Ga naar inhoud

Kimmutje1987

Members
  • Items

    78
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Berichten die geplaatst zijn door Kimmutje1987

  1. Na de uitslag hebben we uiteindelijk 8 tabletten meegekregen van Sulfatrim (2 x daags 1/4 tabletje). Het werd hierdoor wel weer minder maar na alle tabletten nieste hij nog wel kleine niesjes. De dierenarts wil dat hij helemaal niet meer niest, dus we hebben weer 7 tabletten meegekregen. Helaas lijkt het andere konijntje nu ook snot klachten te hebben ontwikkeld, dus vanavond starten we eenzelfde kuur voor hem met 7 tabletten.

  2. Laat ze de artikelen lezen hier en laat ze meelezen op het forum. Een konijn is een sociaal dier en heeft een soortgenootje nodig. In hun eentje vereenzamen ze snel, zelfs als je een konijn veel aandacht geeft is hij nog heel eenzaam wanneer jij slaapt/naar school gaat/werkt/boodschappen doet etc. Samen zijn ze heel blij met 4m2! Jullie zullen absoluut zien dat je konijntje dan veel gelukkiger is. 

  3. Helaas, nadat zijn neusje een weekje zo goed als schoon is gebleven, heb ik toch vorige week woensdag een heel klein snottebelletje ontdekt en ook donderdag vond ik het er niet fantastisch uitzien (nog steeds beter dan het was, dat wel). Vrijdag weer een kweek laten maken en nu aan het wachten op de uitslag en welke antibiotica we gaan gebruiken.


    Heel sneu, hij is nog nooit zo actief/speels/enthousiast geweest als de laatste periode zonder antibiotica, maar naar alle waarschijnlijkheid zijn we dus nog niet klaar met de medicijnen. Hij gaat mij er ook niet liever van vinden als ik steeds met een prikje aankom ;) Maar goed, uiteindelijk is dat wel het beste.

  4. Bedankt voor je tip @Okki. Ik heb dit inderdaad ook eerder gelezen. Maar, waar ik vorige week nog een heel klein druppeltje snot in zijn neusje zag, is zijn neusje nu helemaal schoon. Alleen de haren om zijn neusje heen zijn nog geel, maar dit zou oude verkleuring nog kunnen zijn wat heel lastig schoon te maken is begreep ik. In zijn neusje was/is geen snot meer te zien op dit moment.

    Als ik voor vrijdag wat zie dan ga ik natuurlijk wel weer bellen, maar als zijn neusje zo schoon blijft dan toch maar even proberen zonder antibiotica. *duimen*

  5. Bedankt voor alle reacties! Ik heb nog 2 prikken meegekregen bij de da van de week (in totaal nu nog 3 prikken te gaan) en een potje met een soort shampootje om zijn voorpootjes mee te wassen, dat hij niet met zijn vieze voetjes de bacterie anders weer terugbrengt naar zijn neus en vice versa. Ik geef dit weer een paar dagen en anders hang ik weer bij de da aan de telefoon.

  6. Hoi allemaal,

    Hier even mijn verhaal rondom één van onze konijntjes. We hebben onze konijntjes 6 oktober uit een opvang gehaald en beide zagen ze er goed en gezond uit. Helaas na +- 2 weken viel me op dat één van de twee wat vaker zijn neusje poetste, en toen ik hem even in de gaten hield merkte ik dat hij moest niezen. Diezelfde dag nog naar de da geweest en bleek dat hij snot klachten had.

    Inmiddels zijn we al een tijdje verder en hebben we diverse kuren geprobeerd (o.a. Baytril oraal toedienen, op eten toegediend), Duplo, prikken bij de da en prikken die ik zelf thuis mocht toedienen). Niets heeft tot nu toe echt heel veel succes gehad, maar de klachten nemen wel af als hij aan een kuur zit. Eerder in december hebben we hem even volledig van de prikken afgehaald zodat we een kweek konden afnemen (hiervoor moest hij een aantal dagen ab vrij zijn). Wel slijmoplossend middel meegekregen voor hem.

    Uit de kweek kwam o.a. dat Baytril een geschikte kuur zou zijn, maar omdat dat eerder niet het gewenste effect had, heeft de da Draxxin besteld (eerder had ik dit zelf ge-opperd en dit hebben ze verder uitgezocht en dus besteld). Hier krijgt hij nu om de 4 dagen een prik van thuis (gelukkig maar, scheelt toch weer stress zonder de da ritjes). Hij heeft nu +- 6 prikken gehad.

    Nu is mijn vraag of het logisch is dat de klachten toch zolang aan blijven houden? Hij heeft nog steeds wel wat wit snot onder zijn neusje en nog steeds vieze voetjes van het poetsen. Hoe lang zijn jullie bezig geweest met de klachten onder de knie te krijgen en welke kuur hadden jullie?

  7. Dit is het eerste jaar dat ik konijnen heb, en beide konijnen zijn pas een halfjaartje dus zij kennen ook geen vuurwerk nog. Ik denk dat de knallen hier wel meevalllen, maar omdat de tuin toch uitkomt op een weg en ik niet zeker weet hoeveel knallen er zijn (misschien wordt het anders op de weg wel dicht bij het hok afgestoken), verhuis is ze toch maar naar de onverwarmde zolder. Beide konijnen schrikken ook wel snel.

  8. Wat je een volgende keer nog zou kunnen doen is hooithee zetten, of eventueel een wortelhapje van Olvarit halen (alleen groente en fruit, geen verdere toevoegingen). Dat triggered ook om weer te eten. 

    Fijn dat je konijn weer eet in elk geval! 

  9. @Evee en @Lienappelsien bedankt voor jullie reacties! Ze keutelen allebei goed en eten ook bijna zoals normaal. Dan doen ik ze denk ik dinsdagochtend naar buiten, mits alles tot die tijd goed gaat natuurlijk. 

    Een vetbed heb ik niet en met handdoeken ben ik een beetje bang dat ze daar misschien aan gaan knagen en ik er dan te laat bij ben.. Zelf zat ik te denken aan een ondergrond van karton en kranten, en dan na 7/8 dagen weet stro? Wat denken jullie daarvan? 

  10. Hoi allemaal,

    Onze 2 rammetjes zijn gister (vrijdag) gecastreerd. 's Ochtends weggebracht en om 16:00 opgehaald. Sindsdien zitten ze op zolder. Nu de vraag, hoe lang zal ik ze binnenhouden? Normaal zitten ze buiten.

    Bij de da gaven ze als advies ze 8 dagen binnen te houden, of eventueel buiten in het nachthok en het nachthok af te schermen (is zo'n 60 x 80 cm). Dit vind ik zelf eigenlijk een te klein oppervlak. De ren mochten ze in, mits ik die zou afschermen met handdoeken.. Ik vraag me bij die optie alleen wel af hoe het zit als het dan gaat regenen? Dan hangen er natte doeken omheen.. (Nog maar de vraag of de doeken blijven zitten)

    Ze zitten nu op de zolder waar het zo'n 11 - 14 graden is. Hoe lang kunnen ze hier zitten zodat hun wintervacht in tact blijft?

    Buiten is de ren aan 1 kant afgescherm door de schuttig, heeft een dak en de andere kant komt uit onder een afdak van een carport. Oh, en de ren staat op tegels. Dus geen zand mogelijkheid in de wonden. 

    Ik neig er zelf naar om ze eerder dan die 8 dagen buiten te zetten, misschien al woensdagochtend, de temperatuur wordt deze week wel redelijk. 

    Wat denken jullie?

    Dit is hun buitenverblijf, op de 2e foto in onze tuin: 

    20161012 konijnenhok.JPG20161012 konijnenhok2.JPG

    • Vind ik leuk 1
  11. Hoi allemaal,

    Bij onze konijntjes heb ik de volgende groentes inmiddels rustig opgebouwd: witlof, andijvie, babyboerenkool en we zijn nu bezig met gewone boerenkool. Nu krijgen ze een mix van dat elke dag. Als ik straks nog wat meer soorten heb opgebouwd, ga ik ze natuurlijk niet elke dag elk opgebouwd soort geven.. Hoeveel tijd kan er ongeveer verstrijken voordat je eigenlijk weer opnieuw moet beginnen met opbouwen?

    Ik kan me zo voorstellen dat ze, als ze een half jaar geen boerenkool hebben gegeten, hier niet meer aan gewend zijn. Moet je dan weer beginnen met een stukje ter grootte van een postzegel, en het van daaruit weer opbouwen? Of mag je dan in wat grotere hoeveelheden opbouwen omdat ze er eerder al goed tegen konden?

    Alvast bedankt voor de reacties :) 

  12. Hoi @Joseeke, dank voor je reactie en je uitgebreide toelichting! Fijn om te lezen! En wat een leuke foto's :) 

    We laten ze zo snel mogelijk en tegelijkertijd castreren. Afgelopen donderdag hebben we ze laten checken. Een van hen kan al gecastreerd worden, maar voor de ander was het beter nog een paar weekjes te wachten. We wachten nu dan ook voor beide die paar weken zodat ze tegelijkertijd gaan. Even duimen dat de hormonen nog niet gaan opspelen tot die tijd! 

  13. 1 minuut geleden zei Christaaa:

    Ik ken ze niet zo goed, maar ik dacht altijd dat dit een goede opvang was. Ik snap echter niet waarom een opvang ooit zou overwegen een koppel ongecastreerde rammen te herplaatsen. Zeker niet nu ze wel een leeftijd hebben waarop castratie mogelijk is.

    Nee, als je het zo leest is het wel raar inderdaad.. Denk je dat het na castratie nog steeds een grote kans is dat het mis kan gaan?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .