Ga naar inhoud

De 3e ooglid niet meer weg!!!


Laura

Aanbevolen berichten

We hebben tegelijk gepost. Lees ook even mijn tweede bericht. Ik weet wat het hoogstwaarschijnlijk is en het kan gefikst worden. Kost wel geld, maar dan kan je konijn nog jaren mee als het goed gaat.

Wel morgenochtend meteen bellen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Reacties 234
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Oke, Nou toevallig hebben wij ook nog is een printer die het niet doet...:grrrrrr:

Aan een operatie dacht ik ookal. Maar hoe kan dat oog zo erg geworden zijn binnen 1,5 dag sins ik die cavasan ofzo gebruik? Kost zo'n operatie veel? Ik ben net jarig geweest en heb maar 160 euro bij elkaar van me familie dat is het enige dat ik heb..

Ik zal het even lezen en evt wat opschrijven.;)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Schrijf anders de link even precies over en vraag of de DA het daar ter plekke even opzoekt. Het is niet zo'n ingewikkelde operatie, maar het moet wel door iemand met ervaring gedaan worden. Maar aangezien ze het bij honden hetzelfde doen en daar komt het vrij vaak voor, hebben ze die ervaring misschien wel in huis.

Geen idee wat dat kost, maar ga maar hard huilen dat je weinig geld hebt maar je konijn niet kwijt wilt, dan matst hij/zij je misschien, vooral omdat je er donderdag/vrijdag nog was.

Zo'n klier kan heel snel verzakken. Net als een soort ballonnetje wat ineens naar buiten 'plopt'. Ik denk niet dat het van de Cavasan komt, maar die heeft het ook niet kunnen voorkomen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb het gelezen.. pff het is wat zeg. Ik zal dus morgen ind gelijk de dierenarts op moeten bellen dat ik gelijk langs moet komen.

Maar waarom houd Fluffie haar hoofdje scheef? (dat ze af en toe mij scheef aan kijk als ik tegen haar praat alsof ze begrijpt waar ik het over hebt en verder heeft ze haar hoofd altijd gewoon) maar dat is niks maar nu doet ze haar hoofd wel erg scheef) Zou dat gewoon door die ontsteking ofzo komen?

Nee ik heb geen pijnstillers. Alleen ontstekingsremmende pijnstillers voor haar zwelling in haar bek maar dat is wat anders misschien werkt dat ook wel wat pijnstillend maar denk ik niet zoals het moet.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik een paar keer gebeld, iedere keer in gesprek ik ben helemaal hysterische! Eindelijk te pakken gekregen ben zo aan het shacken en ben dus zelfs vergeten te zeggen over dat het misschien een kersenoog zou zijn.. Ik kan om 12 uur terecht. Fluffie loopt nu in de tuin, ze is een plekje achter de schuur op gaan zoeken en zit daar in een hoekje. Ik heb wel haar andere medicijnen gegeven voor die ontsteking in haar mond.

Maar nu even over Hopper, hij heeft dus een infectie begin zijn luchtwegen zei de dierenarts dus voor hem heb ik dus ook medicijnen (Enrofloxoral Drops) maar nu heeft hij dus wat snot bij zijn neus, kan dat komen doordat de medicijnen werken en zo zijn luchtwegen reinigt of is het gewoon dat het niet de goede medicijnen zijn??

Ik kan maar 1 konijn meenemen heb maar 1 reismandje en daar kunnen ze niet met ze 2e in, ik moet ook nog is met de scooter want de bus duurt veel te lang en hebben ze ook meer stress met de scooter ben ik er binnen 10/15 min met rustig rijden. Met de bus ben ik er binnen een uur als de busschauffeur dan geen pauze heeft want moet ook overstappen.

Ik heb de dierenarts ook niks over Hopper gevraagd omdat ik veelste veel over Fluffie in zit, zij staat op dit moment dus even op nummer 1, want hij eet , drinkt , poept gewoon en is actief. Maar Fluffie is dus meer het tegenovergestelde!

Ogh! Ik vind het zo ergggg!!:(

Link naar reactie
Delen op andere sites

Net geweest, ze houden haar even daar.

Mijn dierenarts weet wel de belangrijkste konijnenziektes. Maar dit is niet wat zij kent. Het is namelijk geen kersoog en ook geen gewone ontsteking...

Er zit geen pus of vocht in en het is al ietsie groter geworden. Het zag er mee uit als een soort van kiester maar dan weer net anders.

Ze heeft met een naald in haar 3e ooglid geprikt om te kijken of er vocht uit kwam of pus maar helemaal niks! Ze begrijpt dus niet wat het is.

Er was ook nog een andere dierenarts bij die wist hoe een kersoog was maar dit was het dus niet. Het heeft wel met die klier te maken.

Ze blijft nu daar, toevallig kwam vandaag een man langs wel wat later deze middag die toevallig erg konijnkundig is! Hij heeft vele konijnen geholpen en was echt in konijnen gespecialiseerd dus dat kwam goed uit voor mijn Fluffie. Hij zou dus later in de middag komen dus hebben ze Fluffie daar gehouden in de hoop dat hij misschien meer zou weten.

De dierenarts zei als er nou vocht of pus in zat hadden we het eruit kunnen halen en schoon kunnen maken en antibiotica kunnen geven dan was het niet zo'n gedoe geweest en zou het makkelijker over gaan. Maar dit is heel wat anders zei ze, hier moeten ze echt goed na kijken wat het nou is. Gelukkig komt die kkdierenarts.

Ik mag rond half 5 bellen als hun mij nog niet gebeld hebben.

Ze gaan Fluffie ook dwangvoeden. (ik had dat nog niet gedaan omdat ze gister in de ochtend en laat in de middag nog gegeten heeft alleen in de avond (nacht, 1.00) wilde ze niet eten en nu in de ochtend, en aangezien medicijnen al zo moeilijk te geven zijn wou ik dat haar even besparen omdat ik toch naar de dierenarts ging en zij het beter kunnen dan). Ik heb ze wel wat voer mee gegeven van mij thuis zodat het er toch staat als Fluffie wilt eten.

Og og og arme meid!

Ik heb ook verteld dat ze har hoofdje scheef houd en de dierenarts vroeg naar welke kant, ik zei de kant van het ontstoken oog. Ze zei ook of het komt omdat ze zoveel pijn heeft of omdat ze misschien dat EC kan zijn daar zouden ze ook even naar kijken.

Ik heb ook verteld dat Hopper dus inenen heel veel snot heeft wit snot, en dat hij dus erg niest. Ik zei dus kan dat komen doordat de medicijnen niet aanslaan of dat die infectie juist minder word door de medicijnen dat het dus er gewoon uit komt. Ze zei dat ik maar beter de kuur af kon maken heeft hij het daarna nog dan moet ik weer langs komen.

Zo hebben ze nooit wat een lekker mooi leventje en zo valt alles in duigen:(

aangepast door Laura
Link naar reactie
Delen op andere sites

Sterkte ermee. Ik kijk regelmatig of je al een update hebt. Wel mazzel dat er een konijnenDA/specialist langskomt.

Goed dat ze ook over EC na denken.

En dat van je andere konijn dat dacht ik al. Maak de kuur maar af want het kan zijn dat het eerst wat erger wordt, of dat het er nu inderdaad 'uit' komt omdat het voorheen vast zat.

Dus hou hem in de gaten, maar concentreer je nu eerst maar even of je andere nijn. Ik hoop dat je snel wat hoort en dat ze haar kunnen helpen. Ik ben nu ook wel heel benieuwd wat het is en hoe het zo snel heeft kunnen groeien of naar buiten is kunnen komen.

Zolang je niks hoort is ze in ieder geval in goede handen en hoef jij haar niet te dwangvoeren en dergelijke, toch?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja daar had ik inderdaad geluk mee ja.

Ja ik maak de kuur ook gewoon af en dan zien we verder.;)

Ja dat vonden ze dus ook zo raar hoe dat zo ontzettend snel is gegaan binnen 1,5 dag dat klopt gewoon niet. Dus staan ze voor een raadsel.

Ben echt benieuwd, hopelijk gaat het goed komen.

Ik krijg vanavond te horen of ik haar op kan halen of niet, dat kunnen hun pas weten als die kkdierenarts gekomen is. Nu is het dus afwachten.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Net werden we opgebeld, Fluffie moet daar blijven. Ze had al wat hooi gegeten en biks en al wat gedronken, haar keutels zijn wat klein maar het komt goed. Morgen ochtend word ze geopereerd, Want dat 3e ooglid kan niet meer verholpen worden omdat er geen pus of vocht in zit dus het moet verwijdert worden. Ze gaan ook gelijk haar bekkie bekijken of dat de oorzaak is van dat ontstoken 3e ooglid dat het via haar bek naar haar oog is gegaan. En dan word me moeder rond 10 uur in de ochtend opgebelt hoe het gegaan is (ik ben er dan niet) en dan zou ik haar dus laat in de middag als ze al goed bijgekomen is en alles goed verlopen is op kunnen halen. Pff hopelijk verloopt alles goed!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb haar vandaag rond half 7 opgehaald, Haar oog zag er nog steeds eng uit en haar oog zag je bijna niet, haar oog is nu een soort van ingezakt maar dat moet nog bijtrekken. (ooglid beneden hangt dus) Het is helemaal rood nog.

Ik moet die cavasan gebruiken 3-4 x daags ongv 7 tot 10 dagen lang. Ik moet morgen bij mijn apotheek oogdruppels halen die moet ik 3 dagen gebruiken en dat 3-4 x daags. En dan moet ze natuurlijk ook nog dat spuitje voor haar mond 2x daags.. Pff wat een medicijnen zeg!

Ik moet dus voor Fluffie 7x op een dag haar ook doen, en dan 2 x dat spuitje voor haar mond. Dat doe ik om 9.00 11.00 13.00 15.00 17.00 19.00 21.00 en als het anders loopt dan 11.00 13.00 15.00 17.00 19.00 21.00 en 23.00 of als ik echt geen tijd heb dan om 13.00 15.00 17.00 19.00 21.00 23.00 en 01.00 dus het is mij wat, ergens tussendoor zit die 2x spuitje ook. En natuurlijk Hopper zijn 2x spuitje ook. Ofterwijl ik kan niet het huis uitgaan om ergens heen te gaan, want ik moet weer thuis zijn voor Fluff en Hopp. Want ik vind die oogdruppel en die zalf nou niet echt verstandig om tegelijkertijd te geven. Die tijden heb ik zelfs in mijn kamer hangen toch handig voor als ik het vergeet.

Verder heeft ze nu een klein mini beetje gedronken en nu zit ze aan de sla en wortelloof hooi of biks heeft ze nog niet gegeten. Ze heeft wel geplast maar gepoept... ja 1 minuscuul keuteltje.. hopelijk komt daar verbetering in.

MAAR NOU 1 GROOT PROBLEEM... ZE KRAPT AAN HAAR OOG!!! Hoe los ik dat op? Ze staat op me kamer, waardoor ik dus snacht's niet kan slapen want dat beest gaat in der kooi graven enzo dus dat worden de aankomende dagen nog ergere slapenloze nachten.

Ik blijf me meisje zielig vinden al dat gedoe.. pff.

De kosten van de operatie bedroeg 89 euro. Waarvan ik 6.50 terug kreeg aangezien ze die oogdruppels er al bijgerekend hadden maar zij ze niet op voorraad hadden en ik ze dus morgen moet halen bij mij eigen apotheek.

Ow ik rook al wat poep ze heeft een keutel gelegd wel wat plakkerig maar goed dat kan ook niet echt anders na die dagen van stress en pijn aan haar oog en bekkie waardoor ze geen eetlust had en ook niet door haar bek kon eten. Ik denk dat dat verder wel goed gaat.

Heb net nog der oog gedaan en haar medicijnen gegeven voor haar bekkie. Nou morgen ochtend weer. Het word me een drukke week, zolang zij er maar boven op komt.

Ik kan ook niet even weggaan want ik ben de enige die het bij mijn konijnen aan kan brengen dus ik moet het allemaal geheel zelf doen. Dus als ik wegga moet ik binnen 2 uur al terug zijn haha pff. Maarja daar heb ik het voor over, gelukkig heb ik al vakantie van school anders zou het heel anders zijn.

Fluffie is verder wel allert en wilt best haar hok wel uit, maar op laminaat loopt ze niet zo soepel haha.

Ik zou morgen wel even een foto sturen van haar ook van toen haar maandag ging brengen naar de dierenarts daar zie dat het dus nog groter was geworden en dan een foto van hoe het er nu uit ziet. (moet het namelijk nog even op mijn computer zetten) ;)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .