Ga naar inhoud

Het algemene inentingen topic


_Danielle

Aanbevolen berichten

  • Reacties 974
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Het lijkt wel of die twee van mij het door hebben dat ze vanavond geprikt gaan worden. Ze zijn al een uur door de kamer aan het sjezen, slopen alles wat los en vast zit...knagen aan het zeil op de vloer :bad: en dan vanavond waarschijnlijk dan boos. Tja..

ik vind het super dat je ook zo tevreden bent over onze DA!!! :love:

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo,

Vandaag was het dan zover voor het eerst met pipi naar de dierenarts toe..... heb haar vervoers mandje in de ren gezet zodat ze er aan kon wennen dit ging heel goed zo nieuwschierig als ze is zat ze er meteen in.

Op naar de dierenarts ging allemaal prima in de wachtkamer zat ze druk aan het hooi te knagen die ik bij haar mandje in had gedaan.

In de spreek/behandelkamer zelf vond ze het minder leuk, ze vond het niet zo leuk om vast gehouden te worden en al helemaal niet op de manier hoe de dierenarts dit deed(vind ze thuis ook niet echt) de dierenarts heeft haar goed bekeken en gewogen. 1,3 kilo woog ze en dit was goed althans hij voelde over haar rug en dit wat allemaal prima.

Ook haar tandjes zagen er goed uit en haar nagels ook. Al met al was hij erg tevreden. De vacinaties gingen ook prima hierbij gaf ze juist geen kik.

Nu springt ze weer vrolijk rond in haar nieuwe hok.

Zooww dit wou ik even kwijt hihih

ben benieuwd hoe het andere konijnen vergaat

Groetjes jessi en pipi

Link naar reactie
Delen op andere sites

Kan een konijn zich na de enting (dag er na) Wat minder voelen? Mijn konijn is wel heel levendig maar ik vond zijn horen zo warm. Eten doet die ook goed.

Ja voor zover ik weet wel. Ik heb geleerd dat inentingen sowieso een 'aanslag' op de weestand van een konijn kan zijn. Dus goed kans dat je konijn even iets minder is of dat er even iets afwijkends is. Mickey's oren waren diezelfde avond ook bijzonder warm.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Oook wij zijn voor de entingen geweest. Ik kon Bram en Jet vanmorgen brengen en vanmiddag halen omdat ik het anders niet zou redden met mn werk. Ze enten hier op 2 middagen. Ik ben dus niet bij de eigenlijke enting geweest. Ook zijn de nagels geknipt. Ze hebben zich prima gedragen volgens de assistente.

Ze lopen nu weer door de kamer maar zien er nog een beetje beduusd uit.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Even een vraagje:

op verschillende sites heb ik gelezen dat de maanden april en mei de maanden zijn om je konijn te laten enten. Alleen mijn konijn is dan nog geen 4 maanden oud dus hij kan eigenlijk pas na mei ge-ent worden, maar dat kan toch wel gewoon..? Of ben ik dan 'te laat'? Of moet ik dan wachten tot de volgende inentings maanden?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Vandaag met mijn 2 (!) kanjers naar de DA geweest. Wat waren ze stoer! Mijn lieve vent kroop helemaal tegen mij aan... Echt een mama's kindje! Wel schrokken we (wederom) van de prijs!! 31,25 per konijn... 62,50 kwijt dus! Kun je nagaan wat het buiten het spreekuur om kost...

Link naar reactie
Delen op andere sites

goeden avond allemaal

ik ben vandaag bij de da geweest voor de inentingen

ze waren goed gezond ze heben alleen bij fluffy de nagels moeten knippen

en snuffy was aan de zwaare kant maar niet te dik

het namelijk dwerghangoren ram en voedster

de ram weegt 2 kilo en de voedster 2,5 kilo dus ff oppassen met de brokken geven

Link naar reactie
Delen op andere sites

Oowjah en mijn nijnen waren ook gezond, maar dat wist ik al natuurlijk:mdr: En ze waren nog steeds heel goed op gewicht:D Schijnt nogal zeldzaam te zijn, ze waren echt verbaasd dat ze geen grammetje te zwaar zijn, ook de gecastreerde mannetjes niet. Kun je nagaan hoeveel konijnen overgewicht hebben, want ze zien er best veel met die entingsdagen zo...niet teveel biks geven dus:he:

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben vandaag met Noenoe naar de entingsdag geweest, na een uur gewacht te hebben waren we eindelijk aan de beurt. Hij is geprikt en heeft een APK'tje gehad, nageltjes gedaan en is onderzocht. Hij is niet te dik, zoals ik misschien dacht, helemaal niet zelfs dus dat is een hele opluchting. Ook heeft hij nu een mooi paspoortje. Bij het prikken stond ook nog een fotograaf van de krant. Er was al eerder een artikel geplaatst om het enten van konijnen onder de aandacht te brengen dus wieweet staat mijn poepie deze week wel in de krant :mdr: maar dan laatik het jullie uiterraard even weten :yes:

Owja, enten op het konijnen spreekuur was 22,50. Dan heb je de 2 prikjes en algemene keuring inclusief nagels. Normaal kost dit 36,50.

Maar het maakt me niet uit hoe duur het is, zolang ik maar het beste heb en doe voor mijn nijn :love:

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi

Gister die twee van mij laten enten

wat een top DA heb ik toch ook!

voor het eerst heb ik gezien hoe ze Romeo perfect onder controle kon houden , hij was volledig in paniek en zij kalmeerde hem, hand over zijn hoofd en meneer bleef heel rustig daarna

echt ik was zo verbaasd , ik kan toch goed omgaan met nijnen , maar Romeo is een geval apart en mij lukt het niet zoals zij het deed , nagels geknipt, in de oren gekeken , hart en longen geluisterd , alleen in zijn bekkie mocht ze niet kijken , maar aangezien Romeo eet als een bootwerker ben ik niet bang voor haakjes

ook mist hij een teen !! dat wist ik niet , al van voor dat hij bij mij kwam

duidelijk een getraumatiseerd konijn zei zij ook

en dat hij geluk had zo'n liefdevol huis getroffen te hebben

Chimsee was zoals gewoonlijk heel lief en kroelde er op los met de DA , hartediefje is het

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik wil gerust naar de dierenarts om mijn konijnen te laten enten, maar mijn dierenarts wilt alleen maar geld!!! Het kost 22 euro voor het 1e konijn, en elk volgende konijn kost 17 euro, en dit zonder check-up van het konijn dus alleen die prikken. Ik denk dat ik hier in de buurt maar even iemand anders ga zoeken die goedkoper prikt, van 73 euro aan alleen prikken vind ik toch echt te duur.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben gisteren geweest en Izzie heb ik laten inenten, €19,95.

Verder heeft de arts nog even gevoeld en gewogen. Het was een mooi, gezond konijntje met een goed gewicht...

Nou, ik ben helemaal happy!

Ook grappig: Kwam een man binnen met een franse hangoor... Izzie is net iets groter dan het hoofd van dat konijn! Haha, het is dus echt een kleintje :P

Link naar reactie
Delen op andere sites

ok jullie hebben me overgehaald en ik ben vandaag ook geweest met mijn 11 nijntjes, dat zag er zo uit:

IMG_1880.jpg

ze gedroegen zich voorbeeldig de da zei dat het wel eens anders ging, misschien omdat het de eerste keer was haha.

ze waren wel gestrest die hartjes gingen te keer joh en het was natuurlijk erg warm vandaag. ik had expres mijn auto al op een parkeerplaats in de schaduw gezet.

thuis aangekomen kregen ze lekker paardenbloemblaadjes en vonden ze het gauw al weer best.

nou over een halfjaartje weer (deze da rade aan voor allebei 2x per jaar te enten)

owja ik had een mooie deal gesloten met de da en het kosste mij 100,- voor 11 konijnen.

groetjes,

Leonie (en Harry,Fleur, Aagje & Bo, Auke & Brechje, Abel & Efi, Yoshi & Kimi en Smokey)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .