Ga naar inhoud

Rosinda

Members
 • Items

  376
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Rosinda

 1. Het is dat konijnen niet kunnen praten, dat ik (gelukkig?) niet de hele ervaring ken. Maar ik heb mijn konijnen er verder gelukkig gezond van terug gekregen. Waar ik gewoon ontzettend van baal en boos om ben is dat je in mijn ogen veel geld betaal omdat ze daar van a tot z goed zitten. Waaronder dus ook een fijne, ruim genoege ren. En niet de kleine konijnen-binnenhokken wat op de uitgelekte foto's/filmpjes te zien was. In principe gewoon liegen over je product/dienst, ook al zijn m'n konijnen er godzijdank niet ziek geworden. Ik raad het dus ten zeerste af omdat je in mijn ogen belazerd wordt en niet krijg (je konijnen niet krijgen) waarvoor je betaald.
 2. Bedankt voor jullie meningen, ik was gewoon benieuwd hoe andere konijnenbaasjes over deze berichten dachten 😄 schuldgevoel alom dat ik ondanks de rode vlaggen toch mijn konijnen daar 4-5dagen heb lsten verblijven... gelukkig komt er nu duidelijkheid aan t licht dat je geen waar krijgt voor je geld en er misleidende dingen blijkbaar worden belooft 😪 @Kimie dat idee over de jonge konijnen in de opvang had ik dus een tijdje geleden al, dat me opviel dat ze geregeld zeer jonge konijnen in de opvang hebben. "Het zal toch niet de eigen niet-verkochte konijnen zijn.." Mogelijk zijn er meerdere vage dingen die daar spelen. @Nina en Hazel JouwKonijn is een merk opgezet omtrent de eigen spullen die chews en nibbled verkoopt. Naar mijn weet is het een beetje een huismerk van C&N, waarna het als "losstaand" merk is gaan staan met eigen webshop. Dus niet andersom, dat JouwKonijn de samenwerking is aangegaan met C&N. 100% zeker weet ik het niet, maar ik dacht dat mij dat 2 jaar geleden zoiets was vertelt toen ik mijn konijnen via C&N had laten vaccineren. Waar breng jij je konijnen? Ik ben nu op zoek naar een nieuwe opvang voor evt in september, maar ben woonachtig in Zeeland.
 3. Zijn er BB'ers die de berichten hebben gezien over de vakantieopvang van Chews&Shelter in Breda? Er is een bizarre post geweest van Konijnenadvies bureau Gelderland op facebook (link mag niet gedeeld worden op forum toch?). Ik weet dat er gemengde gevoelens over het concept zijn omdat het onderdeel is van de winkel Chews&Nibbles waar ook jonge konijnen worden verkocht. Ik vind het meer alleen zo'n vreemd verhaal dat zij in hetzelfde pand de opvang hebben waar echt leuke verblijven staan, heel netjes en verzorgd, echt niks op aan te merken. De vakantieopvang is achter, in en gesloten gedeelte, om zo de "eigen baasjes" konijnen niet onder stress te brengen van de konijnen die wel bekeken mogen/kunnen worden op evt geadopteerd te worden. Ik heb ze zelf recentelijk daar gebracht en geen gekke ervaring gehad, ze hadden alleen wat kleinere keutels door mogelijk minder hooi eten. Maar het zijn geen beste hooieters, vrij kieskeurig dus kans dat t hooi gewoon niet naar hun wens was. Geen alarmerende punten in mijn opzicht. Ik vind het dus moeilijk te geloven dat de vakantieopvang achter de schermen zo rot is met voorin zo'n nette opvang... zijn er mensen hier met ervaring? Wat zouden jullie doen na de berichtgeving in mijn geval, als ik weer op vakantie ga? Wel/niet brengen? Wat vinden jullie uberhaupt van de fb post?
 4. Hebben andere mensen een gelijke ervaring?
 5. Het lijkt ietsjes beter te gaan al vind ik het lastig om te zeggen. Ik vind mn ram niet meer elke keer op een huisje, ik zie hem wat meer overal in de kamer. Ik heb er gisteravond 2 uur bij gezeten, toen spotte ik zelfs dat ze zaten te duwen met de kopjes en elkaar dus om de beurt een paar likken gaven. Maar toch rent mn ram ook nog wel veel weg, als mn voedster naar hem toekomt. Ik hoop dat hij daarover heen gaat stappen en het contact weer zoekt.. vannacht er niet wakker van geworden, maar wel weer paar plukjes haar in de kamer gevonden 😪
 6. Ik ben nu net thuis, rammetje zat al op een schuilhuisje in de hoek, beetje duttend. Misschien na de onrust eerder vandaag daar naartoe gegaan en middagdutje gaan doen (zoald gewoonlijk)? Of het zit nog steeds niet goed? Hoelang zou jij het aankijken @Evee?
 7. Bedankt voor de reactie! Ik zie straks na werk hoe het er hopelikl nu beter voor staat, ik schrok er meer van dat het vannacht ook zo door was gegaan. Ik had ze toen een rosewood hay cookie gegeven, maar hebben ze niet veel van gegeten (misschien oud, het was de laatste en verpakking was open). Ik ga wat andere spelletjes vanavond proberen! Gezondheidsproblemen ben ik zeker alert op, juist omdat ik dat van het forum ook ken als mogelijke oorzaak. Maar ze eten, drinken en keutelen normaal dus dar heb ik vooralsnog geen signalen van (gelukkig!).
 8. Hallo allemaal, ik heb jullie hulp nodig. Gisteren rond 16:30 zijn we thuisgekomen met de konijnen na 5 dagen vakantieopvang. Ik heb ze toen gelijk met de reiskoffer in hun permanente konijnenkamer gezet (6m2), waarna het even bijkomen was na de autorit van 1uur. Daarna werd er toch al vrij snel weer lijnzaadbrokje en gedroogde kruiden gegeten, ook naarna hooi en ook de brokjes weer. Alleen toen dat eenmaal weer op gang kwam, begon mn voedster achter mn ram aan te jagen. Die schiet nu volledig van haar weg, en als ik ze met rust laat maar bij veel gestommel toch ga kijken, vind ik hem vaak bovenop een huisje, waar hij aan haar lijkt te willen ontsnappen. Het gekke is, dat er met het eten geen nijd/gejaag is... Ze zijn van mijn ouders hun huis naar mijn eigen huis vorig jaar met pasen verhuist, toen heeft mn ram een paar keer op mn voedster gereden en toen was het goed. Hij is en was altijd de baas. Ook als ze (samen) naar de dierenarts zijn geweest, is er enooit gezeur oo de kamer. En ook niet toen mn voedster tot 3x nu gasbuik had en dus verzwakt was. Heb ik iets verkeerds gedaan bij het terugzetten? Uiteraard had ik de kamer niet schoon gemaakt zoals bij een koppeling wordt aangeraden, ze waren al een koppel en komen enkel terug van vakantieopvang. Moet ik dat misschien alsnog doen? Of in een neutrale ruimte herkoppelen? Hier heb ik geen ervaring mee, ik heb mijn koppel altijd als koppel gehad. Ze vechten overigens niet, het is puur gejaag. Incl de haren van mijn ram in de kamer.. Of moet ik het nog voor bepaalde tijd aankijken? Graag hoor ik jullie adviezen 🤗
 9. Ik heb 2 konijnen, 1 van 1.7 kg dus wel en klein konijn, en 1 "dikzak". Een hangoor die ik als klein ventje had gekocht (ontwetendheid) en met officiele papieren voor NHD'er, waarop stond dat hij zo'n 2kg zou worden aam de hand van het gewicht van zn ouders. De laatste keer dat ik m woog was hij 2.5kg 😅😅 gewoon groter uitgevallen gelukkig, zeker niet te dik! Grappigste vind ik vooral dat bezoek dat een groot konijn vinden, terwijl bij een volgens konijn het er best eentje mag zijn van 3-4 kg 😆🤭
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .