Ga naar inhoud

Bambi&Fendi

Members
 • Aantal items

  475
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

Alles dat geplaatst werd door Bambi&Fendi

 1. Het lijkt er op dat ze denkt dat het van haar is, misschien zou je een andere bak op een andere plek neer kunnen zetten?
 2. Mijn konijnen zijn gek op "Versele-Laga Nature Timothy Hay" hooi. Dat zijn mooie lichtgroene, dikke stengels. Ze vallen er altijd meteen op aan en laten geen enkele spriet liggen. Van ander hooi zijn ze ook niet zo gek. Ik weet niet of je die al eens hebt geprobeerd?
 3. Ik heb er 34 op mijn slaapkamer, net een jungle. Maar zo heb ik 'm het liefst, met al dat groen πŸ˜„
 4. Het beste is om hem mee te nemen naar een dierenarts die je kan vertellen om welke bacterie het gaat. Hij kan de cavia dan behandelen. Van wat ik weet is dat dat uit een antibioticum behandeling bestaat. Alleen als er nog geen wondjes zijn is dit niet nodig. Als hij er echt last van heeft (loopt aanzienlijk minder, of loopt raar) dan kan pijnstilling ook nog wel eens helpen. Zelf kan je de cavia's nagels kort knippen en hem op een zachte, droge ondergrond zetten.
 5. Ah, dat kan ik wel eens proberen. Maar ja, ze zit er nu pas zo'n 5 dagen in en ik wil haar het liefst niet in haar wen-periode uit het hok halen en haar holletje kapot maken. Meestal maak ik vanwege de grootte van het hok pas na zo'n 8-12 weken schoon, maar dan zou ze dus een redelijk lange tijd niet goed kunnen graven..
 6. Hoi, Ik heb sinds een paar dagen mijn nieuwe (Syrische) hamster Peach opgehaald, van 12 weken oud. Hartstikke leuk beestje. Nu heb ik haar zo'n 25-30cm bodembedekking gegeven. Ze slaapt er ook in, de huisjes gebruikt ze niet. Nu zag ik dat ze vanochtend een heel tunnelsysteem aan het graven was. Of nou ja, aan het proberen. Ze was aan de randen, tegen de zijkant van het glas aan het graven, waardoor je haar bezig kon zien. Terwijl ze aan het graven was, schopte ze de tunnels achter zich weer dicht. Ze duwt de bodembedekking onder zich en dan trapt ze dat naar achteren, waardoor ze niet meer terug kan. Volgens mij komt dat omdat de bodembedekking naar beneden valt, want aan haar tactiek zal het vast niet liggen (neem aan dat een hamster instinctief wel weet wat ze doet 😁). Maar ja, het lijkt me best frustrerend en ontmoedigend voor haar om vaker een tunnel te graven, als alles achter haar meteen weer dicht zit. Voor de bodembedekking gebruik ik cotton & comfort van Ekoo, gemixt met hennepvezel van Happy Home. Had gehoord dat dat een goede, stevige combinatie is voor de hamsters om tunnels in te kunnen graven, dus op aanraden van anderen heb ik dat gekocht. Heeft iemand misschien een goed alternatief wat ik zou kunnen proberen, of moet ik er misschien nog iets extra's doorheen mengen?
 7. Wat voor hamster heb je? Roborovski hamsters hebben vanwege hun vacht behoefte aan best een groot zandvlak, ze wonen in het wild ook in zanderige gebieden, voor hun zou ik een groot zandbad sowieso standaard gebruiken. Voor Campbelli of Russische dwerghamsters is het ook een leuke toevoeging, zij gebruiken zo'n zandbad naar mijn ervaring een stuk meer dan Syrische hamsters. Ik heb een Syrische, en een zandbakje, maar die gebruikt hij amper. Heb hetzelfde verhaal gehoord van anderen. Je kan er inderdaad het beste chinchilla zand voor gebruiken. Ze kunnen het ook als toilet gaan gebruiken, let daar wel op 😁 Zo'n badje kan eigenlijk wel standaard in de kooi staan, of je moet zien dat ze last van jeuk krijgen (hun huid kan uitdrogen door teveel gebruik), dan is het beter die er uit te halen. Dan kan je er dus ook voor kiezen om hem af en toe er in te zetten.
 8. Ik zie echt geen trips of iets dergelijks, en geen van m'n andere planten hebben er last van. Daar is ook geen enkel beestje of iets bij te vinden... De andere bladeren doen het wel goed, het lijkt enkel het grootste blad aan te tasten. Maar verder is hij ook niet geel πŸ€” Ik snap er niks van
 9. Dit is de onderkant van m'n alocasia dragon scale 🀨. Op de bovenkant zijn allemaal kleine lichtgroene vlekken, het lijken op kringen. Heb daar ook een foto van maar daarbij krijg ik een foutmelding als ik die wil uploaden. Nergens beestjes of iets te bekennen... Wat zou het dan betekenen?
 10. Mijne geef ik 1x per week, merk dat de grond redelijk snel uitdroogt. Als dat bij jou niet zo is zou ik dat eens in de 1,5-2 weken doen
 11. Bij mij staan de Beaucarnea recurvata, Dracaena Janet Lind, Kentiapalm, Philodendron black cardinal, Philodendron minima, Syngonium neon robusta nog op m'n lijstje 😁 Eerder stond de Alocasia dragon scale daar ook bij, maar die heb ik laatst gekocht. Ook een aanrader, vind 'm prachtig!
 12. Mijne leven buiten, vonden het vorig jaar (hun eerste oud en nieuw) doodeng. Kropen meteen hun nachthok in en kwamen er 's ochtends pas weer uit toen het al weer een paar uur lang stil was. Wilden toen ook niet eten... Gelukkig die middag wel weer. Beloofd alweer veel goeds 😬 Wil bijna zeggen "hopelijk valt het dit jaar mee" maar dat zal wel niet, er wordt nu al dagelijks vuurwerk afgestoken bij mij in de buurt.
 13. Hoe oud zijn ze? Misschien is ze nu aan het "puberen"?
 14. Dan zou je denken, dat komt omdat het nu richting de winter gaat en alweer een poos herfst is. Maar ja, die heb je dus al sinds de lente. Misschien als hij groter wordt, meer bladeren heeft en dus meer zon kan vangen kan hij harder groeien? Verzin nu ook maar iets hoor 😁 Heb de lemon mint opgezocht trouwens, die is echt gaaf! Ik heb zelf de aglaonema stripes
 15. Inderdaad! Mijne heeft afgelopen tijd wel een paar nieuwe bladeren gekregen, maar nu 't kouder wordt is dat sinds kort gestopt. Soms heb ik ook dat een nieuw, jong blad geel wordt en afsterft, alleen bij die plant 🀨
 16. Inderdaad epipremnums en philodendrons zijn top! Houd zelf ook enorm van syngoniums (m'n favoriete plantensoort) en aglaonema's, en kan dan eigenlijk ook m'n parlor palm niet vergeten te noemen.
 17. Die van mij staat al 3+ jaar op dezelfde plek dus ik durf hem eigenlijk niet meer te verplaatsen 😬
 18. Mijn polka dot plant/hypoestes confetti begint nu erg te lijden. Ik heb hem ergens deze zomer gekocht als mini plantje, nu is hij bijna zo'n 30-40 cm hoog, maar er beginnen aardig wat blaadjes af te vallen. Vooral aan de onderkant heb ik nu kale stengels. Ook mijn pannenkoekplant ziet er wat minder florissant uit, zelfde voor mijn tradescantia tricolor. Begint nu opeens na een enorme groeispurt verdorde blaadjes te krijgen. Bij de rest merk ik nog niks, behalve dat ze geen nieuw blad meer aanmaken.
 19. Bambi&Fendi

  Konijnenkarakters

  Bambi (voedster) is het stoertje van de 2. Loopt altijd voorop, en ontdekt alles als eerste. Aan het begin was ze echt een pittige tante, wilde ook absoluut niet aangeraakt worden, maar dat gedrag is na haar sterilisatie van vorig jaar flink verminderd. Nu is ze zelfs het meest aaibare konijn van de 2 geworden. Ze is onverstoorbaar, niet snel bang, en ontzettend avontuurlijk. Fendi, haar broertje, is ietsje schuwer. Hij kijkt graag de kat uit de boom, tot dat Bambi hem heeft verzekerd dat de kust veilig is 😁 Aaien wordt nooit zijn favoriete ding, maar hij tolereert het wel. Vooral als Bambi naast hem zit; dan durft hij soms zelfs op m'n schoot te klimmen. Hij is ook lekker expressief; als hem iets niet bevalt, draait hij meteen zijn kont naar je toe om duidelijk te laten merken dat hij het er niet mee eens is.
 20. TaugΓ©, paksoi en witlof zijn de favorieten hier πŸ™‚ Gek genoeg zijn ze op andijvie een beetje uitgekeken, terwijl dat eerst hun favoriet was. Laatste tijd gooien ze dat wel eens naast hun bakje πŸ˜•
 21. Ik weet niet hoe jong ze zijn, maar je kan er op gaan zitten wachten dat het op ten duur fout gaat, vroeg of laat. Wel vervelend dat dierenwinkels verkeerde informatie geven, zeg. Ik zou de adviezen van hierboven opvolgen.
 22. Speeltjes van wilg, of toiletpapierrolletjes? Als je een rolletje dichtvouwt en er een paar gaatjes in maakt, kun je er voer in doen.
 23. Beterschap, en wauw, wat een mooie! Ik had een maand of 2 geleden ook een dieffenbachia gekocht (tropic snow), maar met de dag werd hij geler. Binnen een week waren alle bladeren geel en vielen er af. Vanaf het moment dat ik hem had gekocht dus... Niet te veel water/zon gegeven, dacht er wel een klein beestje op te zien lopen. Had hem voor de zekerheid maar meteen afgezonderd van de rest, en maar goed ook denk ik achteraf. Vond het wel jammer, vind het namelijk erg mooie planten.
 24. Ik denk dat het bij tillandsia's optioneel is. Ze halen inderdaad vanwege hun bladeren onder andere voedingsstoffen uit de lucht, dus echt nodig is het niet. Maar er bestaat inderdaad speciale voeding die je ze kunt geven, al hebben ze dat sowieso al heel weinig nodig. Ik zou het dus niet doen. Heel misschien keertje aan het begin van de lente?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .