Ga naar inhoud

MichelleloveElmo

Members
 • Aantal items

  9233
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  45

Berichten die geplaatst zijn door MichelleloveElmo

 1. Kan beide. Ik vies hem meest al opgebouwd in. Maar bouw hem dus op in het bakje wat ik in vries en bak hem dus niet af. Laat hem niet te lang staan, dan worden die lasagne bladen zo sompig. Als je alleen de saus invriest moet hij wel iets langer de oven in,omdat de lasagne bladen nog helemaal hard zijn en de saus koud als hij de oven in gaat.

  • Bedankt 1
 2. Erwtensoep met focaccia klinkt wel bijzonder 😂

   

  Wij eten iets anders. Ik eet maar eens de andijviestamppot uit de vriezer en m'n vriend hutspot uit de vriezer. Beide home made

   

  Ik heb grijze en witte. Beide bij de ah vandaan, die witte met zo'n spaar actie. Die grijze zie ik niet meer online staan. 

   

  Screenshot_20210227-172027.thumb.png.c3527acd2098897aaf17f0ef4567e14c.png

   

   

 3. 33 minuten geleden zei Evee:

  Wat voor een superdeluxe ding is dat joh?! Is het inbouw? Wij kregen bij onze nieuwe keuken het advies van iemand om gewoon een plank in een keukenkast vrij te houden voor een losse magnetron, ipv een inbouw te kiezen. Dat was echt een super handige tip! Veel goedkoper, veel makkelijker te vervangen, en ziet er nog netter uit ook!

  Foto?

 4. Foto? Wij hebben ook een combi ovenmagnitron. Ooit in mn droomhuis zou ik een grote oven, kleine oven, warmhoudla en aparte magnetron willen. Ik kook graag en veel dus dat zou echt perfect zijn. Net als koel lades ipv een koelkast net als vriezer. Al zij die wel echt absurd duur. Achja,je moet wel te dromen overhouden toch?

 5. Wij maken lasagne altijd ik porties. Dus twee 1 persoons ovenschaaltjes voor meteen en de rest gaat niet afgebakken per portie de vriezer in. Ik bouw ze dus ook op in die bakjes. Dus ook geen geklungel met over scheppen. Ze gaan bevroren in de ovenschaaltjes die ik dan een nachtje in de koelkast last ontdooien, of ik zet ze s morgens al bevroren in de oven met en timer. Dan ontdooien ze buiten de koelkast.

   

  Wij hadden hier quiche met broccoli, knolselderij, ui, paprika, spekjes en een bladerdeeg korst. Zonder room, alleen eieren als bindmiddel. Voor het bakken zat ik op ruim 1400 gram groenten voor 5 porties, dus denk wel genoeg groenten.

 6. 36 minuten geleden zei Evee:

  Hoe begon jullie dag?

  Ik stak mijn voet in een pantoffel met kattenkots. 🤮

  Ik moest zo lachen toen ik dat las... Sorry. Gatver! 😅😂

   

  @Eefje dat word dus gevalletje evelien alleen dan met oogedroogde plakkerige konijnen pis😬🤐

 7. Benauwd is inderdaad verschrikkelijk. Ken het zelf ook beter dan ik zou willen. En ik gun niemand zo'n dood. Er zijn echter ook vele andere die nu ernstig lijden, anders, maar niet minder heftig die nu niet gezien worden. 

   

  Ik beweer ook zeker niet dat ik de oplossing weet. Weet wel dat we niet zo door kunnen gaan als we nu doen.

  • Mee eens! 1
 8. 9 hours ago zei Mira11:

  Het is makkelijk praten voor iemand die gezond is om te zeggen dat je het maar op zijn beloop moet laten. 

  Mensen die ouder zijn of cronisch ziek hebben heel veel waarde in de maatschappij. Veel van hen (waaronder ikzelf) leven veel bewuster en zijn dankbaar voor wat ze wel kunnen en bezitten. Ik vind het kwetsend dat mensen zo erover praten omdat hun leven nu ook eens niet door kan gaan zoals ze gewend zijn. Dan hoor ik ze klagen over de kleinste dingen. 

  Ik val zelf onder de chronisch zieken. 

   

  Ik zeg ook bewust. Ik bedoel niet dat we alles maar op z'n beloop moeten laten.  Maar als ik zou weten dat fit een les voor de mensheid is en we moeder aarde beter zouden waarderen, respecteren en hier ook naar zouden handelen zou ik het risico er zeker voor over hebben. En dat terwijl ik geen kinderen heb, niks met kinderen heb en geen kinderen kan krijgen. Dus ik laat niks van mij achter die nog op deze aarde moeten voortleven. 

   

  Ook ik maak me zorgen voor de langere termijn schade bij mensen. Kinderen die nu opgroeien met de boodschap blijf weg bij andere mensen. De levens die het kost van uitgestelde zorg, waar er voor corona al lange wachttijden waren, is dit alleen maar langer geworden. Al helemaal in de psychiatrie. De financiële schade. Veel zorg valt niet in ons zorgpakket, soms omdat de behandeling te duur is. Nu moet alles wijken ongeacht de kosten. De volgende generatie moet straks ondanks een kapotte economie, overal bezuinigingen, vele met psychische problemen dit allemaal gaan terug betalen. 

   

  Ik hou me braaf aan de maatregelen, voor mij is er toch niet veel verander, ik zat al veel thuis. Maar juist als het je laatste maanden zijn wil je nog met je naasten samen zijn. En dat mag niet. Nog samen de laatste reis maken, uit eten, verjaardag vieren, thuis al mag er niemand langskomen.

   

  Juist bij mijn oma zijn we langs blijven komen. Ze woonde alleen. Liever gelukkig en niet ouder dan 99 worden, dan ongelukkig en eenzaam 100 om vervolgens na een verdrietig jaar als nog te overlijden. Uit eindelijk is ze afgelopen jaar overleden aan leverfalen. Blij dis dat ik haar nog heb gezien.

   

  Daarbij denk ook ik dat we nooit terug kunnen naar hoe het was, dus we moeten toch iets gaan verzinnen. 3 jaar, 4 jaar, 10? Hoelang gaan we dit vol houden?

  • Mee eens! 3
 9. Voor de wereld zou t wel goed zijn als we corona z'n beloop laten. Veel minder mensen. Al is het wel zo dat de meest vervuilende bevolking ook de beste zorg hebben en dus het meeste zullen overleven. Niet dat ik zeg dat we alles maar op z'n beloop moeten laten, maar misschien probeert moeder aarde natuur ons iets duidelijk te maken

  • Mee eens! 3
 10. Op 22-2-2021 at 12:27 zei Evee:

  Dat weet ik hoor 😄

   

  Ik heb een draagtrui en een baby-draagdoek besteld, voor als we onze pup straks hebben 🤣 Ik voel mij nu echt totaal van het padje af...  Echt een "crazy cat lady".

   

  Maar, vorige keer toen we een pup hadden en een volwassen hond, vonden we het heel lastig om de beweging van de pup te beperken en toch beweging aan de andere hond te geven. Je wil je pup toch ook mee naar het bos en strand om te wennen, en de volwassen hond die je hebt wil daar ook echt wel de energie kwijt. Plus dat de pup ook in het begin niet lange tijd alleen kan zijn. Dan neem je hem/haar dus toch mee. Maar je zit dan zo snel over de bewegingstijd van de pup heen.

  Vroeger, met Qila dus, namen we een bolderkar mee. Maar denk maar niet dat die daar in bleef zitten. Uiteindelijk weet ik nog dat de frustratie zo hoog zat dat mijn man uiteindelijk de bolderkar met mij & Qila er in door het bos trok 😂

  Of sjouwde je de hele tijd met een pup in je armen... maar grote hond, dat gaat echt wegen! En elke week komt er een kilo bij in het begin!

  Een draagdoek of draagtrui leek mij dus wel een geschikt oplossing. Die heb ik dus besteld om eens te kijken of ik er iets mee kan. Probleem is alleen dat de pup vrij snel vrij veel gewicht heeft, en ik niet zeker weet of deze oplossingen dan werken.

  Ik heb ook nog een vriendin die baby draagzakken maakt, dus ik kan ook altijd nog vragen of die een aangepast puppymodel wil maken. Dat is de andere optie.

  En ik denk dat de katten de draagtrui ook wel waarderen, vooral Isis. Dus als het niets voor de pup is, denk ik dat die toch wel gebruikt gaat worden door de katten 😉

   

  Je hebt er wat voor over he?! Vinden jullie mij al totaal gestoord? 😂

  Geen idee wat ik me er bij voor moet stellen, maar wil wel uitgebreid foto verslag tegen die tijd😂 uiteraard ga ik vast even google

 11. 26 minuten geleden zei JokeC:

  Bedankt voor de update. Jullie zijn dus nog niet helemaal uit de misère. Wat een leuke halve zolen zijn het toch, hè. Sterkte met de castraties en het vele werk om de besmetting weg te krijgen. Kunnen ze dan geen besmetting overbrengen naar de DA praktijk? 

  Daar gaan we uiteraard ook hygiënisch te werk. Ik moet me op t werk omkleden om besmetting te voorkomen.

 12. Gisteravond laatste gegeven ontlasting is nu wisselend. Gezien ze van de medicijnen ook slechte ontlasting kunnen krijgen gaan we nu eerst kijken hoe het zich met het voer, probiotica en hygiëne maatregelen zich ontwikkeld. 

   

  Nadeelis dat het vooral bij stress tot uiting kan komen. Lotfi zat gister vast in een boodschappen tas. Die had ik op tafel liggen omdat ik net de boodschappen er uit gehaald was, maar was er af gevallen. Ik was in de keuken de boodschappen opruimen en had het niet gezien. Ineens vliegt er een kat vol in paniek door de woonkamer. Gelukkig bij rondje twee had ik hem te pakken en kon ik hem makkelijk bevrijden. Milou was van schrik de carosselkast in gevlucht. (Kunnen ze via de plint onder de keuken in komen ookal zit hij dicht) beide zijn de hele middag op hun hoede geweest.

   

  Echt geleerd heeft hij er echter niet van. Vandaag haalde mijn vriend zijn mountainbike schoenen uit een zakje en trekt ze aan. Nog voor hij zijn schoenen aan heeft en het zakje op wil pakken om mee naar buiten te nemen, klaar voor als hij straks terug komt zat Lotfi al vast (had hij nog niet door overigens dus nu geen paniek)

   

  Ook worden ze volgende week beide gecastreerd dus dat is voor hun ook stressvol natuurlijk, ookal probeer ik het zo catfriendly te maken.

   

  De procox is trouwens een suspensie en dat vonden ze niet zo relax. Dat kost echt wel wat moeite.

   

   

 13. Inmiddels is er uit de test gekomen dat ze zowel een paraciet (Cryptosporidiose) als een bacterie 

   

  Eerst met procox behandeld, dat gaf niet echt verbetering, daarna met ab, dat lijkt meer geholpen te hebben. Gelijktijdig hebben ze diarree remmers en ligt verteerbaar voer gehad. Ondertussen moeten we nog steeds dagelijks alles schoonmaken en desinfecteren, net als elke dag een schone kattenbak geven. Poepjes halen we meteen met een poepzakje weg. 

   

  Veder krijgen ze nog steeds fortiflora en het ligt verteerbare voer.

   

  Milou en Lotfi vinden het allemaal wel prima. De pilletjes gaan in easy pil en daar staan ze gewoon voor te miauwen. Top dus👍🏻

   

  Veder hebben ze een heel zwaar leven hier

   

   

  Screenshot_20210223-180429~2.png

  Screenshot_20210223-180455~2.png

  • Vind ik leuk 2
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .