Ga naar inhoud

Mijn zieke Vlaamse reus Rambo


ChloëC

Aanbevolen berichten

  • Reacties 582
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Ach.. Hoe lief...Hij is helemaal gek op zijn bazinneke!

Konijnen huppen al hummend rondjes rond hun vrouwtje, als ze het graag zien. In casu ben jij dat dus ;-)

En inderdaad zit er waarschijnlijk véél dankbaarheid bij. Onze jongen, die toch heel wat minder ziek was, is ook ontzettend aanhankelijk sinds hij zijn darmprobleem gehad heeft, alsof hij weet dat ondanks de vieze medicijnen en het dwangvoederen, alles toch met véééél liefde is gedaan. (de extra aandacht tijdens de ziekteperiode zal ook wel meehelpen ;-))

Nogmaals proficiat met je hervonden relatie met je konijn en de beterschap. Ik zou hem zeker niet meer buiten zetten, nu hij zich zo erg aan jou gehecht heeft!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja hij is toch zo'n schatje!

Als ik even weg moet dan sluit ik hem op in zijn kooi nu omdat hij niet meer op mijn bed zou plassen maar dat vindt hij echt allemaal oke! Geen geprotesteer of rechtop tegen de tralies staan, niks daar van! Hij gaat zelfs uit zichzelf in zijn bak zitten als ik met de bovenkant daar ga staan! Dan zet ik die er rustig op en vast zit meneer fluffy!

Hij legt zich dan rustig languit neer en wacht geduldig tot ik hem er weer uit laat, dan breekt de vrolijkheid en activiteit weer vollop los! :D

Jammer genoeg zal hij toch wel weer naar buiten MOETEN van mijn ouders hier... Anders zou ik hem voor de rest van zijn leven binnen gehouden hebben hoor, wees daar maar zeker van!

Ik moet nu al moeite doen door te zeggen dat hij nog niet genezen is enzo opdat hij binnen zou mogen blijven! Mijn moeder en stiefvader zouden hem zo weer buiten zetten morgen bij wijze van spreken!

Hij gaat voor de lente gewoon Niet buiten, en al zeker niet zonder vriendje! (dwz dat ik hem nog laat castreren ook deze winter, met een bang hartje) Dan ga ik hun vroeger hok verbouwen, waarschijnlijk verplaatsen als dat mag en er iets heel moois van maken zodat hij de rest van zijn jaren op een mooie grote plek met een maatje kan doorbrengen! :)

(Tenzij als ik hier verhuis, dan gaan ze lekker mee!)

Alleen weet ik niet goed waar ik dat vriendje moet gaan zoeken! Moet die best ongeveer even oud zijn of mag dat ook nog een jonkie zijn? (Heb een vriendin die regelmatig een nest Vlaamse Reuzen heeft) En wacht ik met koppelen tot ik hun kot af heb in de lente of doe ik dat best daarvoor nog hier binnen?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zou toch even wachten tot de lente, de myxomatose moet echt helemaal weg zijn, het zou wat zijn als het nieuwe nijntje ook ziek wordt. Ö Volgens mij maakt leeftijd niet uit, maar je kunt konijnen pas koppelen op een leeftijd van 4 maanden, anders snappen ze er niets van ;)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Super dat het ook bij jou al veel beter gaat!! :D

Ja hoor! Leuk he dat we zo met 2 zijn!

Wanneer is de myxomatose eigenlijk helemaal weg vraag ik me af? Wanneer is hij dus officieel 'genezen' ?

8 weken zie ik staan op verschillende sites maar ik veronderstel dat dit toch zal afhangen per dier!

Ik ben nog niet van plan om er de volgende weken al een vriendje voor te hebben hoor! :D Heb mijn handen vol met deze witte pluizenbol! Maar ik was ook aan het denken, moet het dan ook best een Vlaamse reus zijn of mag ik er ook zonder problemen iets kleiner bij zetten?

Ook qua castratie wanneer ik dit best laat doen heb ik geen idee... en waar! pfff... Ik word er helemaal licht van de gedachte dat hij geopereerd zal worden en in slaap moet!

Hij zit nu 2 dagen zonder antibiotica en ik moet zeggen, hij is er echt alleen maar actiever en vrolijker van geworden ^^

Het is zo ongelofelijk dat hij gewoon geneest van myx terwijl hij niet geënt was! Surreëel gewoon! Oneerlijk vind ik het wel voor de mensen die dan wél hun konijn lieten inenten, maar ik heb nu wel een hele les bijgeleerd ...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zo, hier nog even een update voor jullie!

Ik ben dit weekend naar mijn vader geweest van vrijdagavond tot gisterenavond (had hem sinds augustus niet meer gezien en besloot dat het nu de moment was dat ik fluffy wel eens alleen kon laten)

Wat schrok ik toen ik hel terug zag! Hij is nog steeds vooruit aan het gaan! Alle plekjes beginnen nu weer dicht te groeien met kleine haartjes, ook die op zijn pootjes :) Zwellingen aan zijn oren/ogen,... zijn nu nog meer weg!

Fluffy was dolgelukkig nu ik weer thuis ben :)

Alleen is het niet allemaal goed nieuws. Mijn moeder wil dat hij binnen 2 weken weer naar buiten gaat.

Ik heb haar proberen uit te leggen dat dat niet goed is met die koude, zeker nu hij zo ziek is geweest maar ze wil niet luisteren... Ik heb haar zelfs gezegd dat ze hier moest komen lezen/ naar de DA moest bellen, maar dat wil ze allemaal niet!

Ik snap haar niet want hij zit in mijn kamer en daar heeft niemand last van...

Nu zit ik me weer met de handen in het haar, wat te doen met castratie, een vriendje,...? Was aan het denken, als ik nu een gecastreerde ram ergens kan vinden, kan Fluffy dan nog even ram blijven zodat hij nog niet meteen onder het mes moet? Of gaat hij dan sowieso vechten omdat hij niet gecastreerd is?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Super dat hij zo opgeknapt is. Wel naar dat hij naar buiten moet. Ik geloof dat ik zou proberen de temperatuur waar hij nu zit al zo laag mogelijk zou maken, zodat hij wat kan wennen. Dus kachel uit en later raampje open. En een snugglesafe aanschaffen, zodat hij later warm buiten kan zitten. En dan moet het maar met veel warm stro in het hok.

Overigens kun je uberhaupt geen mannetje aanschaffen voor hem. Ook niet als hij gecastreerd zou zijn. Dikke kans dat het vechten wordt. Ik zou echt voor een vriendin gaan als ik jou was.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja ik heb een serre (glazen huis waar je groenten in kweekt) en een tuinhuisje waar hij wel in mag... Het is daar wel niet verwarmd dus of dat zo veel zal schelen met gewoon buiten weet ik niet hoor...

Oh ja ik bedoelde een gecastreerd vrouwtje natuurlijk... Ben een beetje in de war door dat nieuws dat hij plots weer naar buiten zal moeten...

Zou dat werken? Of zal hij dat vrouwtje dan niet met rust laten tot hij gecastreerd is? Is het dan beter hem alleen te laten zitten buiten? Ik heb er Géén verstand van...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat is dan het beste? Hem rustig helemaal alleen buiten laten verhuizen met de kans dat hij heel eenzaam is want hij ziet geen mens tenzij ik naar achter in de tuin loop, of binnen 2 weken al laten castreren wanneer hij nog niet helemaal hersteld is?

Ik vind het heel moeilijk hoor... Wil geen risico's nemen met zijn gezondheid, heb super veel tijd, geduld, liefde en geld in zijn herstel gestoken en nu moet hij opeens in een haastje naar buiten!!! Komt daar ook nog eens bij dat mijn moeder nu plots vandaag mijn ratten ook buiten wil zetten maar goed, dat is een andere kwestie.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heeft je moeder een reden om ineens zulke drastische dingen met je dieren te willen? Vervelend dat zij niet in wil zien dat het beter is dat Fluffy voorlopig beter bij jou op je kamer kan blijven. Ze heeft toch al lang gezien dat zij geen hinder van hem heeft en dat jouw zorg voor hem zwaar weegt.

Niet fair naar jou en Fluffy toe, deze omslag :( Ik hoop echt voor jullie dat er een goede oplossing gevonden wordt, want dit grenst aan wreedheid... Erg jammer.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ze vindt dat zowel ratten als konijnen niet binnen thuishoren... Mijn broer & ik hebben onze eigen badkamer & wc (die ik overigens altijd zelf moet poetsen zodat de poetsvrouw niet te veel zou kosten enzoverder) waar ik zowel fluffy 's als mijn ratjes 's nachts laat slapen en hun hok naar daar verhuis. Daar had ze tijdens mijn weekend bij papa een paar konijnenkeuteltjes gevonden op een oude vuile mat die ik daar speciaal voor gelegd had.. (Ik had hem los in de badkamer gelaten omdat hij toch wat zou kunnen bewegen en hij is 90% zindelijk, ze hebben hem dan blijkbaar voor 2 dagen opgesloten in dat klein hokje zag ik toen ik thuiskwam! Ook had ik gevraagd om te controleren dat ze nog eten en drinken zouden hebben, zowel Fluffy als mijn 4 ratjes hadden geen korrel eten meer gisteravond!)

Dat plus het feit dat 'heel het huis naar die dieren stinkt' geeft haar reden om ze plots allemaal buiten te gooien, en dat terwijl mijn ratten hier al meer dan een jaar staan en zij daar niks hinder van ondervinden aangezien ik alles netjes hou en ook alles zelf bekostig. (Eigenlijk is het mijn stiefvader die achter dit alles zit, hij maakt me het leven zuur sinds wij hier wonen, in zijn huis... Hij wil ons liefst van al gewoon buiten pesten... Althans, dat gevoel hebben mijn broer & ik. Dit gaat nu al 8 of 9 jaar zo, ik kan een heel boek schrijven ondertussen maar dat doet er nu niet toe.)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat een nare toestand! Is een goed gesprek met je stiefvader ook niet mogelijk? Je geeft al aan dat je zelf alles betaald voor je dieren en ook zorgt dat alles zo schoon mogelijk is, zodat ook hij minimale hinder ondervindt van je dieren.

Ik gun je zo dat je Fluffy in ieder geval tot de lente bij je binnen kunt houden en hoop echt dat er een redelijk gesprek als gezin mogelijk is, om op die manier tot een overeenkomst te komen waarbij iedereen, mens en dier, het meest gebaat is. Het lijkt me toch dat je moeder jou niet nog verder ongelukkig wil zien na alle verdriet en zorg om je konijnen tot nu toe. Sterkte!!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ze vindt dat zowel ratten als konijnen niet binnen thuishoren... Mijn broer & ik hebben onze eigen badkamer & wc (die ik overigens altijd zelf moet poetsen zodat de poetsvrouw niet te veel zou kosten enzoverder) waar ik zowel fluffy 's als mijn ratjes 's nachts laat slapen en hun hok naar daar verhuis. Daar had ze tijdens mijn weekend bij papa een paar konijnenkeuteltjes gevonden op een oude vuile mat die ik daar speciaal voor gelegd had.. (Ik had hem los in de badkamer gelaten omdat hij toch wat zou kunnen bewegen en hij is 90% zindelijk, ze hebben hem dan blijkbaar voor 2 dagen opgesloten in dat klein hokje zag ik toen ik thuiskwam! Ook had ik gevraagd om te controleren dat ze nog eten en drinken zouden hebben, zowel Fluffy als mijn 4 ratjes hadden geen korrel eten meer gisteravond!)

Dat plus het feit dat 'heel het huis naar die dieren stinkt' geeft haar reden om ze plots allemaal buiten te gooien, en dat terwijl mijn ratten hier al meer dan een jaar staan en zij daar niks hinder van ondervinden aangezien ik alles netjes hou en ook alles zelf bekostig. (Eigenlijk is het mijn stiefvader die achter dit alles zit, hij maakt me het leven zuur sinds wij hier wonen, in zijn huis... Hij wil ons liefst van al gewoon buiten pesten... Althans, dat gevoel hebben mijn broer & ik. Dit gaat nu al 8 of 9 jaar zo, ik kan een heel boek schrijven ondertussen maar dat doet er nu niet toe.)

Hm vervelende situatie inderdaad.Geen idee wat je moet doen, maar wel echt rot! Het zou toch zonde zijn als Fluffie weer naar buiten moest net nu het stukken beter gaat.

wel stoer dat je een eigen badkamer hebt;o

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gesprekken zijn hier jammer genoeg al jaren niet meer mogelijk... Ik probeer elke keer een redelijke oplossing te vinden maar met die mensen valt echt niet te praten, laat staan te onderhandelen. Alles hier draait rond macht & wie wat te zeggen heeft/ over wie baas is.

Niks is goed genoeg tot ze krijgen wat ze willen, alles weg.

Mijn moeder lijkt een soort van gebrainwashed na al die jaren... Ze ziet hem graag en stelt hem &zijn wensen voorop op haar eigen kinderen, ons dus.

Maar tot daar mijn privéleven, dit is slechts een topje van de ijsberg.

Ik doe mijn uiterste best om Fluffy zo lang mogelijk hier te houden, dag na dag!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .