Ga naar inhoud

Konijnen en cavia’s bij elkaar


Aanbevolen berichten

Ik heb 2 konijnen.

ik zou graag nog 2 cavia’s houden in het zelfde verblijf. Ze hebben samen 2m op 10m voor te lopen. Buiten overdekt. De konijnen hebben hun hok waar ze in kunnen en zou voor de cavia’s hokjes zetten waar konijnen niet in kunnen. Maar zou dit goed komen. Mensen die ze samen zitten hebben? 

Link naar reactie
Delen op andere sites

We raden het af. Konijnen en cavia's zijn echt hele verschillende diersoorten. Ze komen zelfs van continenten die echt ver uit elkaar liggen. Ze hebben verschillende voedingsbehoefte en kunnen elkaar verwonden en ziek maken. 

 

Kan het? Nou ja, er zijn mensen die het doen. Ik denk dat je beter kan vragen: Is het verstandig? Dan is het antwoord echt: Nee. Je doet beide diersoorten er echt te kort mee. Als je beide soorten wil houden, geef ze dan elk een eigen verblijf. Voorzie voor elke diersoort in de eigen behoeften. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb jouw twee topics samengevoegd, omdat het over dezelfde vraag ging.

 

Hier lees je nog meer informatie over waarom cavia's en konijnen beter niet samen worden gehouden:

Quote

Cavia’s huisvesten met konijnen

Het is af te raden om cavia’s te huisvesten met andere dieren. Cavia’s zijn zeer gevoelig voor ziektes die tussen diersoorten overdraagbaar zijn. Dit geldt niet alleen voor konijnen en cavia’s, maar ook voor cavia’s en honden en katten. Deze diersoorten zouden om deze reden al nooit samen gehuisvest mogen worden.

Cavia’s en konijnen hebben grote verschillen in voeding, die erg lastig op te lossen zijn en in de praktijk voor gezondheidsproblemen zorgen bij één van beide, of beide soorten.

Konijnen en cavia’s communiceren op totaal verschillende manieren en begrijpen elkaar niet. Cavia’s communiceren vooral met geluiden, konijnen met hun houding. Ze hebben geen voordelen aan het samen leven in één ruimte.

Konijnen hebben zeer sterke achterpoten die ze veel gebruiken, bijvoorbeeld bij het rennen en springen als ze blij zijn. Als een cavia op het verkeerde moment op de verkeerde plek zit en geraakt word door deze achterpoten, kan dat zijn of haar leven kosten.

Het is dus ten zeerste af te raden om cavia’s met andere diersoorten te huisvesten. Cavia’s hebben echt andere cavia’s nodig om hun sociale gedrag te kunnen uiten. Met een konijn worden ze niet gelukkig.

Dit komt uit het informatieve artikel over cavia's:

https://www.bunnybunch.nl/informatie/cavia-s

 

Daar staat nog meer informatie over het houden van cavia's.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .