Ga naar inhoud

mammafelina

Members
 • Items

  2.586
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  15

Berichten die geplaatst zijn door mammafelina

 1. Ollie kent ook nee en eh. Dat laatste werkt vooral buiten goed als hij weer eens iets van de straat pakt wat niet goed voor hem is. Ik heb niet de indruk dat hij er lang last van heeft als ik die correctie gebruik. Ollie is gewoon een heerlijk blij ei 🥰

  Hij kan heel goed met andere hondjes spelen, contact maken met vreemde mensen gaat steeds beter, het alleen blijven doet hij super goed en hij is volledig zindelijk. Het enige “probleem” is het blaffen.

   

 2. Heel erg bedankt voor je uitgebreide antwoord.

  Ik denk dat op een liefdevolle manier corrigeren en grenzen aangeven helemaal niet slecht hoeft te zijn.

  Net als jij ben ik tegen anti blaf banden, slipkettingen ect.

  Ollie gaat echter elke keer zo erg over zijn toeren, dat niets doen ook gewoon geen optie is. 
  Ik ga jouw methode met aanlijnen en mee naar binnen nemen proberen. Een “hekje” in de deur opening kunnen we ook proberen.

 3. Ik heb in de opvoeding van Ollie nu toch even een beetje hulp/advies van jullie nodig. Laat ik vooropstellen dat Ollie het super goed doet voor een hondje van 6 maanden oud en dat ik onwijs trots op hem ben.

  Het enige lastige op dit moment is het overmatig blaffen. Nu we met het mooiere weer de tuindeur weer wat vaker open hebben vliegt Ollie bij elk geluidje dat hij hoort naar buiten en begint heel hard (bijna over zijn toeren) te blaffen. Op terug roepen reageert hij dan niet. Hoe kan je dit gedrag op een positieve manier afleren of ombuigen?

   

 4. Zojuist, mammafelina zei:

  Ik zag in het AD net een artikel over een ontsnapte geadopteerde hond.

  Paloma is een ernstig getraumatiseerde hond die nog maar 2 dagen bij haar nieuwe baasje was toen hij tijdens een wandeling tegen alle adviezen in besloot om haar los te laten lopen 😱

  Paloma is op de vlucht geslagen en zwerft sinds die tijd rond. Ze loopt ook op gevaarlijke plekken, afgelopen zondag is ze gezien op snelweg A28 bij Nunspeet waar ze tegen het verkeer inliep.

  Stichting mooi weer (adoptie stichting) heeft geprobeerd contact met het baasje te hebben, maar dit verloopt erg moeizaam. Als het lukt om Paloma levend te vangen wordt er een ander huisje voor haar gezocht.

  Aankomende zondag wordt er met 20 mensen gezocht op de plekken waar Paloma gesignaleerd is.

   

   

  Ik hoop met heel mijn hart dat het beestje levend gevonden en gevangen wordt.

  Mijn hart breekt als ik me realiseer dat dit al zo erg getraumatiseerde beestje er nu nog een trauma bovenop krijgt 💔😢

  Voor het “baasje” dat haar zomaar los liet lopen heb ik geen woorden….

 5. Ik zag in het AD net een artikel over een ontsnapte geadopteerde hond.

  Paloma is een ernstig getraumatiseerde hond die nog maar 2 dagen bij haar nieuwe baasje was toen hij tijdens een wandeling tegen alle adviezen in besloot om haar los te laten lopen 😱

  Paloma is op de vlucht geslagen en zwerft sinds die tijd rond. Ze loopt ook op gevaarlijke plekken, afgelopen zondag is ze gezien op snelweg A28 bij Nunspeet waar ze tegen het verkeer inliep.

  Stichting mooi weer (adoptie stichting) heeft geprobeerd contact met het baasje te hebben, maar dit verloopt erg moeizaam. Als het lukt om Paloma levend te vangen wordt er een ander huisje voor haar gezocht.

  Aankomende zondag wordt er met 20 mensen gezocht op de plekken waar Paloma gesignaleerd is.

   

   

 6. 12 uren geleden, To van de Veluwe zei:

  Van achteraf had hij a-specifieke klachten die niet direct aan zijn hart deden denken. Tot hij een hartaanval kreeg. Het is kantje boord geweest maar nu gaat men kijken of er wat aan te doen is: het enige in zijn geval is een by pass. Dus men gaat kijken of dat haalbaar is. We zijn er nog lang niet en het ziet er niet rooskleurig uit.

  Ik hoop voor jullie dat een by pass mogelijk is. Heel veel sterkte de komende tijd!

  • Bedankt 1
 7. Ik heb voor Fluffy en Pip en roze zandbak schelp. Deze staat meestal van eind maart tot eind september in de ren. Vooral Pip is gek op graven, maar Fluffy betrap ik toch ook regelmatig in de zandbak 😀 hier houden ze het zand netjes schoon, dus ik hoef het in al die maanden nooit te vervangen, hooguit een keer bijvullen. 
  Fluffy en Pip wonen buiten dus ik heb geen last van vochtig blijvend zand, ik moet het soms zelfs nat maken zodat ze er nog in kunnen graven 😅

  Vanaf het najaar neemt de graaf behoefte af en haal ik de zandbak weg.

 8. Ik zal een karretje ook nog even meenemen in mijn zoektocht, al was het alleen maar om alle mogelijke opties bekeken te hebben. Ik heb niet veel opbergruimte, al helemaal niet om een fietskar neer te zetten. Even kijken of er een opvouwbare variant van bestaat.

 9. 1 uur terug, To van de Veluwe zei:

  Mijn man (hartinfarct) ligt in het ziekenhuis (vorig weekeinde 's nachts met spoed opgenomen- en ik heb ook minder tijd voor ze. Zo blij dat ze in een veilige ren zitten en er overdag niemand bij kan. Wat dat betreft zijn konijnen makkelijk. Hooi en water en wat te rommelen en het is goed. Nu kom ik er maar twee keer per dag. Anders vaker.

  Jeetje dat is ook heftig! Was je man hiervoor ook al bekend met hartklachten of was dit de eerste keer? Hoe dan ook was het vast flink schrikken. Hopelijk herstelt hij er goed van.

  Konijnen zijn wat dat betreft inderdaad makkelijk. Zolang ze samen zitten met een maatje en voldoende hooi en water tot hun beschikking hebben is het al snel goed en kunnen ze het prima af met 2x per dag een controle moment.

  • Bedankt 1
 10. Ik weet niet of ik met zoiets durf te fietsen 🙈 is dat niet lastig met bochten nemen?

  Gisteren hoorde ik van iemand die ook een fietskar had voor haar kleine hondje dat het hondje eruit sprong en aan het riempje aan de buitenkant van de kar bungelde 😟

 11. 4 minuten geleden, Evee zei:

  En mijn tip is ook kies niet de goedkoopste optie, maar kies een goede, veilige optie. De rieten traditionele fietsmandjes zijn niet het meest stevig en veilig

  Veiligheid boven alles. Zou er niet aan moeten denken dat er wat met Ollie gebeurt door onveilig materiaal 😱

   

  5 minuten geleden, Evee zei:

  En kijk of er mogelijkheid is voor schaduw, dus niet in volle zon zitten in de zomer.

  Bedankt voor deze tip! Ik had hier nog niet echt naar gekeken of aan gedacht, maar nu ga ik het meenemen in mijn zoektocht.

 12. 2 uren geleden, Evee zei:

  Achterop is stabieler en steviger en ook beschutter voor de hond. 

  Voorop heb je er meer zicht op. 

  Er is voor beide dus wat te zeggen. Gewoon een kwestie van voorkeur.

  Wij zijn mooi weer fietsers, dus in die zin lijkt beschutting voor Ollie niet persè noodzakelijk. Ik zou hem daarentegen wel graag in de gaten willen houden.

  Ga me er maar eens verder in verdiepen denk ik.

 13. Nu ligt er eigenlijk niet zoveel in ☺️

  buiten het schuilhok, waterbak en voerbak staan er nu de volgende dingen:

   

  - 2 catcubes

  - 2 wc bakken

  - 1 plastic speelbal met belletje

  - 1 hooiruif aan de tralies 

  als het straks warmer wordt komt er nog een zandbak met speelzand bij.

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .