Spring naar bijdragen

juudjuhlove

Members
 • Aantal bijdragen

  5359
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

64 Uitstekend

Over juudjuhlove

 • Rang
  Villa Nanoe

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Utrecht
 • Namen van de konijnen:
  Karel en Suus
 • Huisdieren
  Katten, konijnen, kippen, cavia's, vissen

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Ze zijn alle 3 nog steeds op zoek! Ze kunnen gecastreerd en gevaccineerd worden tegen gereduceerd tarief 🙂
 2. Er is weinig gebeurt in de ren. Twijfel ook of ik verder moet gaan. Over ong 1,5 jaar wordt onze straat opgehoogd en opnieuw ingericht. We hopen dan meer grond te kunnen kopen en mogelijk gaat dan de hele tuin op de schop. De aanpassingen zouden dat dus voor 1,5 maar zijn. De zandbak is wel echt een schot in de roos. Karel en Suus wonen daar nu zo ongeveer!
 3. Upje voor deze 3 knapperds! Ze zijn alle 3 nog steeds op zoek. Ze mogen vanaf as maandag verhuizen.
 4. Ik denk dat je met vinyl hetzelfde probleem hebt. Plus dat wordt wel erg smerig met regenwater. We gaan gewoon zien wat ze doen met het kunstgras. Ga ook niet duurste halen wat er is 😅
 5. Dat gaan we zien. Ik wil proberen om de randen en hoeken weg te werken. Probleem nu is dat het zand zo smerig wordt. En wil ze niet op de kale tegels ivm meer kans op pododermatitis. Zeker gezien hun grote. Suus gaat nog wel, maar Karel is 8,8 kg...
 6. Heb dit helaas ook gehad bij meerdere beertjes (paar jaar opvang gedaan, dus heb het wel een aantal keer gezien). Komt inderdaad alleen voor bij beren. Belangrijkste is eigenlijk om niet te wachten tot het echt een klont is, dan kost het veel moeite om het eruit te halen. Zou kijken hoe het gaat als je het 1x per week doet. En 1 iemand vasthouden en de andere het voorzichtig leeghalen. Hoe kleiner de klont is, hoe makkelijker het gaat.
 7. Eens met Evee dat castratie wel degelijk verschil kan maken. Het is geen garantie, maar mijn ervaring is dat dit zeker wel kan helpen. Het is wel, hoe jonger ze zijn, hoe meer effect dit heeft. 2 beren kan goed gaan, maar ook enorm fout. Belangrijk is om te zorgen dat de kooi groot genoeg is, minsten 1.20 meter, maar bij 2 beren eigenlijk nog groter. 2 wilgenbruggen (bij huisjes kunnen ze elkaar in de hoek drijven), 2 voerenbakken en 2 drinkbakjes. Daarmee kun je al wat problemen voorkomen. Gaat het echt niet, zul je ze toch uit elkaar moeten halen.
 8. juudjuhlove

  Verbouwing van de ren

  De ren staat nu ongeveer een jaar. En wil er toch wat dingen aan veranderen. Op dit moment ligt er zand op de tegels, dit gaat weg en wordt vervangen door kunstgras. Er is een vaste bank gemaakt, deze vandaag op en gebroken en er een zandbak van gemaakt. De andere verhoging gaat helemaal weg en wordt vlak, hier komen tegels met daaroverheen kunstgras. Heb het idee dat de ruimte daarmee efficiënter wordt ingedeeld. Hierbij een overzicht van de ren nu. Er ligt nog een deel van het zand op de tegels. De zandbak is klaar. En de verhoging bij de trap naar boven gaat weg. De ren is 3,3m x 3,9 meter. Bij elkaar iets meer dan 12 vierkante meter. De zandbak. Ik heb bewust delen dicht gelaten zodat het meer op de tunnel lijkt en ze er ook makkelijker in en uit kunnen komen. Hij is 45cm hoog, 3,3 meter lang en 50cm diep. Zit totaal 250kg zand in. Uiteraard gezocht voor een goede ondergrond zodat ze zich niet uit kunnen graven. En nog even de 2 konijnen die erin wonen, Karel en Suus. Ik zal hier de verbouwing verder laten zien. Ik hoop vrijdag weer wat te kunnen doen.
 9. @Eveeje hebt mij een berichtje gestuurd, maar ik kan daar niet op antwoorden. Ik weet ook niet om welke foto's het gaat, maar het is geen probleem hoor. Ben nu de huidige ren aan het verbouwen en zal dan nieuwe foto's maken.
 10. Ergens een opvang in de buurt? Deze kunnen op zn vroegst inderdaad pas over 12 weken gekoppeld worden. En dan moet de ram dus met 12 weken gecastreerd worden. Overigens regio Utrecht 😉
 11. Het is niet de eerste keer dat ik iets opvang, sterker nog, meestal gaat mn ene projectje over in de andere. Ook niet mn eerste nestje konijnen die ik fles. Stel me er vanaf het begin op in en dan is het prima. Alleen met dit nestje nogal wat problemen gehad en dat maakt het toch anders. Maar het is goed zo, ergens anders wordt ze ook goed verzorgd.
 12. Besloten om de konijntjes niet te houden. Ik neem regelmatig iets mee van mn werk om het op te lappen of om groot te brengen en kan niet alles houden. Plus heb zelf al 2 konijnen en dat is eigenlijk de maximum. Onze tuin is ook niet zo onwijs groot dat ik heel makkelijk een ren erbij kan bouwen. We hadden wel iets bedacht, maar om nou te zeggen dat dat super praktisch was, nee. Wel haalbaar. Ik zal dus voor alle 3 een goed baasje moeten gaan zoeken.
 13. Na een tijdje wikken en wegen besloten om mn geredde fleskonijntjes toch weg te doen. Ik kan niet alles houden wat ik red. Even in het kort, hoe zijn ze bij mij terecht gekomen. Moeder kwam zeer benauwd binnen op mijn werk (dierenarts) en bleek zwanger en al uitgerekend. Ze verslechterde zeer snel en alles wees op RHD. Vader was ook plots overleden. Na overleg met de eigenaren besloten om een keizersnede uit te voeren om een poging te doen om de jongen te redden en moeder daarna in te slapen om verder lijden te voorkomen. Madam bleek 7 jongen in haar buik te hebben, die inderdaad waren voldragen. Van deze 7 hebben 3 het er uiteindelijk overleefd. (Lang verhaal, maar fleskonijntjes zijn helaas erg kwetsbaar) De eigenaren zagen het niet zitten om de kleintjes te voeden ivm jonge kinderen en de kans was aanwezig dat geen 1 het zou overleven. Dus ik heb ze overgenomen en vanaf moment 1 gevoed. Ze zijn 11 mei geboren en nu dus 4,5 week oud. Ze mogen verhuizen als ze 8 weken oud zijn. Zoals verwacht zijn ze erg tam en mensenhanden zijn alleen maar feest. Ze eten goed hooi en brokken, ze krijgen supreme science selective junior en ze wennen rustig aan groenvoer. Er rennen hier 2 jonge kinderen rond en ze schrikken dus nergens van 😅 Absoluut geen garantie dat dit zo blijft uiteraard. Het zijn 2 rammen en 1 voedster. De zwarte is de voedster, de andere 2 rammen. Ik vermoed dat ze rond de 2,5 kg groot worden. Ik vraag wel een bijdrage aan de kosten, maar daar zullen we vast wel uitkomen. Bij vragen en interesse hoor ik het graag 🙂 https://www.mupload.nl/img/eje4u97vaj1u.jpg
 14. Bedankt voor dit duidelijke antwoord. Het is altijd een optie dat er eentje naar een ander huisje gaat. Zou ze in eerste instantie niet houden en de twijfel is er nog steeds. Ik kan niet alles houden wat ik red 😊 Wil alleen weten waar ik rekening mee moet houden als ik ze toch houd. En zit meer in de cavia's en katten dan in de konijnen, dus weer even alles ophelderen.
 15. juudjuhlove

  2 rammen en 1 voedster?

  Wat zijn jullie ervaringen met een trio, bestaand uit 2 rammen en 1 voedster. Alles wordt gecastreerd uiteraard en voldoende ruimte. Van mij n nestje konijnen zijn er nog 3 over, 2 rammen en 1 voedster. (Nestje is met de hand opgevoed ipv moeder overleden, ukkies zijn gered) Ik zou ze graag bij elkaar houden, de rammen op tijd castreren, als dit niet gaat gescheiden houden dmv 2 kooien naast elkaar, zodat ze elkaar wel ruiken en zien. Daarna gaan ze met zn allen op neutraal terrein. Ze krijgen met zn drieën 11,5 vierkante meter. Ik hoor graag ervaringen over hoe dit gaat of dat dit absoluut geen optie is.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .