Ga naar inhoud

Jazz&Ik

Members
 • Aantal items

  929
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

1 Volger

Recente bezoekers van dit profiel

1.545 profielweergaven

Jazz&Ik's Achievements

Burchtenbouwer

Burchtenbouwer (4/6)

17

Community reputatie

 1. ze bleven allemaal liggen. Het grappig is, dat toen ik me echt zorgen begon te maken, er ineens geen BDK meer te vinden waren. Dus, voor nu gaat het weer goed 😄
 2. Thanks voor je reactie. Kan het kwaad als de blindedarmkeutels een paar weken blijven liggen? Ik weet niet hoe snel een tekort aan voedingsstoffen ontstaat bij het niet eten van die keutels? Ik borstel hem 1 keer per dag. Ik ben daar mee begonnen nadat zijn darmen toen stilgevallen zijn, omdat ik merkte dat er best wel haar in zijn keutels zat dus bang dat dit darmgedoe veroorzaakte, aangezien hij zichzelf aardig vaak wast en dus vrij veel haar binnen krijgt. Ik had het idee dat dit dus wel noodzakelijk was, maar ik heb nog nooit eerder zo'n verharend konijn gehad dus weinig kennis daarover 😛
 3. Teddy heeft een een week of 2 terug diarree gehad, inmiddels zijn de keutels weer vast, maar hij laat zijn blindedarmkeutels liggen. Zodra ik hem op enkel hooi zet, gaat het beter. Zodra hij weer andere voeding erbij krijgt, laat hij ze weer liggen. Ze zijn niet te dun, en plakken gelukkig niet vast in de vacht. In zijn voeding is verder niks veranderd, hij zit al een lange tijd op de zelfde korrel en krijgt elke avond een witlofstronk. Kan ik hem voor langere tijd op alleen hooi zetten? En is regulier kruidenhooi dan voldoende? En kan ik dit dan ook bij Rosa doen? Of moet ik haar apart wel voer aanbieden? * Teddy zit samen met Rosa, sinds 3 weken. * Teddy is toen hij net bij ons kwam begin van het jaar opgenomen geweest vanwege stilgevallen darmen/niet meer willen eten. * Teddy haart verschrikkelijk! Ik borstel me een ongeluk.. Tips zijn heel erg welkom!
 4. thanks voor je bericht! Inmiddels is ie een paar uur geleden aan zijn brokjes begonnen! Ook reageert ie weer op ons, zoekt ons op, en laat zich lekker knuffelen terwijl hij languit gaat liggen luieren. Wat ben ik blij dat het zo de goede kant op gaat!
 5. Gisteravond een beetje peterselie gegeten, klein gemaakt vanuit mijn hand. Vanmorgen 1 brokje.. Maar dit vindt ie nog niks. Als ik hem een brokje voor hou dan draait ie ook echt zn koppie weg. Net wortelloof, dit gaat er ook goed in. Van de DA mocht ik maar een klein beetje groen geven, maar als hij z'n brokken niet wil is groen toch beter dan helemaal niks? Hij is gewend aan peterselie, wortel, witlof en wortelloof. Aangezien hij alleen maar zachte dingen wil eten, lijkt het voor de hand te liggen dat het aan het haakje op zn kiezen ligt toch? Ben in ieder geval blij dat ie weer lekker thuis is, en stapjes vooruit maakt ❤️
 6. Teddy is weer thuis! Hij heeft bij de DA een paar brokjes gegeten, dus mocht mee. We hebben metacam, cisaral en en critical care voeding meegekregen. Hopelijk nu steeds een stapje vooruit. Hij is nog wel heel rustig, hier thuis nog niet gegeten, wel gedronken. Denk dat ik vannacht maar op de bank slaap, ben er nog niet helemaal gerust op.
 7. ik weet het niet, ik denk het? Heb daar gisteren niet meer naar gevraagd. Maar wat mij betreft doen we alles wat nodig is..
 8. Zijn temperatuur is weer op orde, en hij oog weer levendig. Hij eet nog niet zelf, en heeft nog niet gekeuteld.. maar het is vooruit gang. Positief toch?!
 9. het is me niet opgevallen mbt zijn keutels, dat er veel haar ofzo in zit. Maar ruien doet ie enorm... Ik borstel hem elke dag met een borstelhandschoen, de rest pikt ie niet. en daar komt best veel vanaf.
 10. nee inderdaad, daar baal ik wel van. Zal dat ook nog even terugkoppelen... Vanmorgen gebeld (zelfde aan de telefoon als gisteren), voelde een beetje alsof dat maar lastig was. Maar, hij had nog niet geplast of gekeuteld. Dwangvoer zat er wel in. Verder kon ze me geen info geven, dus hopelijk volgende update meer info. Voelt zo gek, zo zonder teddy in huis. Wat kan de reden zijn? voor mij komt dit echt out of the blue. Geen wissel van voer, vertrouwd groenvoer gehad de afgelopen dagen. Ik hoop zo dat ie opknapt..
 11. Ja, hij kreeg een injectie en ze legde uit dat het was om de darmen weer aan het werk te krijgen. Eten was geen probleem, groen en brok niet althans. Hooi eet ie niet heel makkelijk, maar volgens mij was dat gewoon kieskeurigheid. Ik ga zo even bellen hoe het gaat, kan echt niet wachten tot eind ochtend :(
 12. Ons konijn, Teddy, is sinds vanmorgen ziek. Hij at en dronk niet meer, geen keutels en plasjes, en was apathisch en bewoog zich vreemd. Gebeld met de dierenartsenpraktijk, assistente dacht aan een tia, en zei dat we het even aan konden kijken en als we het fijn vonden eind van de dag even langs komen. Om 18.00 kindjes even weggebracht en naar de dierenarts gegaan, en zonder onze lieve Ted weer naar huis gegaan. Hij is opgenomen omdat de darmen stilgevallen zijn en hij onderkoeld is. De dierenarts zag een klein haakje op de kies, maar wist niet zeker of dit de oorzaak was. Nu krijgt hij daar dwangvoeding, pijnstilling en gaan ze zijn temp weer op orde brengen. Morgen eind van de ochtend zullen ze bellen voor een update. Wat moet ik nu verwachten? Als ik lees over stilgevallen darmen dan word ik heel ongerust.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .