Ga naar inhoud

mammafelina

Members
 • Aantal items

  2.173
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  11

Berichten die geplaatst zijn door mammafelina

 1. Ik heb van de week het nachthok weer helemaal vol gedaan met stro.

  Gisteren middag lag het meeste stro echter al weer voor het hok op de straat 😅

  Zoals het een goede konijnen slaaf betaamt heb ik gisteravond alles er weer netjes ingestopt 😂

  • Haha 3
 2. Goede vraag 😅 ik weet het eigenlijk niet, dus ik denk dat voor geen voorkeur ga in de poll.

  Pip is mijn eerste voedster en echt een schatje ❤️ naar Fluffy toe kan ze weleens pittig zijn, zeker rond etenstijd, maar tegelijkertijd zijn ze ook onafscheidelijk van elkaar.

  Fluffy is mijn zevende ram. De eerste 2 kan ik mij nauwelijks herinneren, de derde Nijntje was een pittig dwerg konijn daar had ik niet zoveel mee. De vierde was Stamper, hij was echt mijn allerbeste maatje en super lief 🥰 

  De vijfde en zesde waren twee half wilde broertjes. De één heeft de ander zo erg verwond dat hij dood ging (ik was boodschappen doen en vond bij thuiskomst een dood konijn). De ander heeft nog ruim een jaar geleefd voordat hij ook ineens dood was.

  Fluffy is de zevende en ook een heerlijk beest 😍

 3. Nat stro kan gaan schimmelen, dus dat is niet goed.

  Wordt het stro in het nachthok (bovenste deel van het hok) nat of heb je stro onder in het hok liggen?

  De onderkant kan je makkelijk dicht maken met plexiglas plaatjes voor het gaas, dit is voor in het najaar en de winter wel fijn voor Muis omdat ze dan droog en uit de wind zit.

  Toen ik zelf nog een vergelijkbaar hok had heb ik dat ook gedaan.

   

 4. Yula boft dat ze bij baasjes terecht is gekomen die zo begaan zijn met haar welzijn. Ik hoop ons hondje ook zo’n fijn plekje te kunnen geven ❤️

   

  Uit alles wat je schrijft spreekt zoveel liefde voor Yula, echt super mooi om te lezen en om meegenomen te worden in jullie ervaringen. Jullie mogen echt trots zijn op wat je met elkaar bereikt hebt.

  • Mee eens! 1
 5. Fijn om te lezen dat het allemaal goed gaat met Muis.

  Leuk om te zien hè als ze zo lekker rond rennen en springen?

  Top dat ze inmiddels ook de bedoeling van de wc bak snapt 👍🏻 dat scheelt een boel verschoon werk.

   

  • Vind ik leuk 1
 6. 12 uren geleden, To van de Veluwe zei:

  Nu heb ik een schelp bij de Action gekocht voor nog geen 7 euro en daar heb ik meer schik mee omdat er nauwelijks zand over de rand komt.


   

  Dan heb jij wel echt voorbeeldige konijnen 😇

  Hier ligt dagelijks de inhoud van de halve schelp er naast 😂

 7. Ik denk dat we deze discussie beter kunnen laten voor wat het is. Jullie hebben je mening gegeven, ik heb mijn standpunten gedeeld.

  Ik weet waar de pup vandaan komt, ik weet 100 procent zeker dat er geen geld verdiend wordt aan de hondjes. Sommige dingen werken daar misschien iets anders dan hier, maar dat wil in mijn ogen niet zeggen dat het dan per definitie fout is.

  Als jullie het leuk vinden om op de hoogte gehouden te worden zal ik als de pup straks geboren is een nieuw topic openen. Zo niet dan deel ik niets meer over dit onderwerp.

   

  @Eefje ik wil je nog even bedanken voor de fijne tip van de cursus. Die heb ik opgeslagen in mijn favorieten en ga ik zeker volgen als de datum dat mijn hondje komt dichterbij is.

   

  @Bammyflurry het hondje mag zeker wel bij de fokker blijven, maar ik vind het fijner dat hij naar mijn schoonzus gaat.

 8. Ik heb mijn man gevraagd om nog even met zijn zus te bellen om het e.e.a extra te checken. 
  De vrienden van mijn schoonzus blijken meerdere teefjes te hebben die om de beurt nestjes krijgen. De vrienden hebben inderdaad 2 nestjes per jaar omdat er een hoop komt kijken bij het krijgen van pups, maar dus niet steeds van dezelfde hond.

  Hun oudste hondje heeft nu recent haar vierde nestje gehad en mag met “pensioen” 

  Het teefje dat gedekt gaat worden voor onder andere ons hondje krijgt dan haar tweede nestje. 

  Er zit dus zoals ik het begrepen heb steeds meer dan 1 jaar tussen voordat hetzelfde hondje weer gedekt wordt.

  Ze houden een maximum van 4 nestjes per hondje aan.

  Klinkt in mijn oren dus zeker wel als mensen die verantwoord met hun hondjes omgaan.

 9. 19 minuten geleden, Eefje zei:

  Nina van Tilbuergh is een goede gespecialiseerde gedragsdeskundige met heel veel zinvolle online informatie. Ik vond de cursus 'goed op weg met je buitenlandse hond' heel waardevol. Niet alles is van toepassing op Yula en ook niet op jullie hond, omdat het geen honden typische straathonden zijn, maar het geeft een hele mooie basis om die eerste periode in goede banen te leiden. Nina geeft in die cursus een geweldig stappenplan, daar kun je niet mis mee gaan. 

   

  Wat betreft de Nederlandse asielen, ik heb daar ook veelvuldig gekeken, maar het is niet zo dat die uit hun voegen barsten van de leuke honden die iedereen zonder ervaring maar aankan. Wat er zit is veelal groot, sterk en heel problematisch, of ook buitenlands, om aan de vraag te kunnen voldoen. Dat is voor mij de reden geweest om uit het buitenland te adopteren bij een stichting die weet wat ze doen. Ik heb teveel verhalen gehoord van mensen die buitenlandse honden uit Nederlandse asielen hebben geadopteerd en die daarin niet goed begeleid zijn, met alle gevolgen van dien. Met fokhondjes ligt het natuurlijk anders, daarvan is wel degelijk aanbod in Nederland, maar ieder is vrij in die keuze. Als het maar weldoordacht, goed geïnformeerd en goed voorbereid is. Dierenliefde stopt natuurlijk niet bij de grens en elk dier heeft recht op een mooi leven. 

  Dank je wel! Ik ga haar zeker even googelen. 

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .