Ga naar inhoud

Rosinda

Members
 • Items

  376
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Rosinda

 1. Het is dat konijnen niet kunnen praten, dat ik (gelukkig?) niet de hele ervaring ken. Maar ik heb mijn konijnen er verder gelukkig gezond van terug gekregen. Waar ik gewoon ontzettend van baal en boos om ben is dat je in mijn ogen veel geld betaal omdat ze daar van a tot z goed zitten. Waaronder dus ook een fijne, ruim genoege ren. En niet de kleine konijnen-binnenhokken wat op de uitgelekte foto's/filmpjes te zien was. In principe gewoon liegen over je product/dienst, ook al zijn m'n konijnen er godzijdank niet ziek geworden. Ik raad het dus ten zeerste af omdat je in mijn ogen belazerd wordt en niet krijg (je konijnen niet krijgen) waarvoor je betaald.

 2. Bedankt voor jullie meningen, ik was gewoon benieuwd hoe andere konijnenbaasjes over deze berichten dachten 😄 schuldgevoel alom dat ik ondanks de rode vlaggen toch mijn konijnen daar 4-5dagen heb lsten verblijven... gelukkig komt er nu duidelijkheid aan t licht dat je geen waar krijgt voor je geld en er misleidende dingen blijkbaar worden belooft 😪 

  @Kimie dat idee over de jonge konijnen in de opvang had ik dus een tijdje geleden al, dat me opviel dat ze geregeld zeer jonge konijnen in de opvang hebben. "Het zal toch niet de eigen niet-verkochte konijnen zijn.." Mogelijk zijn er meerdere vage dingen die daar spelen. 

  @Nina en Hazel JouwKonijn is een merk opgezet omtrent de eigen spullen die chews en nibbled verkoopt. Naar mijn weet is het een beetje een huismerk van C&N, waarna het als "losstaand" merk is gaan staan met eigen webshop. Dus niet andersom, dat JouwKonijn de samenwerking is aangegaan met C&N. 100% zeker weet ik het niet, maar ik dacht dat mij dat 2 jaar geleden zoiets was vertelt toen ik mijn konijnen via C&N had laten vaccineren.

  Waar breng jij je konijnen? Ik ben nu op zoek naar een nieuwe opvang voor evt in september, maar ben woonachtig in Zeeland.

 3. Zijn er BB'ers die de berichten hebben gezien over de vakantieopvang van Chews&Shelter in Breda? Er is een bizarre post geweest van Konijnenadvies bureau Gelderland op facebook (link mag niet gedeeld worden op forum toch?).

  Ik weet dat er gemengde gevoelens over het concept zijn omdat het onderdeel is van de winkel Chews&Nibbles waar ook jonge konijnen worden verkocht. Ik vind het meer alleen zo'n vreemd verhaal dat zij in hetzelfde pand de opvang hebben waar echt leuke verblijven staan, heel netjes en verzorgd, echt niks op aan te merken. De vakantieopvang is achter, in en gesloten gedeelte, om zo de "eigen baasjes" konijnen niet onder stress te brengen van de konijnen die wel bekeken mogen/kunnen worden op evt geadopteerd te worden. Ik heb ze zelf recentelijk daar gebracht en geen gekke ervaring gehad, ze hadden alleen wat kleinere keutels door mogelijk minder hooi eten. Maar het zijn geen beste hooieters, vrij kieskeurig dus kans dat t hooi gewoon niet naar hun wens was. Geen alarmerende punten in mijn opzicht. Ik vind het dus moeilijk te geloven dat de vakantieopvang achter de schermen zo rot is met voorin zo'n nette opvang... zijn er mensen hier met ervaring? Wat zouden jullie doen na de berichtgeving in mijn geval, als ik weer op vakantie ga? Wel/niet brengen? Wat vinden jullie uberhaupt van de fb post?

 4. Het lijkt ietsjes beter te gaan al vind ik het lastig om te zeggen. Ik vind mn ram niet meer elke keer op een huisje, ik zie hem wat meer overal in de kamer. Ik heb er gisteravond 2 uur bij gezeten, toen spotte ik zelfs dat ze zaten te duwen met de kopjes en elkaar dus om de beurt een paar likken gaven. Maar toch rent mn ram ook nog wel veel weg, als mn voedster naar hem toekomt. Ik hoop dat hij daarover heen gaat stappen en het contact weer zoekt.. vannacht er niet wakker van geworden, maar wel weer paar plukjes haar in de kamer gevonden 😪

 5. 3 uren geleden, Evee zei:

  Volgens mij heb je niets verkeerd gedaan. Ik denk ook niet dat schoonmaken / neutraal maken veel verschil geeft. Ik verwacht wel dat dit snel voorbij is, maar ik zou wel alert zijn op gezondheidsproblemen. Dat zou de onrust ook kunnen verklaren en is van de stress en overgangen ook niet vreemd. 

   

  Hopelijk komt de rust snel terug. 

  Ik ben nu net thuis, rammetje zat al op een schuilhuisje in de hoek, beetje duttend. Misschien na de onrust eerder vandaag daar naartoe gegaan en middagdutje gaan doen (zoald gewoonlijk)? Of het zit nog steeds niet goed? Hoelang zou jij het aankijken @Evee?

 6. Bedankt voor de reactie! Ik zie straks na werk hoe het er hopelikl nu beter voor staat, ik schrok er meer van dat het vannacht ook zo door was gegaan. Ik had ze toen een rosewood hay cookie gegeven, maar hebben ze niet veel van gegeten (misschien oud, het was de laatste en verpakking was open). Ik ga wat andere spelletjes vanavond proberen! Gezondheidsproblemen ben ik zeker alert op, juist omdat ik dat van het forum ook ken als mogelijke oorzaak. Maar ze eten, drinken en keutelen normaal dus dar heb ik vooralsnog geen signalen van (gelukkig!).

 7. Hallo allemaal, ik heb jullie hulp nodig. Gisteren rond 16:30 zijn we thuisgekomen met de konijnen na 5 dagen vakantieopvang. Ik heb ze toen gelijk met de reiskoffer in hun permanente konijnenkamer gezet (6m2), waarna het even bijkomen was na de autorit van 1uur. Daarna werd er toch al vrij snel weer lijnzaadbrokje en gedroogde kruiden gegeten, ook naarna hooi en ook de brokjes weer. Alleen toen dat eenmaal weer op gang kwam, begon mn voedster achter mn ram aan te jagen. Die schiet nu volledig van haar weg, en als ik ze met rust laat maar bij veel gestommel toch ga kijken, vind ik hem vaak bovenop een huisje, waar hij aan haar lijkt te willen ontsnappen. Het gekke is, dat er met het eten geen nijd/gejaag is... Ze zijn van mijn ouders hun huis naar mijn eigen huis vorig jaar met pasen verhuist, toen heeft mn ram een paar keer op mn voedster gereden en toen was het goed. Hij is en was altijd de baas. Ook als ze (samen) naar de dierenarts zijn geweest, is er enooit gezeur oo de kamer. En ook niet toen mn voedster tot 3x nu gasbuik had en dus verzwakt was. Heb ik iets verkeerds gedaan bij het terugzetten? Uiteraard had ik de kamer niet schoon gemaakt zoals bij een koppeling wordt aangeraden, ze waren al een koppel en komen enkel terug van vakantieopvang. Moet ik dat misschien alsnog doen? Of in een neutrale ruimte herkoppelen? Hier heb ik geen ervaring mee, ik heb mijn koppel altijd als koppel gehad. Ze vechten overigens niet, het is puur gejaag. Incl de haren van mijn ram in de kamer.. Of moet ik het nog voor bepaalde tijd aankijken? Graag hoor ik jullie adviezen 🤗

 8. Ik heb 2 konijnen, 1 van 1.7 kg dus wel en klein konijn, en 1 "dikzak". Een hangoor die ik als klein ventje had gekocht (ontwetendheid) en met officiele papieren voor NHD'er, waarop stond dat hij zo'n 2kg zou worden aam de hand van het gewicht van zn ouders. De laatste keer dat ik m woog was hij 2.5kg 😅😅 gewoon groter uitgevallen gelukkig, zeker niet te dik! Grappigste vind ik vooral dat bezoek dat een groot konijn vinden, terwijl bij een volgens konijn het er best eentje mag zijn van 3-4 kg 😆🤭

 9. Een goedkopere bodembedekking zou ook kartonsnippers kunnen zijn. Stofvrij, neemt goed vocht op en niet zo duur. Ik kocht het bij JouwKonijn toen de konijnen nog niet zindelijk waren. En daar stond het ook als aanrader voor cavia's.

 10. Mijn konijnen zijn ook lastige hooieters maar daar gaat altijd Timothy hooi naar binnen. Helaas het duurste hooi, maar mijn lokale dierenwinkel (die geen beestjes verkoopt 🥳) heeft Versele Laga hooi, waar ik met kruiden- en gewoon hooi niet mega over te spreken ben maar het Timothy hooi is altijd super en van dit merk wat leuker qua prijs. Ik meng het altijd met ander hooi en meestal wordt alles gegeten, maar met slecht ander hooi wordt hoe dan ook ALTIJD het timothy hooi gegeten. Misschien keer proberen?

 11. Ik ben nog niet zo lang lid sinds dit begonnen is, maar heb het verhaal wel teruggevonden/gezocht toen ik naar iet op zoek was (weet de reden niet meer). Vond het een zeer schokkend verhaal.. vind het bijzonder om te lezen dat de eis betrekking heeft met dit forum, maar vind het dapper dat de rechtzaak wordt doorgezet ♥️ veel sterkte aan degene die hier nog steeds betrokken bij zijn, en het recht wilt laten zegenvieren en zich hard maken voor dieren(leed).

  • Mee eens! 1
 12. Oei ik schrik hier een beetje van, onterecht misschien. Maar als het voer moet worden gemaakt naar "voedselproducerende dieren", betekent dit dan ook dat het voedsel dikmakender zal zijn? Wordt dit, door het forun/BB'ers dan nog steeds gezien als 1 van de betere merken? Ik baal hier wel van, die kleurtjes maken me niks uit (ook de konijnen niet, die selecteren niet op kleur met eten) maar ik ben zeer tevreden over dit voer ook qua prijs/kwaliteit, dus zie het niet zo zitten om over te stappen...

 13. Hoihoi,

   

  Ik vroeg mij af hoe jullie BB'ers aan medicijnen ala Metacam en Criseral komen om standaard in huis te hebben, om mogelijk toe te dienen in geval van nood. 

   

  Guusje at vanavond dr brokjes alarmerend traag en met tegenzin op, lang niet alles, en ging daarna veel te rustig ongemakkelijk liggen. Exact hetzelfde als vorige 2x waar ik voor naar de dierenarts ben gegaan, waar ik de genoemde medicijnen heb gekregen. Nu herkende ik het weer, en ken ik dr ondertussen ook wel een beetje 😉 dus zelfde dosieing gegeven als vorige keer. Eerste keutels zijn eruit, er is hooi gegeten, gedronken en er wordt alweer bewogen incl springen op de catecube! Dat zijn voor mij de eerste goede signalen. 

   

  Maar anyways, dit oppeppertje komt omdat ik dus vanuit de dierenarts vorige keer deze medicijen kreeg, nog geen 6 maanden oud was (wat ik oa hier had gelezen als houdbaarheid aan te houden) en over was van de vorige keer. Maar dit is na deze beurt, afh. hoelang ik het wil geven, toch wel een eind op. Hoe komen jullie aan dit soort dingen voor de konijnenEHBO kit? Ik zou het graag voorhande willen hebben, aangezien ze dus gewoon gevoelig hiervoor is (gasbuik misschien? Geen idee, vorige 2x niet als diagnose genoemd bij de dierenarts). Ik las namelijk al dat Metacam alleen op recept verkrijgbaar is volgens mij.. graag hoor ik van jullie, zodat ik in de toekomst wat zekerder zit in dit soort gevallen 🤗

 14. Ik hield voorheen het gewicht eat nauwkeuriger bij dan het afgelopen halfjaar, en nu zie ik best een schommeling. 

   

  Hos is van 2230gr (30 maart) naat 2260gr (23mei) naar 2110gr (vandaag) gegaan. Best wat tijd tussen dus, maar ook wat gewicht. Guusje ging van 1600gr naar 1700gr naar 1600gr, zelfde data. Ze eten als malloten, Hos al helemaal (Guus is behooorlijk kieskeurig in dr groente, eet ze stuk minder), keutelen goed, drinken, hooi eten etc. Ben in het afgelopen halfjaar sinds ik in mn huis zit niet meer elke dag kruiden gaan geven (volle hand) omdat ik had gelezen dat dit best een dikmaker is, en vond Guus inderdaad bij 1700gr wel een beetje vettig (zo'n onderkinnetje ook). Ze krijgen 70gr biks samen per dag, onveranderd, en groente dus minimaal, om de dag wat blaadjes witlof bijv. Kruiden dus grootste verandering, snoepjes krijgen ze weinig, 's avonds 1 of 2 los van lijnzaadbrokje ivm haren (zitten binnen en lijken wel t hele jaar door te verharen, dus die lijnzaad krijgen ze wel met regelmaat ivm keutelkettingen). Snoepjes zou afgelopen jaar misschien ook iets minder kunnen zijn, toen ze nog bij m'n moeder woonde was zij nogal van "even een snoepje geven omdat je zo braaf bent" 🤣 anyways, vanaf welke gewichten zouden jullie je zorgen maken? Ik vind het lastig inschatten. Bij Hos is het sws lastig te zien omdat hij zo'n bol figuur heeft.. vind ze nu zeker niet té dun, maar je ziet bij Guusje het onderkinnetje niet meer. 

 15. Ik vreesde al zoiets, misleidende woorden dat ze dus wel gezond zouden zijn geloofde ik al niet helemaal gezien de kleurtjes van de snoepjes 😅 hoe lief het dan ook bedoelt is, ik denk dat ik ze dan toch dicht laat en weggooi.. bedankt voor het advies!

 16. Gisteren heb ik als cadeau 2 zakjes snoepjes gekregen van het merk Boony. Aangezien er zeker in snoepjes nogal wat foute producten tussen zitten en ik niet bekend ben met het merk, weet ik niet zo goed of ik dit wil/kan geven en in welke mate. Iemand die het wel kent, en anders waar ik op moet letten met de ingrediënten? Het gaat om de Sticks en de Populair mix. 

   

  Ook heb ik van het merk Trixie de Red Berry Malt Paste gekregen, een pasta in een tube die lekker zou moeten zijn maar ook verstoppingen tegen zou moeten gaan/helpen bij verstoppingen. Iemand daar ervaring mee? Vind het nogal een bijzonder product 😅 en zou ook niet weten hoe ik het moet geven..

 17. Mocht je zoiets soort gelijks zoeken als zo plantenbasket, je hebt van die ronde hooiballen om zo zelf hooi op te hangen, speciaal voor hooi gewoon.

  image.png.fd1a7855dfc6a0e89e24075690e696a2.png

  ik weet dat er op dit forum weleens vertelt is dag konijnen hierin vast kunnen blijven zitten met hoofd/pootjes, maar volgens mij is dit wel afhankelijk van kwaliteit en grootte van de gaten tussen de spijlen. Ik heb er zelf 1 jaar lang gehad en nooit problemen mee gehad dat de klep bijv onbedoeld open ging en de konijnen er dus met de kop in zaten. Enige reden dat ik deze niet meer gebruik is omdat ik geen mogelijkheid meer heb om m aan iets vanaf boven vast te maken 😉 maar misschien is dit voor jou een optie. Raad dus wel aan goed naar kwaliteit en grootte te kijken

  • Mee eens! 1
 18. Wij zijn recentelijk ook verhuist en hebben nieuw laminaat over de hele bovenverdieping gelegd. Omdat ik wel graag wilde dat je het mooie laminaat bleef zien, maar dat het niet beschadigd oid zou worden in de konijnenkamer, heb ik bij huistuinentafelzeil.nl doorzichtig tafelzeil gekocht van 2.2mm dik. Je kan daar bestellen op maat, de afmetingen van mn kamer waren alleen niet toegankelijk voor 1 stuk, dus heb ik 2 stukken aan elkaar gelegd en doorzichtig tape gebruikt om ze vast te maken. Dit gaat supergoed, en voor zover ik weet (heb erg lang gezocht) de enige manier als je doorzichtig zeil op je vloer wilt hebben. Het genoemde vinyl is uiteraard een (goedkopere) oplossing, maar valt dus wel je laminaat weg aangezien je geen doorzichtig vinyl kan kopen.

  • Bedankt 1
 19. Ik denk dat de meeste BB'ers je aan zullen raden om eens lokaal te kijken naar een boer die hooi verkoopt! Daar heb ik zelf geen ervaring mee omdat er bij mij in de buurt geen adresje is, dus daar laat ik de andere een reactie op geven 😄

   

  Ik koop zelf Timothy hooi van Versele-Laga, die zonder kruiden. Ik meng dat met kruidenhooi (kamille is hier favoriet, munt eten ze hoe dan ook niet dus daar kan je evt ook in spelen) met gewoon hooi van Pets Own Choice op aanraden van andere BB'ers omdat ik er ook mee liep te sukkelen. De mijne aten namelijk ook niet fantastisch hooi, tot het Thimothy hooi gegeven werd! Maar dat is dan toch niet zo veelzijdig, dus ben ik hrt gaan mengen. Dat gaat heel goed, waardoor ik ook niet mega veel geld kwijt ben aan het voornamelijk dure Thimothy hooi. Thimothy hooi van Versele Laga koop ik lokaal voor 5eu voor 1 kg

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .