Ga naar inhoud

Bambi&Fendi

Members
 • Items

  500
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

Alles dat geplaatst werd door Bambi&Fendi

 1. Ik heb inmiddels 2x oud en nieuw meegemaakt met mijn konijnen. De eerste keer was ik bang dat ze het ontzettend eng zouden vinden. Ik vond het vooral zielig omdat ik weet dat iedereen bij mij in de buurt heel veel vuurwerk afsteekt, en ook best lang. Ik ben toen nog bij ze gaan kijken. Prettig zullen ze die knallen vast niet hebben gevonden, maar echt bang waren ze gelukkig niet. Ze liepen gewoon nog rond in hun ren, terwijl ik had gedacht dat ze bang in een hoekje zouden kruipen. Volgende ochtend merkte ik ook niks aan ze. Tweede keer ging precies hetzelfde. Dat stelt me voor dit jaar alweer gerust.
 2. Wat leuk dat je deze week twee konijnen hebt opgehaald! Wat ik bij mijn konijnen heb gedaan is veel tijd mee spenderen. En dan niet per se de hele tijd aaien, maar gewoon op de grond zitten/liggen en ze naar me toe laten komen. Ze zijn erg nieuwsgierig dus komen ze al snel naar je toe om even te snuffelen. Ook gaf ik ze af en toe wat lekkers terwijl ik ze aaide, zodat ze het aaien associeren met iets leuks. Van het oppakken ben ik zelf sowieso niet, ik pak mijn konijnen niet op, behalve als het echt nodig is. Veel konijnen vinden dat oppakken ook helemaal niet prettig en blijven liever veilig op de grond. Je kan bijvoorbeeld wel op de grond gaan zitten en ze zelf op je schoot laten springen als je ze toch echt "vast" wil hebben. Wat denk ik vooral belangrijk is, is om jezelf niet op te dringen. Laat ze maar naar jou toe komen.
 3. Ik ken heel wat konijnen die giftige planten hebben gegeten. Mijn konijnen hebben een keer een hapje van een hortensia genomen; ik heb ze er meteen bij weg moeten halen omdat ze langs het gaas waren gekropen waar ik het mee had afgezet. Zo graag wilden ze dat even proeven. Het was maar een klein hapje en dat ging gelukkig goed, ze hebben nergens last van gehad, maar gedomesticeerde konijnen hebben geen verstand van wat goed voor ze is en wat niet; die knagen gewoon aan alles 😂
 4. Ik kan ook niet vinden of het giftig is. In ieder geval goed dat je de vaas nu helemaal buiten zijn bereik hebt gezet. Ik zou je konijn nu even goed in de gaten houden, of hij nog eet, drinkt, en normaal keutelt, en of hij zich gedraagt zoals hij normaal ook altijd doet. Wat ook verstandig is, is om hem wat bladgroentes te geven zoals andijvie, zodat het de eventuele giftige stoffen verdunt in de maag.
 5. Als je nieuwe dingen begint te voeren is het opbouwen ervan inderdaad verstandig. Eerst een klein beetje en daarna steeds ietsje meer. Ik geef mijn konijnen ongeveer een handjevol per dag. En afwisselen is inderdaad verstandig zodat je de eventuele werking van de kruiden blijft behouden. Ik heb 4 kruiden mixen, 2 die ik afwissel in de lente en zomer, en 2 die ik afwissel in de herfst en winter, en dat afwisselen doe ik elke week. Qua hoeveelheid zou ik ongeveer 10 gram per konijn aanhouden.
 6. Dat is heel erg verdrietig ja... Ik snap hoe naar het is om een vrolijk konijn opeens zo somber te zien worden. Ik hoop dat hij snel een plek mag vinden met een leuk maatje en daardoor weer wat van zijn enthousiasme terug krijgt. Je denkt ieder geval goed om hem door die beslissing te maken.
 7. Bij mij vinden ze het leuk als ik een wilgenmand heb gekocht waar ik hooi in doe, en daar de kruiden door heen. Dan is dat saaie hooi opeens een stuk aantrekkelijker 😄
 8. Gelukkig! Dan eten ze ieder geval iets. Hopelijk zijn ze straks wat meer op hun gemak zodat ze zich wat zekerder voelen, vooral het beertje. Heeft tijd nodig 🙂 Goed idee om de groente en het hooi wat dichterbij hem te leggen. Je kunt ook een deel bij hem neer leggen bij zijn huisje (zodat hij dat ieder geval op eet) en een deel in zijn bakje. Als hij dat niet op eet, gewoon elke dag neer blijven leggen en kijken wanneer je ziet dat hij er aan heeft gegeten. Dan kun je hopelijk steeds meer in het bakje leggen en minder bij hem in de buurt.
 9. Zo'n wilgenrol is inderdaad een stuk duurder geworden. Eerst kregen ze regelmatig een nieuwe van me als ze hem stuk hadden geknaagd, maar voor de prijs waar ik zo'n rol nu voor kan halen is me dat wel erg duur. Zeker voor iets wat ze inderdaad binnen een paar minuten "op" hebben. Bij mij trekken ze het de hele rol uit elkaar en laten dan de losse takjes liggen. Vaak als ze nu een tijdje geen nieuwe wilgenrol krijgen, gaan ze daar maar aan knagen 😁
 10. Volgens mij doe je het hartstikke goed op deze manier! Het klinkt dat je je goed hebt ingelezen
 11. Hebben ze al iets gegeten, @tessiebessie?
 12. Ik denk ook echt dat het hormonaal is. Weet je ook of ze allemaal plassen/sproeien of dat maar eentje dat doet?
 13. Het is in ieder geval groter dan wat je nu hebt, dus een upgrade 🙂 Als je er lekker veel bodembedekking in doet zal je hamster je dankbaar zijn.
 14. Ja zeker, daar komt genoeg lucht doorheen. Op YouTube staan heel wat tutorials trouwens (als je op Bin cage DIY zoekt), voor als je het van plan bent om te maken 🙂
 15. Je kooi is wel heel erg aan de kleine kant voor een hamster. Hamsters krijgen daardoor stress en willen eruit. Dat uit zich doordat ze aan de randen gaan knagen, of aan tralies gaan knagen/hangen, of tegen randen opspringen. Dat betekent dat je hamster niet gelukkig is. Maar ik heb er zeker begrip voor dat niet iedereen zich een grotere kooi kan veroorloven. Om jouw vraag te beantwoorden; het is vrijwel onmogelijk om een klein hok graafbaar te maken én een mooie inrichting te geven. Daar is gewoon niet genoeg ruimte voor. Wat ik je wel kan aanraden is een grote bak kopen, gewoon een plastic bak van de Ikea bijvoorbeeld, met een bijpassende deksel. Het midden van de deksel haal je er dan uit en vervang je door gaas. In die bak kan je ontzettend veel bodembedekking kwijt en heb je ook nog ruimte over voor een leuke inrichting. Een vriendin van me heeft zo'n bak voor haar hamster en die vertoont geen enkele stress signalen. Ze heeft ook nog eens een bak met wieltjes eronder gekocht, zodat ze hem makkelijk kan verplaatsen. Zoiets zou ik je aanraden 🙂
 16. Oja die bedding heb ik ook voor mijn hamsters gebruikt, prima spul vind ik. Dat eten ze niet op, maar kunnen ze wel in hun wang houden. Dat doen die van mij ook wel eens, maar dan halen ze het er daarna weer uit om een nestje ervan te maken. En ik bedoelde dat je hamster misschien in torpor was voordat je erachter kwam dat zedood was. Toen je het in je eerste bericht had over houterig lopen, trillen en ogen dicht. Eén van mijn vorige hamsters deed dat ook en is daarna overleden en dat was hoogstwaarschijnlijk torpor. Maar ja, omdat die van jou zo jong was (aangezien ze als ze jong zijn vaak de torpor/winterslaap wel doorkomen), denk ik dat het toch echt ligt aan een onderliggende oorzaak. Misschien was ze ziek en heb je dat niet opgemerkt. Of had ze altijd al een ziekte die je niet aan de buitenkant kan zien. Het blijft sneu, het verliezen van zo'n beestje.
 17. Wat voor bedding was het? Het kan in plaats van winterslaap misschien ook torpor zijn geweest? Zoek maar eens op: "Torpor russische dwerghamster". En anders lag het misschien aan een onderliggende ziekte.
 18. En dat wol-achtige spul zou ik trouwens ook verwijderen en vervangen door gewoon stukjes toiletpapier. In dat wol-achtige spul kunnen ze stikken als ze het inslikken (aangezien ze alles in hun bek stoppen).
 19. Sommige hamsters kunnen slecht tegen zaagsel (dat is namelijk best wel stoffig). Dan kan het zijn dat hij last heeft met ademhalen. Ik zou Joris No Smell Cotton & Cotton aanraden, of Carefresh.
 20. Omdat er op de verpakking "kleine beloningssnoepjes" staat, denk ik dat ze daarom erbij zetten dat het ideaal is voor grondwerk, aangezien je je paard dan vaak wat meer beloningen geeft. Bij grondwerk sta je namelijk naast je paard. Bijvoorbeeld een paard leren stil staan, meelopen, wijken, enz. Als je elke keer een paard een beloning geeft als ze het goed doen dan ben je er zo een paar kwijt, dan kan je beter wat kleinere snoepjes gebruiken
 21. Over het algemeen "vechten" gerbils best vaak. Ik zou het eerder "ruzie maken" noemen. Het zijn erg territoriale dieren, met name de dominante van de twee. Ik zie dat ook vaak, maar dan vooral bij gerbils die net gekoppeld zijn; een gerbil rent de ander achterna en probeert hem te bijten, en daarna gaan ze ieder aan een andere kant van het hok liggen. Vaak gaat dat zo een paar keer door. Als het hierbij blijft en zolang er geen bloed of wonden te zien zijn is het eerder een spel, of in ieder geval geen serieus gevecht. Maar ik zou ze wel goed in de gaten houden zolang je dit gedrag blijft zien en zeker weet dat het daarbij blijft.
 22. Geen idee wat het was. Wil alleen graag weten wat ik er tegen kan doen en of de kruiden invriezen de juiste methode daarvoor is 😁
 23. Ik heb een tijd geleden paardebloemblad gekocht (bij een andere webshop) en vandaag zag ik daar kleine beestjes in rondkruipen, die blijkbaar aan de kruiden hebben gegeten om te overleven. Deze zaten er toen ik de zak had gekocht nog niet in. Ik neem aan dat er eitjes in zaten die inmiddels zijn uitgekomen. De konijnen hebben er nog niet van gegeten, en de zak heb ik weggegooid. Om dit te voorkomen heb ik gelezen dat je de kruiden een aantal dagen in de vriezer moet doen zodat de eitjes doodgaan. Iemand hier ervaring mee? Want hoe zit dat met ontdooien? Gaan de kruiden dan niet beschimmelen?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .