Ga naar inhoud

Mijn zieke Vlaamse reus Rambo


ChloëC

Aanbevolen berichten

  • Reacties 582
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Hè wat vervelend allemaal!

Ik weet niet wat ik zou doen. Misschien net doen of mijn neus bloedt en hem zo lang mogelijk binnen houden?

Wat zou je moeder doen als hij gewoon binnen blijft? Ik ga er een beetje van uit dat ze hem niet uit je kamer haalt en hem buiten zet.

Maar ik ken je moeder niet...

En ik weet ook niet hoeveel ruzie dat oplevert. Of dat het dan gewoon overwaait zolang ze er geen last van hebben?

Ik denk dat ik in jouw situatie al lang "gevlucht" zou zijn eigenlijk. Maar dat is voor nu natuurlijk ook geen oplossing.

En stel dat hij in het tuinhuisje terecht komt. Misschien kun je dan daar je huiswerk doen ofzo?

Dan laat je ook zien dat ze niet alleen Fluffy het huis uit geschopt hebben, maar jou ook een beetje.

Sterkte met je beslissing in elk geval!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Voor Fluffy is er nu een voorlopige oplossing. Hij mag beneden in het bureau van mijn moeder staan (daar is het nu wel maar 12 °C maar er is verwarming aanwezig) en overdag mag hij bij mij op de kamer als ik er bij ben.

Ofwel in de garage, hij moet dus nog niet buiten.

Heb net met de DA gebeld omdat die blijkbaar tegen men moeder gezegd had dat Fluffy wel al buiten mocht & Alleen, zonder vriendje... Ze zei dat dit kon zo lang het buiten + 10°C is en als hij een vriendje heeft om zich aan te warmen dat ze permanent naar buiten konden. Daarop heb ik haar de vraag gesteld wanneer ik hem kon laten castreren en ze zei dat dat volgende week al mocht!

Ik heb dus een afspraak op 1 december om Fluffy te laten castreren! Mijn sinterklaasgeschenk voor hem ^^

Dan ga ik rustig op zoek naar een lief vrouwtje voor hem (de DA zei dat ik best een 3 tal weken wacht na de castratie om er een vrouwtje bij te zetten omdat hij dan nog steeds de drang zal hebben om er op te kruipen)

Intussen start ik deze week aan hun nieuwe hok zodat ze binnen enkele weken misschien kunnen samenwonen... (van de moment dat hij bovenop het herstel van zijn castratie is zal hij écht naar buiten moeten van thuis... Langer zal ik het niet meer kunnen rekken. Ik heb wel een goed plan voor hun toekomstig nieuw hok denk ik. Ik maak een volledig afgesloten houten nachthok van 1m² dat open kan langs boven, met heel veel stro er in + evt wat fleece aan de wanden en een opening naar een buitenren die lang is ofwel helemaal rondom het hok loopt, met een dwars paneel binnenin aan de ingang van het hok zoals je vaak ziet in die voorgebouwde hondenhokken zodat ze heel goed beschut zitten tegen wind/regen/kou )

Ik weet dat veel van jullie me aanraden en van mening zijn om hem tot de lente binnen te houden maar dit is in mijn situatie jammer genoeg écht niet haalbaar, hoe graag ik dit zelf ook had willen doen...

Ik denk dat ik gewoon een Vlaamse Reuzin er ga bij zetten... Was een dwergkonijntje of hangoor aan het overwegen maar denk toch dat het beter is hem een konijn van hetzelfde ras te geven als gezelschap ? :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Oh dat is wel goed nieuws zeg. :D Wat fijn dat je Fluffy volgende week al kan laten castreren en dan een vriendinnetje mag. En ook wel fijn dat Fluffy nog even binnen mag blijven.

Qua formaat maakt het niet zoveel uit, een vlaamse reus kan ook heel goed met een normaal formaat konijn hoor. Volgens mij zijn er op BB wel konijnenkoppels die groot en klein zijn. :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gezien de situatie klinkt dit als de beste oplossing, denk ik. In ieder geval dat hij tot en met het herstel van de castratie nog lekker binnen mag blijven. Heb je toch weer even gewonnen, even extra tijd voor zijn weerstand en herstelling.

Hoe gaat het nu eigenlijk met hem?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Inderdaad... Ik heb alles uit de kast gehaald om hem niet in dat tuinhok te moeten zien!

Aangezien ik me heel boos heb gemaakt over het feit dat ik me zo heb uitgesloofd om hem er door te halen zowel financieel als emotioneel, konden ze niet veel anders dan hier een beetje begrip voor tonen denk ik. Ze hebben ook de hele lijdensweg gezien en zijn ook best onder de indruk dat hij er door is. Tot daar hun interesse in mijn dieren natuurlijk :)

Hij gaat NIET naar buiten zonder een vriendinnetje, dat staat vast. Zeker nu de DA me hier in steunt kan ik dit wel bereiken.

Hij doet het heel goed, nu een week zonder enige medicatie/zalf/druppels :)

Het is echt zo'n schatje! Zo lief als ik weg ga & hij in zijn kotje moet, dan roep ik hem en komt hij er gewoon braaf in zoals een hondje & ligt hij zijn lot braaf af te wachten tot hij er weer uit mag! (soms gooit hij zijn eetbak dan wel eens in het rond, ik heb de indruk dat hij daar echt zijn plezier in heeft :P)

En dan maar knorren en rondjes springen en zotte sprongen maken van zodra de kooi weer open is ^^ Echt heerlijk om te zien dat hij zo is opengebloeid & aan de aandacht van mensen gehecht is!

Hij komt iedereen die in mijn kamer komt meteen begroeten met geknor, gesnuffel en een rondje rond de benen! Zelfs ons klein hondje is zijn dikke vriend! Die begroet meneer altijd met een binky ^^

Niks dan goeds te vertellen eigenlijk dus... (buiten het feit dat hij nu ook een 2de keer op mijn bed had geplast !^^)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Meneer Fluffy weegt nog steeds evenveel als de laatste weegbeurt... Zo tussen de 4 en 4,5 kg ! Heb niet de indruk dat hij nog veel moet bijkomen omdat hij er magertjes uitziet, maar misschien ben ik zijn magerheid al gewoon ofzo?! Wat denken jullie er van?

+ volgroeid is hij ook nog niet denk ik... hij is van maart-april 2011, weet niet op welke leeftijd konijnen volgroeid zijn? )

Hier is zijn (moeilijke ) fotoshoot!

DSC_1540.jpg

Slechte oog:

DSC_1541.jpg

Goede oog:

DSC_1542.jpg

DSC_1543.jpg

Dit is de kale vlek waar die gemene bult op stond (is aan het dichtgroeien!) + check zijn mooie oren!

DSC_1545.jpg

Gezellig onder mijn bed zijn vaste plekje aan het zoeken!

DSC_1546.jpg

Knipoog voor jullie ;)

DSC_1547.jpg

Neus & mondje:

DSC_1549.jpg

Slaapzacht iedereen! x Fluffy

DSC_1550.jpg

Link naar reactie
Delen op andere sites

Inderdaad: wauw!

Zijn vacht ziet er goed uit en hij lijkt inderdaad niet echt mager. Zijn lijf ziet eruit als een jong konijnenlijf.

Vlaamse reuzen groeien volgens mij zo'n 14 maanden door, dus hij is nog niet uitgegroeid.

Eerst in de lengte, die heeft 'ie inmiddels wel ongeveer. Dan zal hij binnenkort wel de breedte in groeien.

Mooi hoor! Hij doet alvast goed z'n best voor z'n nieuwe vriendinnetje. ;)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dankjewel allemaal ^^ Ik ben zo blij dat jullie het ook zien! Soms denk ik echt Jezus, ik ben misschien wel gek aan het worden dat ik zo veel verbetering denk te zien!

Hij zit nu 2 dagen in de iets koudere bureau van mijn moeder! Hij doet het uitstekend daar denk ik! Was bang dat hij kou zou hebben maar hij voelt lekker warm aan! Ook zijn oortjes zijn lekker warm :)

Alleen durft hij daar wel niet echt uit zijn hok komen de arme stakker ^^

Wel draait hij dan rondjes in zijn (veel te kleine) hok als ik aankom met wat lekkers zoals altijd & knorren maar!

Ben aan het denken, is het nu slecht als ik hem nu weer in mijn kamer zou zetten voor een namiddag terwijl ik hier leer zodat hij hier weer wat kan rondlopen in vertrouwde omgeving? Of zijn die paar graden temperatuurverschil echt niet goed?

Zijn castratie komt ook zo erg dichtbij... Ik ben er een beetje bang voor hoor! De DA heeft me alvast wat gerustgesteld door te zeggen dat ze het konijntje niet veel narcose toedient, net genoeg zodat hij op zn rug blijft liggen en niks voelt maar daarna meteen weer wakker wordt! Hij moet om 9 u binnen en rond 11u zou ik hem alweer mogen ophalen ongeveer!

Hij gaat trouwens samen onder het mes met mijn kleine hondje! Haar dubbele hoektanden worden voor/na zijn castratie getrokken bij dezelfde DA! Ik ga vragen of ik er misschien mag bij zijn om te kijken naar de operaties! (aangezien ik daar mijn job van wil maken :) )

Nu mijn vragen betreffende de castratie...

Zijn ze daar niet goed van achteraf? Is er een kans dat hij dan pijn zal hebben en niet meer wilt eten ofzo?

En qua kosten, heeft daar iemand een idee van ongeveer?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik denk dat een paar graden niet veel uit zou moeten maken. Immers heb je dat in de woonkamer ook vaak. Bij mij is het overdag 18 graden en 's avonds 20 graden....

Doerak heb ik wel ff goed in de gaten moeten houden na de castratie. Hij had wel een pijnstiller van de dierenarts gekregen maar toen dat uitgewerkt was, wilde hij niet meer eten. De volgende ochtend dus pijnstilling gegeven en verder geen problemen meer gehad.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het ene konijn heeft er meer last van dan de ander. Sommigen willen idd niet eten van de pijn en bij andere vraag je je af of er uberhaubt wel iets is gebeurd met hem.

En qua kosten, de narcose maakt het vaak duur. Dat is de grootse kostenpost meestal. Je zou het even kunnen navragen bij je dierenarts. Dan weet je een beetje wat je kan verwachten.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik meen dat het hier rond de 45 euro is. Denk dus aan 40-55 euro.

Onze Kobus leek nergens last van te hebben, de vrolijke vriend.

Ik gok, na jouw hele verhaal, dat Fluffy niet zo kleinzerig is en lekker blijft eten. IK hoop het in elk geval.

Check de wond na de castratie wel regelmatig even, om te kijken of het goed geneest en je geen gekke dingen ziet.

Oja: ik denk wel dat 'ie na 2 weken wat minder knort als je bij hem komt. Zijn toch de hormonen hè?

aangepast door Polomeisje
Link naar reactie
Delen op andere sites

Vanaf hoeveel graden verschil kan het in theorie dan eigenlijk wel kwaad? (Zal eens gaan meten hoeveel verschil er is!)

Ooooh ik vind het al zo spannend! Bedankt voor de snelle & goede antwoorden lieve mensen!

De prijs zal best nog wel wat meevallen dus (in verhouding met wat hij me al gekost heeft toch zeker :D ) Ik dierf het zo niet echt vragen aan de DA... 't is niet dat het me niet veel mag kosten, ik zou alleen een idee willen hebben of ik een briefje van 50 of 100 moet meebrengen bij wijze van spreken dus vond het makkelijk om aan jullie een soort richtprijs te vragen :D

Ik ben wel een beetje bang hoor, dat hij vanbinnen niet tegen de narcose zou kunnen en nooit wakker wordt ofzo... mag er niet aan denken! 'k vergeef mezelf dat nooit dan...

Ben er wel idd van overtuigd dat Als hij goed wakker wordt, dat ik hem dan wel kan verleiden met wat lekkers! Daar eet meneer te graag voor! Rozijntjes, wortels, witloof, appel en peterselie zijn echt zijn zwak ^^

Hij moet tijdens zijn ziekte ook ongetwijfeld pijn gehad hebben en hij is altijd blijven eten. Dat is mijn houvast!

Zet ik hem na de operatie gewoon weer in het bureau met een warm waterkruik of moet hij best terug warmer dan? Of maakt hem dit alleen weer zwakker als hij 2 weken daarna mss naar buiten moet?

Dat knorren heb ik geen idee van of dat hormonen zijn! :D Vind het zo al vreemd genoeg dat een konijn zulke geluiden kan produceren ^^

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .