Spring naar bijdragen

Pucky

Members
 • Aantal bijdragen

  932
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

10 Goed

5 Volgers

Over Pucky

 • Rang
  BB regular

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Pucky

  Megacolon?

  Bijgevoegd foto's van Toet. Ze is overwegend wit met donkere vlekken om haar ogen, bruine oren en een bruin vlekje op haar neus. Afhankelijk van het seizoen heeft ze ook nog bruine lekken op haar rug.
 2. Pucky

  Megacolon?

  Bedankt voor je reactie. We zijn inderdaad al gestart met dagelijks een lijnzaadbrokje te geven. Ze heeft ook erg veel moeite om op gewicht te blijven en lijkt de afgelopen tijd weer iets te zijn afgevallen. We hebben andere brokken besteld, dus hopelijk dat ze het hier beter op doet.
 3. Pucky

  Megacolon?

  Het is alweer een tijdje geleden sinds ik een laatste keer een bericht heb geplaatst... Daarom eerst even een kleine intro/update. In 2010 zijn Puk en Flip in onze tuin komen worden. Een jaar later hebben we Puk en Flip gekoppeld met Truus en Theo en hebben ze als viertal onze volledige tuin ingenomen. 2,5 jaar is Theo helaas gestorven en in 2017 hebben we in augustus afscheid moeten nemen van Flip en in november van Truus. Aangezien we in december altijd op vakantie gaan, hebben we besloten om Puk naar de konijnenopvang te brengen, waar hij is gekoppeld aan Toet en Stup. Na onze vakantie hebben we een gezellig trio bij de opvang op kunnen halen. Puk voelt zich weer helemaal gelukkig met zijn dames. Het is het hele jaar goed gegaan, tot begin oktober. We zijn toen met Toet naar de dierenarts moeten gaan omdat ze pijn leek te hebben en ook niet at. De dierenarts voelde een harde, kleiachtige substantie in haar buik en vermoedde een verstopping. Na meerdere malen per dag medicatie (cisaral, metacoloral, laxatract, pijnstilling), onderhuidse vochtinjecties en dwangvoer is ze gelukkig na ongeveer een dag weer gaan keutelen en eten. Het probleem is echter dat dit zich nu om de ca. 3 weken blijft herhalen. Gelukkig herkennen we de symptomen en blijkt het geven van pijnstillers en cisaral voldoende om haar er weer bovenop te krijgen, maar dit zal voor Toet allemaal niet prettig zijn. Afgelopen weken zijn ze tijdens onze vakantie bij een nieuw opvangadres geweest en zij vermoedde dat Toet megacolon kon hebben. De symptomen lijken inderdaad overeen te komen. Aangezien ze nu gewoon fit is wil ik haar nu de stress van een dierenartsbezoek en mogelijke onderzoeken besparen en daarom vragen of hier iemand tips of adviezen heeft. Indien een dierenartsbezoek noodzakelijk zal zijn voor het stellen van een diagnose en gerichte behandeling, zullen we uiteraard met haar gaan. (hoewel ik ook heb begrepen dat veel dierenartsen niet bekend zijn met megacolon bij konijnen) Ter aanvulling: hun voeding bestaat uit SS, hooi en groenvoer.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .