant is het probleem niet. Het huidige koppel is gecastreerd en gesteriliseerd en zou dit sowieso doen met iedere konijn wat hier komt wonen. Mijn grootste punt is, maak ik mijn huidige koppel er blij mee. En dat denk ik niet. Dus een viertal zal het niet gaan worden. 2 Houden uit dit nest is zeker een wens, maar ik denk niet heel realistisch, omdat we op dit moment geen ruimte hebben voor een extra ren. Binnen houden is geen optie, hoef daar niet eens mee aan te komen. Enige is dat we de ruimte onder het speelhuisje af kunnen zetten en ze hier rond kunnen laten lopen , dit is dan dus een ren. We moeten hier nog maar eens goed over nadenken. Ga in ieder geval geen viertal maken, die beslissing staat wel vast. Moet ook nog afwachten wat de geslachten zijn en of ze het overleven. Inmiddels zijn er nog maar 4 over helaas.
 2. Snot, konijnen kunnen inderdaad drager zijn van het virus, zonder het te uiten. Echter katten en honden, zelfs mensen kunnen ook drager zijn van dezelfde bacterie. En mee eens dat het een extra risico is. Maar binnen cavia’s zijn dan ook niet veilig als er een hond of kat aanwezig is. Die snuffelen ook weleens aan het beestje. Hoop dat er nog iemand is met antwoord op m’n eigenlijke vraag :)
 3. Ik heb nu iets van 20 jaar cavia’s en konijnen samen en nooit problemen gehad. Wel altijd gekeken welke konijnen erbij gingen. En beide diersoorten hadden hun eigen hok en deelde dus de ren. Dus dat gaat niet veranderen, momenteel ook niet de mogelijkheid voor. Ik heb ze ook een tijd gescheiden gehad (in een ander huis), maar dat was omdat 1 van de konijnen echt niet met de cavia’s samen ging. Grootste probleem bij een longontsteking bij een cavia is dat de antibiotica vaak niet aanslaat omdat de antibiotica die gegeven wordt niet goed werkt. De antibiotica die wel goed werkt is 3e keus en mag alleen gegeven worden na een kweek, maar ga jij maar eens een kweek nemen uit de longen van een cavia. En als het iets besmettelijks is, met dat soort klachten kan het chlamydia caviae zijn en dit is helaas dodelijk, tenzij het met de juiste antibiotica behandeld wordt (helaas ervaring mee, mijn groep ging van 14 naar 9 en 6 weken intensieve behandeling). Het verhaal van die bacterie nog niet eerder gehoord. Als iemand weet wat voor bacterie dat zou zijn, hoor ik dat graag. Vind dat wel interessant om te onderzoeken hoe dat zit namelijk ;)
 4. Lange tijd weg geweest, ook een lange tijd geen konijnen gehad. Sinds een jaar toch weer 2 Vlaamse reuzen. Een heerlijk stel en dikke maatjes. Ze wonen samen met 3 krielkipjes en 8 cavia's (geen commentaar hierop aub). De cavia's hebben hun eigen verblijf van 1,5 vierkante meter, maar delen de ren. De kippen hebben hun eigen plek binnen en de konijnen hebben hun eigen binnenverblijf van 3 vierkante meter. De gezamenlijke ren is 13 vierkante. Op dit moment heb ik 6 fleskonijntjes, welke afgelopen maandag via keizersnede zijn geboren. (Moeders had VHS, ingeënt, maar werd bij ons in de opname steeds slecht, verloor veel bloed en haar longen liepen vol. Dus mams is na de keizersnede meteen ingeslapen om verder leed te besparen) Ik heb deze mee naar huis genomen en voed ze met melk van konijnenbelangen. Ze groeien als kool en doen het gelukkig erg goed! Meteen gezegd, nee ze blijven niet. Maarja, je bent ermee bezig, ze reageren op je geur. En ze zijn straks enorm tam. Dus inmiddels is die kriebel wel aanwezig. Maar wat is de slagingskans met een viertal? En welke verdeling qua rammen en voedsters houd je aan? Ik heb neutraal terrein en meerdere konijnen gekoppeld, dus dat is het probleem niet. Ben vooral benieuwd naar ervaringen. En zeker wat er gebeurt als je een koppel bij 2 jonge konijnen zet. Twijfel ook een beetje qua ruimte. Is de ren groot genoeg voor 4 grote konijnen. (Jongen zijn rijnlanders) In de toekomst kan de ren mogelijk vergroot worden, maar dat is nu nog niet duidelijk.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .