Ga naar inhoud

Boef & Co

Members
  • Items

    25
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Boef & Co's prestaties

Lamprei

Lamprei (2/6)

  1. @To van de Veluwe Bedankt voor de voedingstips, daar ga ik zeker wat mee doen! @bunnyempress Ja, ik snap dat het een beetje een onsamenhangend verhaal is. Ik zal proberen om je vragen zo goed mogelijk te beantwoorden. Pim had geen darmproblemen, in de zin dat hij geen verstopping had. De dierenarts had zijn buik gevoeld en kwam al snel tot die conclusie. Ze gaf aan dat het verteren van eten en het poepen in principe geen probleem voor hem moesten zijn. Ze heeft geen foto gemaakt. Ze heeft Pim een injectie met pijnstilling gegeven en laten zien hoe ik hem dwangvoeding moet geven. Daarna kreeg ik de voeding en pijnstilling mee naar huis. Ik heb hem tussen 12.00 en 00.00 uur elke twee uur dwangvoeding gegeven. De pijnstilling mocht hij twee keer per dag. De vraag is vooral waarom hij ineens niet wilde eten. Vrijdag hebben we niets aan hem gemerkt en heeft hij gewoon goed gegeten, ook 's avonds nog. Zondagochtend heb ik weer met de dierenarts gebeld om verslag te doen. Vanwege Pims snelle ademhaling vermoedde ze dat hij toch iets van een virus onder de leden had. Als dat zo bleef moest ik haar 's middags weer bellen en zou ze antibiotica voorschrijven. Dat was uiteindelijk niet nodig, omdat Pims ademhaling in de loop van de ochtend een stuk rustiger werd. Of daar dan ook de pijn vandaan kwam weet ik niet. Hij knarsetandde, dus het was duidelijk dat hij zich heel slecht voelde. Ik mocht zijn buik wel aanraken en masseren. Maar ontspannen liggen lukte hem niet. In de nacht van zaterdag op zondag heeft hij wel weer gepoept. Ik kan inmiddels gelukkig meedelen dat Pim lijkt op te knappen. Op advies van de dierenarts heb ik gisteren meer tijd tussen de dwangvoeding laten zitten. Vier uur in plaats van twee uur. Daardoor kreeg hij meer eetlust en begon hij in de loop van de avond beter te eten. Eerst alleen wat groente en een paar appelschillen (dat laatste doe ik zeker niet standaard, maar het hielp wel om hem aan het eten te krijgen) en om elf uur begon hij eindelijk wat hooi te knabbelen. Vanmorgen heeft hij heel goed gegeten, vooral hooi en een klein handje biks. Hij ligt nu ontspannen te slapen en lijkt geen pijn meer te hebben. Ik heb de plastic wc's meteen weggegooid en vervangen door een lage stenen bak waar hij niet aan kan knagen. Kan ik wel de papierkorrels blijven gebruiken, of is het beter om die te vervangen door iets anders?
  2. Wij hebben twee konijnen, Boef (V) en Pim (M). Boef wordt in juni vijf jaar, Pim is deze maand vijf geworden. Ze wonen buiten in een ruime ren. Vijf van de zeven weekdagen is er de hele dag wel iemand thuis en mogen ze ook de ren uit. Ze hebben dan een woonoppervlak van zo'n 15m2. Ze krijgen elke dag biks (30g per konijn) en ruim hooi. 's Avonds krijgen ze vaak een beetje groente. Meestal komkommer, rucola of witlof. Op 4 maart was ik met de nijntjes bij de dierenarts voor hun jaarlijkse vaccinatie en gezondheidscontrole. Daar bleek dat Boef en Pim allebei haken op de kiezen hadden. Op 19 maart zijn ze daar onder narcose voor geholpen. De dierenarts is vlakbij. Ik fiets daar altijd heen met de nijntjes in een vervoersbakje in de hand. Pim vindt die ritjes het ergste, het levert hem altijd heel veel stress op. Sinds dat laatste bezoek aan de dierenarts vertoont Pim afwijkend gedrag. Hij knaagt bijna dagelijks aan de plastic rand van een van de konijnentoiletten en eet dat vervolgens op. Daarnaast gooit hij alle papierkorrels eruit (agressief gravend) en eet ook daar een deel van op. Hartstikke ongezond natuurlijk. Vanmorgen wilde Pim ineens geen biks eten, terwijl hij de grootste vreetzak van de twee nijntjes is. Daarna ging hij zielig in een hoekje liggen. Bij mij gingen meteen alle alarmbellen af, en een uur later zaten we bij de dierenarts. Hij had ondertemperatuur (onder de 36 graden), maar geen darmproblemen. De arts heeft Pim pijnstilling gegeven en ik geef hem nu elke twee uur dwangvoeding. Ik heb hem een warme kruik gegeven om zijn temperatuur omhoog te krijgen. Hij heeft wat komkommer en een paar sliertjes hooi gegeten en een paar keer wat water gedronken. Hij heeft vandaag wel geplast, maar nog niet gepoept (zorgelijk). Elke keer dat hij lijkt te ontspannen en gemakkelijk gaat liggen, komt hij binnen een paar tellen weer overeind en neemt hij een sfinx-houding aan. Alsof een andere pose hem pijn doet. Dit heb ik aan het eind van de middag teruggekoppeld naar de dierenarts. Die zei dat ik door moet blijven gaan met de dwangvoeding en hem goed in de gaten moet houden. TL;DR: Lang verhaal. Herkent iemand hier iets in? Is er mogelijk een verband tussen Pims laatste bezoek aan de dierenarts en zijn gedrag daarna? Gevolg van stress? Of is het gewoon toeval? Verveelt hij zich en sloopt hij daarom de wc? Doe ik iets niet goed qua voeding? Ik maak me grote zorgen over Pim en hoop dat hij de nacht goed doorkomt en weer begint te eten. Ervan uitgaande dat het goed afloopt: zijn er dingen die ik voortaan anders kan/moet doen? Ik hou van die beestjes en doe mijn best om zo goed mogelijk voor ze te zorgen. En ik vind het vreselijk om Pim zo te zien. Als ik iets verkeerd doe hoor ik dat graag.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .