Ga naar inhoud

Kiddo aangevallen, geschrokken en mank


kb1988

Aanbevolen berichten

  • Reacties 163
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Ach je.. Lees dit nu pas.. Wat een schrik, wat een hectiek, wat een toestand.. En arme Kiddo.. Wat zit hij er niet fijn bij..

Ik zou idd ook even langs een da geweest zijn, ivm mogelijke inwendige bloedingen ed. 1 poot van een hond op je konijn en het kan al klaar zijn.

Eigenlijk mag je al van geluk spreken dat je konijn geen hartstilstand heeft gehad van de schrik..

Het niet reageren op pijn komt omdat het konijn een prooi dier is. Die zal pas op het aller laatste moment dingen aangeven. Tandenknarsen kan idd een teken van pijn zijn, maar de geluidjes die hij maakt klinken ook niet goed.. Het niet willen eten/bewegen, kan ook een teken van pijn zijn.

Ik hoop dat alles mee valt en ben erg benieuwd wat er uit het da onderzoek komt..

Maar aub.. maak alles konijn-proof!

Sterkte!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dit klinkt niet goed....

Een konijn is erg kwetsbaar en een hond erg sterk.

Toen ik een jaar of 13 was is de dwergpoedel van mij vriendin gegrepen door een dalmatier. (klein hondje door grote hond) Leek ook niks aan de hand, was alleen wat rustig en ogenschijnlijk geschrokken. Volgende morgen lag het hondje dood in zijn mandje.... overleden aan inwendige bloedingen...

Waar woon je ongeveer? aan je accent te horen ergens in het noorden van het land? Welke DA ga je straks/ ben je geweest?

Link naar reactie
Delen op andere sites

In de wachtkamer was hij angstaanjagend stil en ademde nauwelijks. Ik was echt bang! Eenmaal aan de beurt, werd Kiddo ineens weer nieuwsgierig, zoals normaal en at zelfs van zijn hooi. De dierenarts constateerde dat hij wel iets aan de pootjes had, omdat hij zijn rechterpootje iets anders gebruikt. Het is niet gebroken en ze kon het ook gewoon vastpakken. Kiddo heeft zelfs nog even over de grond gehopst.

Inwendige bloeding is zeer onwaarschijnlijk, omdat er niets zichtbaar was aan de buitenkant aan wondjes/korstjes. Organen wist ze niet zeker, maar dacht van niet, maar sloot het ook niet uit. Kiddo had zichtbaar pijn en kreeg dus een pijnstiller en mocht weer naar huis. Ik heb in zijn nachthok erg veel hooi gelegd en veel drinkwater toegevoegd. Hij zit nu weer heel rustig in zijn hokje. Voor ik dit typte zat hij onder en terwijl ik bezig was, zag ik dat hij inmiddels boven zat, dus hij beweegt wel weer. :)

Nu afwachten maar, of hij de nacht haalt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Inwendige bloedingen zie je niet aan de buitenkant, daarom heet het inwendig.

Hou je hem vanacht ook nog extra in de gaten, voor het geval dat ....?

Dit vertelde ik de DA en zij vertelde dat als er bij een beetwond inwendige bloedingen ontstaan, deze zichtbaar moeten zijn aan de buitenkant, willen ze een bedreiging zijn.

Helaas geen pijnstiller meegekregen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Inwendige bloedingen zie je niet aan de buitenkant, daarom heet het inwendig.

Hou je hem vanacht ook nog extra in de gaten, voor het geval dat ....?

Dat was mijn eerste gedachte ook.. Ik ken zelfs een da die reageerde op een telefoontje van de assistent. De da wilde niet naar de kliniek komen en zei dat de assistent maar een drukverband aan moest leggen voor die inwendige bloeding!! Dat beestje is dus dezelfde avond overleden.. Een drukverband is alleen voor een uitwendige bloeding..

Ik hoop dat Kiddo goed de nacht door komt.. Zet je wekker vannacht maar even een extra keertje..

Link naar reactie
Delen op andere sites

dit is echt onzin.... De dwergpoedel van mijn vriendin had ook helemaal niets zichtbaars. een blauwe plek is ook een inwendige bloeding en vaak zie je eerst ook niks aan de buitenkant. Zeker geen wondjes of korstjes.

Succes vannacht met Kiddo....En zorg inderdaad dat hij echt niet meer kan ontsnappen...

aangepast door wupsie
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik weet niet wat ze met een konijn met inwendige bloedingen doen, maar bij een hond maken ze het als goed is in het ergste geval open om de bloeding te stoppen, maar er zijn ook medicijnen ed. Ik neem aan dat dit bij konijnen niet anders is..

Maar dat zal iemand met meer da-kennis beter weten als ik ;)

aangepast door Nicky_the
Link naar reactie
Delen op andere sites

Pff heftig verhaal. Vind de DA wel erg kort dor de bocht met interne bloedingen zie je aan de buiten kant Dit hoeft absolut niet.

Ik heb twee weken met een gebroken rug gelopen zonder dat ik het wist en daar blijft nog ook een flinke hematoom te zitten (is een bloeduitstorting) maar aan de buiten kant is bij mij echt niks te zien.

In elk geval sterkte en hoe het goed in de gaten. Ik zou ook elke twee uur alle keuteltjes weg halen zodat je goed in de gaten kan houden of hij nog keutelt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hopelijk heeft ie dan alleen wat beurse plekken overgehouden die nu door de pijnstiller geen pijn meer doen. Hou hem de komende dagen maar goed in de gaten en als ie weer stopt met eten zal je denk ik wel even achter een pijnstiller aan moeten, maar dit moet je wel even overleggen met je dierenarts natuurlijk.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .