Ga naar inhoud

Bambi&Fendi

Members
 • Items

  539
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

Berichten die geplaatst zijn door Bambi&Fendi

 1. Omdat ik al een week ziek ben, verzorgt mijn moeder mijn konijnen (heel lief van haar). Maar nu kreeg ik opeens een foto van haar doorgestuurd waarbij ik zag dat een van mijn konijnen, Bambi, een grote wond op haar rug heeft. We hebben geen idee hoe ze daar aan komt. Mijn moeder zei ook dat ze niet weet hoelang ze de wond al heeft, omdat het lange haar van Bambi er overheen lag. Als ze de haren naar achteren aait zie je er namelijk helemaal niks van. Pas toen ze haar na een paar dagen kon aaien (mijn konijnen laten zich niet zo gauw aaien door iemand anders dan mij), ontdekte ze de wond. Nu ziet het er wel naar uit dat het dicht is, maar kan ik dit gewoon zo laten? We houden het natuurlijk goed in de gaten verder.

   

  xNfeLX-pxUDn5zVjxX9CkCI3nLu4vzBIBSCZHGUoAEvk0n-XqpUhZQyOX_ZUivp3mqUgt0uQEog83GJNr2MdoFLAq2SJRNTdkwT2QGUJf4J-hTbyUBFSbf-HbrWTlzjS2bEluwVeTwXeDI0KDABWnc_Es3Bu2nOTVVfcNVua7cn60cBW8SVIUCZj5l1ma3LTAksy0tdepYU63za54K3QhdknG6AfwuCYuOf-wEsFh5WymqfNPaIkPCfjzyZchAVC1q3V0PiXwI0A_ZKcYtfM7KLSFzJJvCzl5Fi1YUykD30GDAk9PEc-lqYsVIl5oul6Rbj83tJrsMkTUIvVz0-e2PtaV-vP1HnDeWuEDzNnrPzII6ubiSX_HGfYiC9iibOJiepksWva8ONeWvTJWZO2Vu61VcqsfifEUWdSnAtHlvBlZbdLt61IQt_a6tzpZMxb6ptJy2b_fXteugahEaexwQrh3XcbNh360hoY3UXUd1HlP6ciD3GE4z7VTQ4BVOjwJw5wMOGeGi3GapUavMulKZMpV91hsaVCjSFSNBH8dMut6gpmwYuor7J9dk9V9mck_z4B_A43oNwBDQ6VhgktGHtQZqjGmA1iNJbZRCkRHBj9QUVnVEt81J-dEETDgQUlM5cpAn4h3aTKFV4JWIcTCbLNkuF-WHDzpq2jF8gpOPn44AsT9eiZTZO8Dju0_Qj5SNWNVv91FKX5udBL0RoiCZUDi1_wZaFgzGw8QCr_7XUNQikPPifFibvS9mvpjj6i5zdrSwa-NOfxnPpgqv-18rswmGIub3LiFCsjPxETfNyJcDID3nltmJUAR1Kt17XdruPI1i6MHorjt7isVtvt7BNNIAmpyVUKWiI3KK-YoG_JObEqfI-vXy3vX3XAuxBlt_IQF4sN72cghETyb-VrSy74kNYpY-yQZP1IwC50bRbQDmx4Aw=w684-h914-s-no?authuser=0z9rCTd1RKDqYFa3b4ztL6592gcpI2rq8QUsqHtmhKhvGQR8y0viRIcZY7G85fT8y4vO_4oHYV3tD3PUjyJJ0VPTzKR2lwWRFP6N0rjfgiRNjMkvF3_M271fyJLK1zg1p1xhRbdpxKL5nPUsHh7jcIy5a6Uz8ML-53BxgVfdmbabgGmNgmdIN9S-S_xQB4OVue6z4KlBf5rlCiIMUQJ_TEL-tBKCoFTiKIHS3lWkJp6aH5Hkvo6CPxy5KtFKuDjMrTeeUgRsIXd_xrZJ0NYmkIwI0jqdrbYciq-IXXb_nU_UjaZKXY0KcmegIHtD_r89pIR8SrUyaY5Mc_DtOrkQwTgC6vsQk-KgVG6blyvBQngID14_mxcNnSHVVHrS8SrFq3EE6e4O7D33AV_jaMzPIYiTtCUTScv9bNUAS-G7rkReP65Es3lHxfjB4CI37OQUmb2PriqzzxpUfqXGFbYykvpADTFFv5ODmmEH1AOY4f9rviMEv0Bujc4utp3CtwFXDQhwuDob3HbJ5V7l3ja8-wJzM2bOq3xIbKJhyQtMUgfGVF46lCgEph6BCUvQ75z-d9ZV_jb-GTEYDWoU9bU-pEORNmZRIDhqutIdrhxh5ShT3kYJ9ZKUIZHPS7WiEd3ywA--dgqdEwphO0ETaEzydKdd8P3qdXQo1fbDQnilG1u7i5Qw_2Sl9Hs8JPf3Oq30jvPMmuDn7HdO1AUquEtZfTVg_6jESC01v59R0B01CsucSmLJGECH2lAcaeik3Ms8_M737QRYXOO6MsHRA-18kkkvhDGnkYqx-f9NGa1_BCvAlgyE7RjX5P0jA7NSpP2VQXd_nQNfd1PYTk4s9sAQIqQlTlouTeFJcX7XgJ0pcvd-yIonesTm4vlP0Oy9FHLv0xlAbPcUaMBBqjGuJsUtwdCegXQZg_-_FfDTlzuWygXj3Rl8VMw=w1221-h914-s-no?authuser=0

 2. 1 uur geleden, bunnyempress zei:

  Het liefst zou ik het heeeeel lang uitstellen, want ik vind het best wel eng en Scarlett is zo'n schatje, maar ik weet dat het moet voor haar gezondheid en dat gaat voor.

   

  Hebben jullie tips en gerustellende verhalen voor mij?

   

  Dat had ik ook bij mijn voedster Bambi; ik wist dat het beter was voor haar gezondheid om haar te laten castreren, maar toch keek ik er zo erg tegen op. Ik had het liever ook uitgesteld. Uiteindelijk heb ik ze allebei weggebracht: ik had ook mijn ram Fendi meegenomen om ze beiden rustig te houden, aangezien ze nog nooit apart van elkaar waren geweest tot dat punt. Letterlijk vanaf dat ze zijn geboren zitten ze bij elkaar. Kon het dus niet over mijn hart verkrijgen om ze niet zo lang mogelijk bij elkaar te laten. Het mocht gelukkig van de dierenarts. Ik weet niet meer hoe lang het duurde (het is alweer een tijd terug, 2 jaar ongeveer), maar toen kreeg ik eindelijk het bericht dat ze klaar was, alles was goed gegaan, en ze was aan het bijkomen. Heb de twee konijnen toen weer opgehaald, en in hun ren gezet. Ik weet nog wel dat Bambi meteen naar het schuilhok liep en daar in een hoekje kroop. Ze kwam er de hele dag niet meer uit, en at ook niks. Heb haar toen pijnstilling gegeven en 2 dagen lang gedwangvoerd, tot ze weer kleine beetjes zelf begon te eten. Verse koriander was het eerste wat ze weer zelf at (goeie tip misschien alvast). Ze vond mij trouwens even niet meer zo leuk, vooral omdat ik haar moest dwangvoeren. Maar na een week of 2 waarin ze af en toe wat lekkers van me kreeg, had ze me alweer vergeven.

  Achteraf ben ik wel blij dat ik het gedaan heb. Hopelijk is dat een beetje een geruststellend verhaal, hahah. Komt vast helemaal goed, zeker met alle tips die je hier hebt gekregen 🙂

 3. 1 uur terug, Lappie2 zei:

  (Elk uur dwangvoer dag en nacht, wat ook heel goed te zien was aan haar dat ze weinig slaap heeft 🥴)

  Doordat hij zo sterk op ons en zijn snoepje reageerde kan ze hem nog niet laten gaan.. (hart van goud) 

  Wauw, wat een lieve dierenarts zeg!

  Ik heb net ook het hele verhaal gelezen. Heel veel sterkte, en ik hoop echt voor je dat hij er weer bovenop komt.

  • Vind ik leuk 1
 4. Bambi (voedster) is het stoertje van de 2. Loopt altijd voorop, en ontdekt alles als eerste. Aan het begin was ze echt een pittige tante, wilde ook absoluut niet aangeraakt worden, maar dat gedrag is na haar sterilisatie van vorig jaar flink verminderd. Nu is ze zelfs het meest aaibare konijn van de 2 geworden. Ze is onverstoorbaar, niet snel bang, en ontzettend avontuurlijk.


  Fendi, haar broertje, is ietsje schuwer. Hij kijkt graag de kat uit de boom, tot dat Bambi hem heeft verzekerd dat de kust veilig is 😁 Aaien wordt nooit zijn favoriete ding, maar hij tolereert het wel. Vooral als Bambi naast hem zit; dan durft hij soms zelfs op m'n schoot te klimmen. Hij is ook lekker expressief; als hem iets niet bevalt, draait hij meteen zijn kont naar je toe om duidelijk te laten merken dat hij het er niet mee eens is.

 5. Ik heb het wel gedaan, gewoon om baarmoederkanker te voorkomen. Ook was ze wel redelijk dominant, maar dat is eigenlijk na de castratie niet afgenomen; nu is ze nog steeds degene die achter mijn ram aanjaagt en niet andersom (wat eigenlijk nooit gebeurd, zal vast aan het voorjaar liggen).

  Voor mij was de baarmoeder eruit halen dus wel de grootste reden, omdat er zo'n hoog percentage voedsters is die daar (vroeg) aan overlijden. Dat was voor mij wel een reden genoeg om haar te laten helpen, om dat te kunnen voorkomen. Het voelde verschrikkelijk om te doen toen ik haar erheen bracht, maar ik heb achteraf nooit spijt gehad. Ze was er redelijk snel weer bovenop en als van ouds.

  • Vind ik leuk 1
 6. 3 hours ago zei dekonnies:

  Wortel dikmaker toch, veel suiker dat weet ik ook. Wat voor voeding zou je aanraden.

  Wortel zou ik inderdaad niet als groente geven... Dat is eerder een snoepje en moet dus niet te vaak worden gegeven. Een hele wortel om de dag lijkt me dan alsnog te veel. In deze lijst staat welke groenten ze wel mogen en die ook echt gezond zijn:

  https://www.bunnybunch.nl/informatie/groenten-fruit-kruiden-konijnen

   

  Ikzelf geef de mijne bijvoorbeeld andijvie, paksoi, taugee, rucola, witlof, bleekselderij en soms wat Chinese kool, broccoli- of bloemkoolblaadjes. Van koolsoorten ook nooit teveel geven 🙂

   

   

 7. Die is inderdaad giftig ja... Wij hadden er ook één in de tuin staan, maar die moesten we voor de zekerheid eruit slopen. We hebben nu in plaats daarvan een wilg, wat de konijnen overigens niet zo'n erge keuze vinden 😉

  Je kunt ook bijvoorbeeld aan de kale muur een paar bloempotten hoger ophangen en daar planten in doen. Of je zet er een grote bak tegenaan (groot genoeg zodat ze er niet bij kunnen) met een hoge plant er in. Dat zorgt er ook voor dat die muur er niet meer zo kaal uit ziet.

  • Vind ik leuk 1
 8. Ja de kans is heel erg hoog dat je voedster daar vroeg of laat een keer last van krijgt, zo'n 75-80% zelfs. Rond hun 5e levensjaar is dat al 60%. Als ze jong zijn is die kans dus een stuk lager, maar niet onmogelijk. Dat ze een keer een nestje heeft gekregen speelt hierbij geen rol. Een kennis van mij is haar konijn verloren op 2jarige leeftijd aan baarmoederkanker, dit is ook de reden waarom castratie heel erg aan te raden is. En bij een voedster is dit inderdaad best prijzig! Als je het wel graag wil doen kun je misschien ouders/familie/vrienden om hulp vragen? Ik weet niet of dat voor jou een mogelijke optie is natuurlijk, maar het is misschien het proberen waard.

   

  • Vind ik leuk 1
  • Mee eens! 1
 9. 6 minuten geleden zei Snuffelman:

  Bedankt voor de antwoorden! Heb ondertussen de spoeddienst gebeld, ze zei dat de aanvallen veroorzaakt worden door de parasiet die jammer genoeg levenslang zal blijven. Direct terug medicatie startte en hopen dat hij minder aanvallen krijgt 

  Ah, ik hoop dat het dan snel weer de betere kant op gaat... Veel sterkte!

  • Vind ik leuk 1
 10. Hoe oud is je konijn? Heeft hij misschien een aandoening? Het klinkt inderdaad niet fijn... Niet voor hem, maar ook niet voor jou. Ik zou ook maar gauw de dierenarts bellen en advies vragen over wat je nu het beste kunt gaan doen. Als zij jou kunnen vertellen dat er geen verbetering in zit, dan heb je inderdaad de moeilijke keuze of je je konijn wilt laten gaan. Eerst maar even de dierenarts bellen dus! Hopelijk kan er nog wat gedaan worden. Ik hoop met je mee.

 11. Daar heb ik nog nooit van gehoord... Ik denk niet dat het slechter is voor konijnen dan voor mensen, of andersom. Misschien storen ze zich aan het geluid of het felle beeld (geen idee), maar het stralingsprobleem zal wel meevallen. Je zit er ook niet vlak voor toch? Vaak staat de tv er een eindje vandaan.

  • Bedankt 1
 12. Weet je zeker dat het geen blindedarm keutels zijn? Want die hebben vaak wel een slijmerig laagje erover heen. Hoe zagen ze er verder uit? Wel de normale grootte, niet te zacht/plakkerig?

  Het kan ook inderdaad een teken zijn van irritatie bij de darmen. Ik zou even kijken hoe het er over een paar uur uitziet. Als het hetzelfde blijft, kan je altijd even de dierenarts opbellen en advies vragen, of vragen of het handig is als je langskomt. Die kunnen je daarbij verder helpen.

  • Bedankt 1
 13. Wat vervelend dat je zo'n nare ervaring hebt met zieke konijnen... Voor zover ik weet is brood niet ideaal om te geven. Vooral hard brood is slecht voor ze. En ook groenvoer moet juist geïntroduceerd zijn en met mate worden gevoerd. Als het te natte groenten zijn kan het ook voor diarree zorgen.
  Konijnen hebben gevoelige darmen, en als ze zich niet lekker voelen dan kun je dat zeker merken aan minder eten en dus afvallen. Ik heb eigenlijk geen ervaring met coccidiose of iets dergelijks, maar ik hoop voor je dat het meevalt! Veel succes bij je DA bezoek morgen!

  • Mee eens! 1
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .