Ga naar inhoud

mammafelina

Members
 • Items

  2.700
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  15

Berichten die geplaatst zijn door mammafelina

 1. Fluffy en Pip zijn niet gechipt en ik weet ook nog niet of ik het wil laten doen. De kans dat ze hier ontsnappen is bijna nihil.

  Ik vindt het wel een goede ontwikkeling dat het voor konijnen meer standaard wordt en zou er ook best meer geld voor over hebben als dit bij de opvang al is gedaan (net als castratie en vaccinatie).

   

 2. Bij mij is er ooit een konijn ontsnapt doordat hij onder de schutting doorgegraven had. Door de hele straat geflyerd en flyers opgehangen. Gelukkig is hij een paar dagen later gevonden en naar het asiel gebracht. Daar kon ik mijn lieveling weer ophalen ❤️

  Hopelijk wordt jouw konijn ook in goede gezondheid terug gevonden.

 3. 1 minuut geleden, Miekmoek zei:

  En wat als je 2 brokken gewoon om en om voert? Dus als het pak van hierboven op is, gewoon weer de oude brok die hij voorheen goed at. Misschien dat hij er dan niet op uitgekeken raakt. Als je de brokjes goed bewaard blijven ze ook gewoon lang goed. Misschien het uitproberen waard?

   

  Voor ijs maken zou ik zeker voor Ollie gewoon een ijsblokjeshouder gebruiken 😅 één of twee blokjes is meer dan genoeg en kost niet zoveel 😄

  Dat met die brokken was ik nu inderdaad van plan. De vorige brokken zitten goed luchtdicht verpakt, dus die blijven nog wel even goed. Zou ook al fijn zijn als hij 2 merken heeft waar ik steeds tussen kan wisselen.

   

  Dat van die ijsblokjes houders is een goed tip. Ik was al aan het bekijken waar ik kleine ijsjes in zou kunnen maken. De tip van de bevroren kong van @Evee
  is ook een goede.

  Ik zal er eens mee gaan experimenteren.

 4. 15 minuten geleden, Deeskuh88 zei:

  Dat is wel bijzonder dat hij zo kieskeurig is. Niet vergelijkbaar, maar ik heb zo'n Shetlander die enorm kieskeurig is en na verloop van tijd als hij weer met lange tanden eet, gewoon weigert. Dat is echt verrekte lastig met iets zoeken wat er gewoon in blijft gaan.

  Ik wordt er soms doodmoe van.

  Heb al kilo’s brokken aan een vriendin gegeven voor haar hond zodat ik niet alles hoef weg te gooien. Bovenstaande brokken wilde hij gisteravond wel eten. Er moet toch iets zijn wat hij gewoon blijft eten?

 5. Op 24-5-2023 om 17:14, Gerdadina zei:

  Dankjewel voor jullie reacties. Het hok is groot genoeg voor twee cavia’s. 1.20  x 60. 
  Ik heb ze apart gezet en de opvang gebeld. Hij is dan ook terug naar de opvang. Dat leek ons de beste oplossing. We laten deze die nog bij ons is even tot rust komen. Misschien doen we er ter zijner tijd een vrouwtje bij. Hopelijk klikt dat dan wel goed. 

  Je hok van 120x60 is te klein voor 2 beren. Ze adviseren minimaal 160x90 voor 2 beren, maar liever nog 2m2 en altijd 1 schuilhuisje meer dan het aantal cavia’s dat je hebt.

 6. Op 25-5-2023 om 08:46, Deeskuh88 zei:

  Ik weet niet of je beertje gecastreerd is, maar zo nee, zou ik dat eerst doen voordat een nieuwe koppelpoging wordt gedaan.

  Castreren gaat niet uitmaken omdat castratie het gedrag van een cavia niet veranderd. Alleen als het beertje aan een zeugje gekoppeld moet worden is castratie noodzakelijk om zwangerschap te voorkomen. Een gecastreerde beer moet na castratie nog 6 weken apart zitten van een zeugje ivm vruchtbaarheid.

 7. Oh, als ik jullie reacties zo lees hebben Fluffy en Pip het echt slecht hier 😔

   

  Ze krijgen gewoon dagelijks hun portie brokjes, hun portie verse groenten/kruiden en onbeperkt hooi en vers drinkwater. Tussendoor krijgen ze bijna niets.

   

  Ongeveer 2x per maand wat wilgen takken en echt af en toe eens een stukje fruit.

  Koekjes/snoepjes of gedroogde kruiden heb ik bijna nooit in huis.

 8. 1 uur geleden, Miekmoek zei:

  Onze vorige hond was ook voor het overgrote deel zwart, maar hij vond 't heerlijk om in de zon te bakken 😄 Na een tijdje ging hij dan vanzelf weer in de schaduw liggen om af te koelen 😅 Hij had gelukkig geen dikke vacht, en Ollie volgens mij ook niet. 

  Ik vindt dat Ollie best een dikke vacht heeft als het langer is, maar het is natuurlijk lang niet zo dik als de vacht van bijvoorbeeld Namu.

 9. Wij hebben gelukkig een relatief koel huis in de zomer. Op de vloer heb ik parket, dus dat wordt ook niet super warm. Ollie kan op de heetste momenten van de dag ook zijn behoefte in de tuin op het gras doen.

  Een koelmat wil ik ook nog voor hem kopen, een zwembadje heb ik al 😊

  Ollie is natuurlijk helemaal zwart, dus ik verwacht dat hij het wel snel warm heeft.

  Een bevroren kong of lickmat kan ik ook geven op echt warme dagen.

  Hij is nooit alleen in de auto en in de zomer zeker niet. 
  Moet je met water in een badje of uit een sproeier nog extra opletten ivm water happen? Ik dacht dat ik ergens gehoord had dat dat gevaarlijk kon zijn.

 10. Wat leuk dat je overweegt om een huisdier te nemen en goed dat je op zoek bent naar informatie!

   

  Cavia’s zijn groepsdieren, die kan je dus niet alleen houden. Ik zelf heb 2 cavia vrouwtjes, dit gaat goed samen. Mijn cavia’s zijn relatief schuw, dus trucjes leren gaat bij die van mij niet lukken. Ik kan ze wel oppakken om ze op schoot te zetten, maar het gelukkigste zijn ze gewoon lekker in hun verblijf. Ik weet niet goed of het houden van cavia’s en astma samen gaan, maar daar kan iemand anders je misschien meer over vertellen.

 11. Hier krijgen ze echt maar sporadisch wat tussendoor (net als de hamster en cavia’s) Als ze wat tussendoor krijgen is het meestal een stukje fruit of een takje kruiden. Echt snoepjes heb ik eigenlijk nooit in huis.

 12. Op 7-5-2023 om 16:39, Eefje zei:

  Formaat, en ze zien er leuker uit in de woonkamer. Deze zijn ook goed wasbaar, zachter en zitten geen ritsen etc in.

   

  @mammafelinaYula is wel 4 keer zo groot als Ollie hè 😁, zou voor hem gewoon de kleinste nemen, meer dan groot genoeg. 

  Hahaha! Daarom wilde ik weten welke maat jij had 😂

 13. Ollie slaapt sinds vorige week in de bench bij ons op de slaapkamer.

  Wij slapen echter het hele jaar door met het raam open, waardoor het zeker in het najaar/de winter aardig af kan koelen.

  Nu heeft hij gewoon een honden kleedje + zijn mandje in de bench met een fleece dekentje er in. Over de bench hangt nu ook een fleece deken.

  Nu lijkt een honden slaapzak mij wel fijn voor de winter. Iemand hier toevallig ervaring mee? Er zijn mega veel verschillende, de één duurder dan de ander. Mijn oog viel op de premium slaapzak van dierenoppas Amersfoort, niet de goedkoopste maar lijkt kwalitatief wel goed in elkaar te zitten.

   

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .