Ga naar inhoud

Goede verzorging? ik weet het niet..


Snowy&Witje

Aanbevolen berichten

  • Reacties 181
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

25 gram per kilo lichaamsgewicht. Bij jongere konijnen kun je ook niet zomaar onbeperkt biks geven, maar moet je maximaal zoveel geven als ze zouden krijgen als ze volwassen zijn. En als je konijn er plakpoep van krijgt kan het nooit kwaad om te minderen natuurlijk.

Link naar reactie
Delen op andere sites

is het goed als ik ze nu al 25 gr per dag geef?

Ik heb 2 konijnen dus moet ik dan 50 gram? en kan ik die 50 gram gewoon in 1 bak doen?

Het kan gewoon in 1 bak. En het is 25 gram per kilo (per konijn). Als je konijn dus 2 kilo weegt, mag hij dus 2x25 gram per dag!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het mannetje is nu al vruchtbaar, hoe langer je wacht des te meer risico loop je dat je andere konijn zwanger wordt. En dat moet je echt echt echt niet willen, dat kan haar dood worden!

Als je hem nu laat castreren kunnen ze binnenkort weer bij elkaar zonder kans op een nestje.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mijn konijnen eten geen hooi, in hun hooiballetjes (die ze maar wat graag slopen, Indy heeft er geen meer, voor de veiligheid.. Voornamelijk de veiligheid van de hooibal trouwens) en in wcrolletjes e.d. stop ik vaak groente, zodat ze daar wat meer moeite voor moeten doen. Wij hebben altijd voorgesneden andijvie, dus dat wil niet, maar bijv. wortelloof of paardenbloemblaadjes kunnen er heel goed in.

edit; Maar nogmaals, voor de duidelijkheid, mijn konijnen zijn er aan gewend, jij moet nog opbouwen hĆØ!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja ik heb er ook niet veel verstand van. Maar wat ik wel weet is dat je rustig aan moet beginnen met groente, en vooral de hoeveelheid en hoeveel soorten. Dus misschien idee om inderdaad met wortelloof of peterselie te beginnen (rustig aan) omdat je die altijd in huis hebt en dus niet ineens van groente hoeft te veranderen.

Ik zou eerst eens voorzorgen dat ze geen plakpoep meer hebben. En daarna rustig groente op bouwen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja, Ć©n (nogmaals.....) minder biks geven. Ik denk dat het eerder de biks is dan de groente. Als de plakpoep weg is, groente weer heel voorzichtig opbouwen.

Amen :bounce:

Ik zou gewoon (zoals eerder vermeld) geen groente geven. Totdat alles weg is. En dan rustig opbouwen zoals je dit (neem ik aan) in het begin hebt gedaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Snowy&Witje misschien kan je wat beter gaan lezen.

Je stelt om de 5 minuten dezelfde vraag, wacht amper op antwoord om daarna meteen een berichte met alleen vraagtekens neer te zetten.

Dit is geen chat, jij krijgt antwoord van de mensen die online zijn, die daar zin in hebben.

Ik snap echt wel dat je het beste voor je nijntjes wilt, en dat het misschien best moeilijk is daar, maar iedereen hier geeft je al 10000x antwoordt, en jij stelt de vraag gewoon nog duizend keer?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .