Spring naar bijdragen

Petra21

Members
 • Aantal bijdragen

  19
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

4 Neutraal

Over Petra21

 • Rang
  Groentje

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Vlaams-Brabant, België
 • Namen van de konijnen:
  Olaf, Simba
 • Huisdieren
  Konijnen

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Petra21

  Niezen

  Hij heeft een kleurvloeistof in oogjes gedaan en zag zo dat ze niet volledig doorstroomde naar de neus. Net nog even met hem gebeld daarnet en hij was toch overtuigd dat die traanbuis de oorzaak was, gebeurt nog dat ze dan enkel niezen... Allergische reactie zou van vitamine A in oogzalf komen, gebeurt soms, niet vaak... Het is nu wel al bijna gedaan, kan tot een week duren voor het helemaal weg is, maar komt wel goed volgens hem. Allergische reactie bij oogdruppels /spoeling zou niet voorkomen... ‘k Had ook al veel op internet gezocht (oa Wimhelminapark) en al veel bijgeleerd😊Dierenarts lijkt toch wel te weten wat hij doet (ook over hem info opgezocht 😉). ‘k Had ook nog over castratie wat vragen gesteld en hij vermeldde oa dat hij er zo’n 3 per week uitvoert, dus zeker voldoende ervaring, dus ik zal maar vertrouwen hebben...
 2. Petra21

  Niezen

  Ja, had ook gehoopt dat oogdruppels dan niet nodig waren, maar mijn dierenarts wil dus dat ik het toch op voorhand doe...
 3. Petra21

  Niezen

  Het verhaal is nog niet ten einde... Na 1 dag met de oogzalf (wat ze vrij makkelijk liet doen), zag ze er zieliger uit dan voordien : rode randen rond haar oogjes, terwijl er vroeger niets te zien was aan haar oogjes. DA gecontacteerd: allergische reactie op de zalf : stoppen en andere oogdruppels gebruiken. Ondertussen was ik nog wat aan het opzoeken over “verstopte traanbuis” en las ik over een spoeling die kan gebeuren hiervoor. Dus vroeg ik ook aan de DA of dat misschien beter was aangezien ze volgende week toch onder narcose moet voor de sterilisatie. Vond hij wel OK, maar toch een week op voorhand de oogdruppels geven omdat die ontstekingsremmend werken wat de spoeling zou vergemakkelijken. Nu (1,5 dag na het stoppen met de oogzalf) zien haar oogjes er al weer veel beter uit, maar ‘k heb schrik om met de oogdruppels te starten ook al zei de dierenarts dat daarop normaal gezien geen allergische reactie zou mogen komen... Ook voor die spoeling wat schrik... Eigenlijk vind ik het raar dat de oorzaak van niezen een verstopte traanbuis kan zijn als er niks aan haar oogjes te zien was, maar DA legde uit dat dat wel kon door de anatomie van een konijn... Ik zou niet graag hebben dat ze door die spoeling/oogdruppels net oogproblemen krijgt (maar anderzijds wil ik natuurlijk ook niet dat ze zieker wordt, want een verstopte traanbuis kan wel gaan ontsteken volgens de DA)... En ondertussen blijft ze haar vrolijke zelve, ze lijkt nergens last van te hebben, dus voelt zo wat raar om haar dat aan te doen, ook al is het voor haar goed (en dan ook nog eens die castratie die ze moet ondergaan...)
 4. Petra21

  Niezen

  Net terug van dierenarts en toch wel opgelucht: volgens hem geen pasteurella/snot, maar een verstopt traankanaal, niks besmettelijks dus, gedurende een week druppeltjes in haar oogjes doen. Dat wordt wel een uitdaging... hopelijk lukt het om haar in een handdoek te wikkelen, want het is nogal een hevige😊. Hij raadde ons ook aan haar te laten steriliseren, enerzijds om baarmoederhalskanker te voorkomen anderzijds om haar wat rustiger te krijgen zodat de koppeling meer kans op slagen heeft... Daarna dan nog wel 4 weken wachten om te koppelen...
 5. Petra21

  Niezen

  Zie nu pas dat het eerdere antwoord mbt koppelen ook van jou was, sorry voor 2x dezelfde vraag😉 Benieuwd wat dierenarts maandag gaat zeggen...
 6. Petra21

  Niezen

  Dank jullie wel allebei voor de reactie. Maandag ga ik naar een konijnkundige dierenarts. Wat is je ervaring met besmettelijkheid, Eefje? Wachten met koppelen of niet?
 7. Petra21

  Niezen

  Ondertussen 2 weken verder en het leek beter te gaan, maar sinds een paar dagen hoor ik ze nu en dan weer niezen, nog steeds geen snot of zo te zien, wel knort ze wat als ze eet (doordat neusje verstopt is? Of gewoon van gulzigheid?), ze is ook heel levendig en eet goed. Deze namiddag toch eens terug naar de dierenarts gebeld, maar zij denkt nog steeds dat het geen pasteurella is (kweek is bijna niet te doen volgens haar als er bijna geen snot te zien is en terug met antibiotica starten raadt ze af) en zou ze dan ook gewoon laten koppelen... Ik ben er nog steeds niet gerust in (vanavond had ze net een niesbui, had ik nog niet gezien tot nu toe) omdat ik zoveel verhalen lees over “chronisch snot” als je het niet op tijd behandelt en omdat ik haar toekomstig vriendje niet zou willen besmetten... Misschien moet ik eens naar een andere dierenarts voor een “second opinion”??
 8. Ja, als ik ze buiten koppel, zal de ren zeker goed afgesloten zijn. Wat ik me ook nog afvroeg, is wat ik best met de toiletbakken doe. Nu gebruiken ze allebei al heel goed hun toiletbak, maar wat doe ik best bij de koppeling: elk hun eigen propere toiletbak in de ren zetten? Of in elk schuilhokje een propere toiletbak?
 9. Ja, garage heeft wel wat voordelen... Nadeel is dat het daar wel heel warm kan worden als de temperaturen buiten oplopen + dat onze auto’s dan buiten moeten (hier veel marters in de buurt die kabels van Volkswagens kapot bijten😒)... Ze zijn ook allebei gewoon van buiten te zitten, misschien geeft binnen zitten dan extra stress...
 10. Is eerder versnipperen, maar op die manier gaat er niet veel overblijven van zijn schuilplaats In de koppelren... ‘k Ga zelf schuilhokjes (laten) maken met 2 ingangen. Kan later nog dienen in de ren...
 11. Petra21

  Niezen

  Dank je wel ! Net nog even met dierenarts gebeld obv je feedback: gezien het enkel beetje niezen is en een beetje snot in maar één neusgaatje (geen vuile pootjes of traanoogjes), denkt ze dat het geen pasteurella is, maar misschien allergie (oorspronkelijk had ze hooi als bodembedekking, ondertussen vervangen door stro). Ze wil dan ook niet te veel antibiotica geven om darmproblemen of zo te vermijden... Opvolgen en als het verergert, haar terugbellen of langsgaan (en dan toch terug starten waarschijnlijk...)
 12. Petra21

  Niezen

  Ons konijn van 5 maand is al sinds we het hebben aan het niezen, maar gedraagt zich verder heel gezond. Dierenarts heeft het op antibiotica (Orniflox) gezet gedurende een goede 2 weken, maar liet ons er vorige week mee stoppen (bij controle waren de longen OK en alleen nog een klein beetje snot in een neusgaatje). Nu net even snot/Pasteurella gegoogled (was ook volgens dierenarts mogelijks dat, maar om zeker te weten zouden ze moeten kweken of zo en dan kunnen ze beter net geen antibiotica hebben) en maak me toch wel wat ongerust. Over enkele weken hadden we ze willen koppelen, maar Pasteurella zou zeer besmettelijk zijn... Heeft iemand hier ervaring mee of nuttige tips?
 13. Daarnet even een kartonnen doos in de ren gezet als speelhuisje en hij begon er direct aan te knabbelen, dan maar terug weg genomen. Of kan dat geen kwaad?
 14. Voor het koppelen zal ik ze dan in een ren zetten in de garage of ergens in de tuin (met gaas eronder en erop). Als het redelijk goed gaat, kan ik er dan misschien ‘s avonds een hok aan zetten waar ze geen van beide nog in gezeten hebben (lenen van een vriendin). Dan kunnen ze wat langer daar blijven vooraleer ze naar het uiteindelijke verblijf gaan (nog wat meer geurtjes van vroeger daaruit dan...). Of is dat geen goed idee?
 15. Dank je😊(Hun hok is wel 4 vierkante meter groot, er is al een stukje ren bij aangezien ze onder het vroegere speelhuisje van de kinderen zitten). Kan het eigenlijk kwaad dat ze permanent op gras kunnen? Ik bedoel: moet je ze zelf behoeden voor nat gras?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .