Ga naar inhoud

Het algemene inentingen topic


_Danielle

Aanbevolen berichten

Onze nijntjes zijn gisteren voor de 2de keer geënt met Arvilap, vorig jaar kregen ze Hebovac, weet niet echt waarom dit verandert is...

Wat ik wel eng vond, is dat onze DA zo moeilijk aan myx-vaccins geraakt, hier in België (bijna) niet meer te krijgen, dus besteld hij de vaccins in Nederland, maar dat blijkt ook niet echt eenvoudig te zijn...

Is al langer dat de entstof die meestal in BE gebruikt wordt om tegen myx te enten, met momenten uit de handel is.

Alleen heb ik een tijdje terug ergens opgevangen dat er in BE véél minder tegen myx geënt gaat worden.

DA'en in BE zouden (volgens jou DA ;)) enkel de nederlandse entstof mogen kopen als de belgische niet te krijgen is. Als dat aangetoond kan worden, zou het normaal geen enkel probleem zijn om gewoon aan lyomyxovac (de entsot die meestal in NL wordt gebruikt) te komen.

Daarnaast vind ik dat persoonlijk niet echt zo negatief. Aangezien lyomyxovac veel minder kans op bijwerkingen heeft. Dus ik zou me als ik jou was, nog niet teveel zorgen maken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Reacties 974
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Vandaag kreeg ik van mijn DA een brief om mijn nijnen te laten enten tegen RHD en Myx. Ik was eigenlijk best wel blij met de brief, van mijn vorige DA kreeg ik die niet. Het was een uitgebreide brief met een uitleg van ziektes.

Maar nu vraag ik me toch af of ik het ga doen of niet. Ik heb de laatste tijd hier al verhalen gelezen dat er toch konijnen aan dood gaan of ziek van worden.

Is het minder belangrijk te enten als binnenkonijn of maakt dit geen verschil?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nee, dat maakt geen verschil. Een binnenkonijn loopt in principe net zoveel risico als een buitenkonijn.

Ik persoonlijk vind het wel belangrijk om te enten. Als je konijn gewoon in goede conditie en gezondheid is tijdens de enting (daarom is het ook zo belangrijk dat bijv. castratie en enting nooit samen mag gaan) is er niet zoveel aan de hand hoor. En natuurlijk moeten er goede entstoffen gebruikt worden.

Een risico heb je altijd, ook als je konijn bijv. voor castratie naar de DA gaat. Dat houd je toch, en ik persoonlijk vind de kans dat er iets mis gaat met enting te klein, om te besluiten dat ik het niet meer doe.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb nog even geinformeerd over de prijs

De prijs is als volgt: 30.00 euro voor het eerste konijn, 20.80 voor het tweede en 16.00 voor het derde en volgende.

Voor jou zou dat dus neerkomen op 50.80 euro.

Is dat niet heel duur, en dan nog op een entingsdag?

Wel wordt er ook een algemene checkup gedaan en indien nodig de nageltjes geknipt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

deze week met mn nijnen geweest. met blow en brownie was alles goed. muf heeft beginnend haakjes..

ik kreeg nog een proefzakje SS mee en een info boekje over knaagdieren. dit staat erin 'U kunt het beste konijnen uit hetzelfde nest bij elkaar zetten, om vechten te voorkomen, en liefst van hetzelfde geslacht. Vrouwtjes kunnen echter wat feller worden tijdens de bronstigheid. Mannetjes leven vaak prima samen, maar ze kunnen wel onrustig worden en met elkaar vechten al er een vrouwtje in de buurt komt wat ze allebei leuk vinden'.

oh oh oh toch altijd weer jammer zulke info. ik was iig heel blij met t zakje SS!

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

Muts en Pet zijn deze week ook weer geënt. Het wachten was nog leuk, iedereen bekeek elkaars konijnen, van een Franse hangoor tot een groepjes van 4 konijnen waaronder 3 schitterende zwarte zusjes.

Grote minpunt was alleen dat de dierenarts bewees niet zo konijnenkundig te zijn, toen ik vroeg hoe het gewicht van de konijnen was beoordeelde ze dat op basis van de wam.

Ik kreeg trouwens ook een zakje ss mee.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mijn konijn is 7 weken. Dien ik hier best al eens de dierenarts te raadplegen voor inentingen en gezondheidscheck? Welke inentingen dient een konijn te krijgen?

Waar kom je konijn vandaan als ik vragen mag? Een konijn kan namelijk het beste pas vanaf 8 weken bij de moeder weggehaald worden. Een konijn kun je het beste laten inenten tegen zowel Myxomatose als VHS, en dit kan vanaf een leeftijd van 12 weken (bij dwergkonijnen)

Link naar reactie
Delen op andere sites

hoi hoi iedereen!

vandaag ben ik met bailey voor het eest naar de DA geweest voor de entingen.:yes: (hij word morgen 9 weken oud)

hij is verder gezond en ze waren helemaal weg van hem.

"wat een leuk/lief konijn"

hij heeft zich voorbeeldig gedragen, heeft alleen iets tegen gesputtert omdat de DA even naar de tanden.kiezen ging kijken....

maar verder gaf hij geen kik.... was te druk bezig met rond snuffelen hihi :love:

dus we kunnen weer een half jaar vooruit! :bounce:

groetjes kirsten en bailey.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Stampertje, ik heb je topic verplaatst naar dit topic, dit is het algemene inentingentopic waarin je al je vragen rondom inenten kwijt kunt.

Ze ''moet'' 2x per jaar inentingen krijgen tegen myxomatose en VHS, twee hele vervelende en dodelijke ziektes.

Verder kun je inderdaad informatie vinden in dit topic.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...
  • 2 weken later...

Hoi Allemaal,

Sinds afgelopen weekend hebben wij een lieve teddy dwerg genaamd Fudge. Hij is nu 9 weken oud en ik twijfel of we hem wel of niet moeten laten inenten. Ik heb bij mijn ouders altijd konijnen gehad maar die hielden we buiten in de tuin waardoor ze sneller in aanraking kwamen met vliegen endergelijke. Fudge gaan we binnen houden hoewel hij natuurlijk wel rond mag lopen in ons stadstuintje.

Mijn vorige konijnen heb ik allemaal laten inenten maar ik heb verhalen gehoord dat konijntjes overlijden na het inenten en ook bij de dierenarts vertelden ze eerlijk dat ze een geval kenden waarbij dat gebeurt was. Er schijnt echter nog geen causaal verband vastgesteld te zijn tussen het inenten en het overlijden van de diertjes.

Hebben jullie je konijn allemaal laten inenten? Kennen jullie meer verhalen van diertjes die overlijden na het inenten?

Alvast bedankt

Link naar reactie
Delen op andere sites

We hebben een heel mooi topic voor alle vragen rondom inenten, dus ik heb je vraag ook even hier naar toe verplaatst.

De meeste BBers enten hun konijnen, ook binnenkonijnen maken net zoveel kans op myx en vhs als buitenkonijnen.

Je moet ook altijd maar afwachten of ze inderdaad zijn overleden aan de inenting... Er kan ook iets anders aan de hand geweest zijn.

Belangrijkste is dat het konijn gezond en in goede conditie is wanneer het ingeënt wordt, dan kan er niet zoveel fout gaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Denk het wel Stéphanie.

@ Fudge: Gewoon laten enten, ook binnen lopen ze risico.. Entreacties komen inderdaad voor en er zullen wel konijnen vlak na hun enting overleden zijn, maar dan is er vrijwel altijd meer aan de hand, dat ze dus al verzwakt zijn. Net als met de Mexicaanse griep: Meeste mensen die daar (tot nu toe) aan overleden zijn, hadden al wel iets..

Als je je konijntje door een konijnkundige DA laat enten is die kans verder klein, want die zal nooit enten als hij dacht dat je konijntje niet 100% in orde is.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .