Ga naar inhoud

Bambi&Fendi

Members
 • Items

  539
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

Berichten die geplaatst zijn door Bambi&Fendi

 1. Hai,

   

  Mijn voedster Bambi en rammetje Fendi hebben ontzettend mooie lange plukken haar in hun nek. Erg praktisch is het niet, het klit namelijk ontzettend snel (vooral als ze elkaar likken, of als er hooi in blijft hangen). Hierdoor moet ik het altijd goed bij houden, voordat het helemaal één grote klit wordt. Eerst mocht ik het altijd wel voorzichtig van ze kammen, maar laatste tijd willen ze niet stil blijven zitten. Nu heb ik het alsnog zo goed mogelijk uit elkaar proberen te halen, maar na een tijdje zat er toch echt een klit die er uit moest. Ik wil namelijk niet dat die alsmaar groter wordt en op ten duur aan hun huid gaat trekken. Toen heb ik ze maar opgepakt om de klit te voorzichtig te verwijderen en uit te kammen. Normaal til ik ze nooit op omdat ze dit vreselijk vinden. Ik snap dat ze dan even boos op me zijn, maar nu blijft dat wel een hele tijd aanhouden. Er is niks aan de hand als ze eten of wat lekkers krijgen, maar zodra ik mijn hand naar ze uitsteek rennen ze stampend weg en kruipen ze in een hoekje. Dit doen ze zelfs al als ik niet eens van plan was om ze te aaien, maar bijvoorbeeld net iets te dicht bij kom met mijn hand als ik hun voerbak van de grond wil pakken. Bij alles denken ze dat ik hun weer ga oppakken, en gaan ze er vandoor. Het helpt niet dat ik toch telkens weer hun haar moet bijhouden, want nu blijven ze dus helemaal niet meer stilzitten en moet ik ze of oppakken, of blijven ze gespannen in een hoekje zitten terwijl ik het doe. Nu gaat het al een paar weken zo, en merk ik dat er vrij weinig van de band die ik met ze had overblijft.

  Ik weet niet zo goed wat ik kan doen, aangezien het echt nodig is om hun lange nekhaar bij te houden. Maar ik vind het ook zo vervelend dat het er telkens zo aan toe gaat (sinds mei ongeveer). Ze wennen er dus ook niet aan, het zijn namelijk echte blijf-van-me-af konijnen, dit is al zo sinds ik ze van de opvang heb gehaald.

  Hoe zou ik dit het beste kunnen aanpakken?

   

 2. Omdat ik al een week ziek ben, verzorgt mijn moeder mijn konijnen (heel lief van haar). Maar nu kreeg ik opeens een foto van haar doorgestuurd waarbij ik zag dat een van mijn konijnen, Bambi, een grote wond op haar rug heeft. We hebben geen idee hoe ze daar aan komt. Mijn moeder zei ook dat ze niet weet hoelang ze de wond al heeft, omdat het lange haar van Bambi er overheen lag. Als ze de haren naar achteren aait zie je er namelijk helemaal niks van. Pas toen ze haar na een paar dagen kon aaien (mijn konijnen laten zich niet zo gauw aaien door iemand anders dan mij), ontdekte ze de wond. Nu ziet het er wel naar uit dat het dicht is, maar kan ik dit gewoon zo laten? We houden het natuurlijk goed in de gaten verder.

   

  xNfeLX-pxUDn5zVjxX9CkCI3nLu4vzBIBSCZHGUoAEvk0n-XqpUhZQyOX_ZUivp3mqUgt0uQEog83GJNr2MdoFLAq2SJRNTdkwT2QGUJf4J-hTbyUBFSbf-HbrWTlzjS2bEluwVeTwXeDI0KDABWnc_Es3Bu2nOTVVfcNVua7cn60cBW8SVIUCZj5l1ma3LTAksy0tdepYU63za54K3QhdknG6AfwuCYuOf-wEsFh5WymqfNPaIkPCfjzyZchAVC1q3V0PiXwI0A_ZKcYtfM7KLSFzJJvCzl5Fi1YUykD30GDAk9PEc-lqYsVIl5oul6Rbj83tJrsMkTUIvVz0-e2PtaV-vP1HnDeWuEDzNnrPzII6ubiSX_HGfYiC9iibOJiepksWva8ONeWvTJWZO2Vu61VcqsfifEUWdSnAtHlvBlZbdLt61IQt_a6tzpZMxb6ptJy2b_fXteugahEaexwQrh3XcbNh360hoY3UXUd1HlP6ciD3GE4z7VTQ4BVOjwJw5wMOGeGi3GapUavMulKZMpV91hsaVCjSFSNBH8dMut6gpmwYuor7J9dk9V9mck_z4B_A43oNwBDQ6VhgktGHtQZqjGmA1iNJbZRCkRHBj9QUVnVEt81J-dEETDgQUlM5cpAn4h3aTKFV4JWIcTCbLNkuF-WHDzpq2jF8gpOPn44AsT9eiZTZO8Dju0_Qj5SNWNVv91FKX5udBL0RoiCZUDi1_wZaFgzGw8QCr_7XUNQikPPifFibvS9mvpjj6i5zdrSwa-NOfxnPpgqv-18rswmGIub3LiFCsjPxETfNyJcDID3nltmJUAR1Kt17XdruPI1i6MHorjt7isVtvt7BNNIAmpyVUKWiI3KK-YoG_JObEqfI-vXy3vX3XAuxBlt_IQF4sN72cghETyb-VrSy74kNYpY-yQZP1IwC50bRbQDmx4Aw=w684-h914-s-no?authuser=0z9rCTd1RKDqYFa3b4ztL6592gcpI2rq8QUsqHtmhKhvGQR8y0viRIcZY7G85fT8y4vO_4oHYV3tD3PUjyJJ0VPTzKR2lwWRFP6N0rjfgiRNjMkvF3_M271fyJLK1zg1p1xhRbdpxKL5nPUsHh7jcIy5a6Uz8ML-53BxgVfdmbabgGmNgmdIN9S-S_xQB4OVue6z4KlBf5rlCiIMUQJ_TEL-tBKCoFTiKIHS3lWkJp6aH5Hkvo6CPxy5KtFKuDjMrTeeUgRsIXd_xrZJ0NYmkIwI0jqdrbYciq-IXXb_nU_UjaZKXY0KcmegIHtD_r89pIR8SrUyaY5Mc_DtOrkQwTgC6vsQk-KgVG6blyvBQngID14_mxcNnSHVVHrS8SrFq3EE6e4O7D33AV_jaMzPIYiTtCUTScv9bNUAS-G7rkReP65Es3lHxfjB4CI37OQUmb2PriqzzxpUfqXGFbYykvpADTFFv5ODmmEH1AOY4f9rviMEv0Bujc4utp3CtwFXDQhwuDob3HbJ5V7l3ja8-wJzM2bOq3xIbKJhyQtMUgfGVF46lCgEph6BCUvQ75z-d9ZV_jb-GTEYDWoU9bU-pEORNmZRIDhqutIdrhxh5ShT3kYJ9ZKUIZHPS7WiEd3ywA--dgqdEwphO0ETaEzydKdd8P3qdXQo1fbDQnilG1u7i5Qw_2Sl9Hs8JPf3Oq30jvPMmuDn7HdO1AUquEtZfTVg_6jESC01v59R0B01CsucSmLJGECH2lAcaeik3Ms8_M737QRYXOO6MsHRA-18kkkvhDGnkYqx-f9NGa1_BCvAlgyE7RjX5P0jA7NSpP2VQXd_nQNfd1PYTk4s9sAQIqQlTlouTeFJcX7XgJ0pcvd-yIonesTm4vlP0Oy9FHLv0xlAbPcUaMBBqjGuJsUtwdCegXQZg_-_FfDTlzuWygXj3Rl8VMw=w1221-h914-s-no?authuser=0

 3. 1 minuut geleden, To van de Veluwe zei:

  Gewoon uit de koelkast gehaald en wat op kamertemperatuur laten komen maar ze wilden het niet eten. Radijs bijv en tomaat eten ze hier ook niet.

  Komkommer heb ik nog nooit geprobeerd maar zal ik ook eens proberen.

  Oh mijne zijn juist dol op taugé! Radijs en tomaat hebben ze nog nooit gehad. Als ik niet te veel komkommer tussen de groenten stop eten ze dat ook wel. Misschien hoe vaker je ze het aanbied, dat ze het toch op ten duur proberen? Of ze vinden het gewoon echt niet lekker, hahah, kan ook.

 4. 5 uren geleden, Evee zei:

  Dan bedoel je denk ik oa.  salmonella? Dat kan op alle rauwe groenten en fruitsoorten zitten.

   

  Wassen met koud (stromend) water is prima. Ik denk dat je het niet 100% uit kan sluiten. Toch denk ik niet dat konijnen er enorm gevoelig voor zijn, ik hoor zelden dat het bij konijnen voor problemen zorgt. Het probleem is groter met dierlijke voeding en dat eten konijnen niet. 

  Ja ik las iets over kiemgroenten en bacterieën, dus ik dacht ik spoel het voor de zekerheid wel af met heet water. Maar dan hoeft dat dus niet

 5. 25 minuten geleden, To van de Veluwe zei:

  Toevallig kreeg ik dat zaterdag van de groenteboer op de markt. Ze haalden beide hun neus ervoor op. Ze wilden het niet hebben. Toch in de bak groenten laten zitten maar de andere morgen was dat overgebleven. Dus dat weten we ook weer.

  Ik haal op de markt een krop andijvie of twee kroppen en die bewaar ik in de groentenla en dat gaat prima voor een week. Ook witlof kun je heel goed bewaren. Ik had pas een paar zakken bij de Aldi gekocht omdat er hier op het forum stond en die heb ik al drie weken en zijn nog prima.

  Bleekselderij kun je ook lang goed houden. Ook wel een paar weken en pastinaak ook.

  Ja, klopt! Die groentes krijgen ze hier ook allemaal. Maar heb jij de taugé met heet water afgespoeld? Of gewoon koud?

 6. 1 uur geleden, bunnyempress zei:

  Het liefst zou ik het heeeeel lang uitstellen, want ik vind het best wel eng en Scarlett is zo'n schatje, maar ik weet dat het moet voor haar gezondheid en dat gaat voor.

   

  Hebben jullie tips en gerustellende verhalen voor mij?

   

  Dat had ik ook bij mijn voedster Bambi; ik wist dat het beter was voor haar gezondheid om haar te laten castreren, maar toch keek ik er zo erg tegen op. Ik had het liever ook uitgesteld. Uiteindelijk heb ik ze allebei weggebracht: ik had ook mijn ram Fendi meegenomen om ze beiden rustig te houden, aangezien ze nog nooit apart van elkaar waren geweest tot dat punt. Letterlijk vanaf dat ze zijn geboren zitten ze bij elkaar. Kon het dus niet over mijn hart verkrijgen om ze niet zo lang mogelijk bij elkaar te laten. Het mocht gelukkig van de dierenarts. Ik weet niet meer hoe lang het duurde (het is alweer een tijd terug, 2 jaar ongeveer), maar toen kreeg ik eindelijk het bericht dat ze klaar was, alles was goed gegaan, en ze was aan het bijkomen. Heb de twee konijnen toen weer opgehaald, en in hun ren gezet. Ik weet nog wel dat Bambi meteen naar het schuilhok liep en daar in een hoekje kroop. Ze kwam er de hele dag niet meer uit, en at ook niks. Heb haar toen pijnstilling gegeven en 2 dagen lang gedwangvoerd, tot ze weer kleine beetjes zelf begon te eten. Verse koriander was het eerste wat ze weer zelf at (goeie tip misschien alvast). Ze vond mij trouwens even niet meer zo leuk, vooral omdat ik haar moest dwangvoeren. Maar na een week of 2 waarin ze af en toe wat lekkers van me kreeg, had ze me alweer vergeven.

  Achteraf ben ik wel blij dat ik het gedaan heb. Hopelijk is dat een beetje een geruststellend verhaal, hahah. Komt vast helemaal goed, zeker met alle tips die je hier hebt gekregen 🙂

 7. 1 uur terug, Lappie2 zei:

  (Elk uur dwangvoer dag en nacht, wat ook heel goed te zien was aan haar dat ze weinig slaap heeft 🥴)

  Doordat hij zo sterk op ons en zijn snoepje reageerde kan ze hem nog niet laten gaan.. (hart van goud) 

  Wauw, wat een lieve dierenarts zeg!

  Ik heb net ook het hele verhaal gelezen. Heel veel sterkte, en ik hoop echt voor je dat hij er weer bovenop komt.

  • Vind ik leuk 1
 8. Toen mijn voedster net was gesterilliseerd, was ze ook niet haar oude zelf. Maar ja, ze voelt zich natuurlijk nog niet zo lekker na zo'n operatie. Ook mijn ram is heel lief en rustig maar ook bij hem liep ze telkens weg. Ik denk dat ze liever alleen zat om te herstellen. Ik kan me niet precies het moment herinneren wanneer ze opeens weer dikke vrienden waren, maar dat was gedeleidelijk gebeurd. Het duurde denk ik twee weken voor ze weer dicht naast elkaar aan zaten en onafscheidelijk waren. Ik zou het dus even de tijd geven. Behalve als je merkt dat het nodig is om ze opnieuw te koppelen, zoals hierboven werd gezegd.

 9. 2 uren geleden, To van de Veluwe zei:

  Ik doe dat tegenwoordig ook. Niet omdat ze hun groente laten staan maar omdat er veel verkwist wordt als ik het in het hooi stop. Met Secret Santa lekkere kruidenmix gekregen en dan vind ik het zonde dat het in het toilet terecht komt. Het bevalt me goed over de groenten strooien.

   

  Ik geen in de winter ook niet meer brokjes dan in de zomer.

  Dat is ook precies mijn reden. Als ik het door het hooi heen doe kunnen ze het lang niet allemaal vinden. Door het over de groenten heen te doen eten ze elke laatste kruimel op, en laten ze ook nooit meer hun groenten staan. Ideaal

  • Mee eens! 1
 10. Ik zou ze niet meer brokken geven in de winter. Dan gaan ze juist in de winter-stand; in het wild valt er in de winter ook een stuk minder eten te vinden, en de konijnen passen zich daar op aan. Als je ze hun normale portie geeft en dan weer wat verschillende groente introduceert, misschien hebben ze er dan wel weer zin in? Je kan ook wat andere groenten proberen. Oh, en toen mijn konijnen hun neus ervoor ophaalden, deed ik er gedroogde kruiden overheen. Toen lieten ze het niet meer staan 😉

 11. Ik heb inmiddels 2x oud en nieuw meegemaakt met mijn konijnen. De eerste keer was ik bang dat ze het ontzettend eng zouden vinden. Ik vond het vooral zielig omdat ik weet dat iedereen bij mij in de buurt heel veel vuurwerk afsteekt, en ook best lang. Ik ben toen nog bij ze gaan kijken. Prettig zullen ze die knallen vast niet hebben gevonden, maar echt bang waren ze gelukkig niet. Ze liepen gewoon nog rond in hun ren, terwijl ik had gedacht dat ze bang in een hoekje zouden kruipen. Volgende ochtend merkte ik ook niks aan ze. Tweede keer ging precies hetzelfde. Dat stelt me voor dit jaar alweer gerust.

 12. Wat leuk dat je deze week twee konijnen hebt opgehaald!

  Wat ik bij mijn konijnen heb gedaan is veel tijd mee spenderen. En dan niet per se de hele tijd aaien, maar gewoon op de grond zitten/liggen en ze naar me toe laten komen. Ze zijn erg nieuwsgierig dus komen ze al snel naar je toe om even te snuffelen.

  Ook gaf ik ze af en toe wat lekkers terwijl ik ze aaide, zodat ze het aaien associeren met iets leuks. Van het oppakken ben ik zelf sowieso niet, ik pak mijn konijnen niet op, behalve als het echt nodig is. Veel konijnen vinden dat oppakken ook helemaal niet prettig en blijven liever veilig op de grond. Je kan bijvoorbeeld wel op de grond gaan zitten en ze zelf op je schoot laten springen als je ze toch echt "vast" wil hebben.

  Wat denk ik vooral belangrijk is, is om jezelf niet op te dringen. Laat ze maar naar jou toe komen.

   

  • Vind ik leuk 1
 13. 3 minuten geleden, To van de Veluwe zei:

  En mijn ervaring is dat ze laten liggen wat ze niet mogen eten. 

  Ik ken heel wat konijnen die giftige planten hebben gegeten. Mijn konijnen hebben een keer een hapje van een hortensia genomen; ik heb ze er meteen bij weg moeten halen omdat ze langs het gaas waren gekropen waar ik het mee had afgezet. Zo graag wilden ze dat even proeven. Het was maar een klein hapje en dat ging gelukkig goed, ze hebben nergens last van gehad, maar gedomesticeerde konijnen hebben geen verstand van wat goed voor ze is en wat niet; die knagen gewoon aan alles 😂

  • Mee eens! 2
 14. Ik kan ook niet vinden of het giftig is. In ieder geval goed dat je de vaas nu helemaal buiten zijn bereik hebt gezet.
  Ik zou je konijn nu even goed in de gaten houden, of hij nog eet, drinkt, en normaal keutelt, en of hij zich gedraagt zoals hij normaal ook altijd doet.

  Wat ook verstandig is, is om hem wat bladgroentes te geven zoals andijvie, zodat het de eventuele giftige stoffen verdunt in de maag.

   

  • Bedankt 1
 15. Als je nieuwe dingen begint te voeren is het opbouwen ervan inderdaad verstandig. Eerst een klein beetje en daarna steeds ietsje meer. Ik geef mijn konijnen ongeveer een handjevol per dag. En afwisselen is inderdaad verstandig zodat je de eventuele werking van de kruiden blijft behouden. Ik heb 4 kruiden mixen, 2 die ik afwissel in de lente en zomer, en 2 die ik afwissel in de herfst en winter, en dat afwisselen doe ik elke week.

  Qua hoeveelheid zou ik ongeveer 10 gram per konijn aanhouden.

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .