Ga naar inhoud

mammafelina

Members
 • Items

  3.043
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  17

Berichten die geplaatst zijn door mammafelina

 1. 12 uren geleden, To van de Veluwe zei:

  Ik heb mijn konijnen opgehaald toen het vreselijk warm was. Toen had de konijnenopvang me al gevraagd of ik koelelementen had. Die had ik en heb ik meegenomen voor onderweg. Eten en drinken nam ik niet mee. Spray gebruik ik niet. Vaak konijnen vervoerd maar nooit iets van stress gemerkt.

  Ik ook midden in de zomer. Had ook icepods bij me voor de nodige verkoeling. Ik doe altijd een pluk hooi in de reismand, maar verder neem ik nooit eten of drinken mee. Ik reis dan ook nooit ver met de konijnen.

  • Mee eens! 1
 2. IMG-3900.jpg
   

  Jaaaa het is gelukt om een foto in te voegen 🥳 Dankjewel @Lappie2

   

  Gelijk maar een update voor degene die het leuk vinden.

  Het gaat goed met Ollie! 
  Helaas begon hij op steeds meer varianten van de kvv klachten te vertonen. Op advies van de dierenarts ongeveer 8 weken geleden begonnen met hypoallergeen voer. Hier deed Ollie het vanaf dag 1 goed op en de klachten verdwenen langzaam maar zeker. Inmiddels werd er niet meer aan een allergie gedacht, maar aan een beschadigde darm, waardoor Ollie voedingsstoffen niet goed op kon nemen. Om de darm te herstellen zijn we in overleg met iemand gespecialiseerd in voeding voor honden gestart met 2x daags L-glutamine. Vanaf dat moment zagen we per dag de ontlasting van Ollie verbeteren, ging zijn vacht weer glanzen en leek hij beter in zijn vel te zitten. De dierenarts constateerde tijdens het spreekuur wel dat Ollie te zwaar was. De afgelopen 8 dagen zijn we het hypoallergene voer langzaam maar zeker aan het veranderen naar een gewone graanvrije brok, vandaag is de eerste dag dat hij volledig over is. 
  Nu het spugen en de slechte ontlasting verholpen lijken te zijn gaan we het overgewicht serieus aanpakken. Ollie weegt nu 5,8 kilo en mag 5 kilo wegen. 
  Bovenstaande foto is gemaakt na een wandeling van een uurtje, deze wandeling proberen we 1x per dag te doen. Daarnaast zijn we ook gestart met module 3 van de cursus gehoorzaamheid, waarin we ook een begin maken met behendigheid en zoeken. 

  • Vind ik leuk 6
 3. 2 uren geleden, Lappie2 zei:

  Via postimage. Daar kun je de foto.s uploaden en dan via delen zie je allemaal links (niet te verwarren met Lynx of de richting 😜) ik gebruik dan de directe link. Die kopieer ik en zet m hier neer bij andere media.

  Ik ben net zo slim als mijn telefoon dus duurde ook een tijd eer ik het door had🙈. Alleen filmpjes ben ik nog aan het uitvissen.

  Dziękuję 😉

  • Haha 1
 4. Mijn konijn Fluffy heeft ec in zijn oogje gehad.

  Hem heb ik ook een hele tijd behandeld met panacur en dexamethason oogdruppels. Het ondanks de behandeling bleef de ec helaas groeien en Fluffy had er ook echt last van. Het lange behandelen 3x per dag was een verschrikking voor hem. Daarom in overleg met mijn eigen dierenarts en de dierenarts van Wilhelmina park besloten om zijn oogje operatief te laten verwijderen.

  Sindsdien leeft Fluffy vrolijk verder met zijn vriendin. Bij hem heb ik nooit meer symptomen van die rot ziekte gezien, maar ik ben er wel altijd alert op.

   

  Hopelijk slaat bij jou konijn de behandeling wel aan.

  • Vind ik leuk 2
 5. 14 uren geleden, To van de Veluwe zei:

  Dan was je je leuke Ollie wel kwijt geweest.

  Dit is inderdaad waar ik bang voor was.

  Tegenwoordig is niet veel meer veilig en ik moet er echt niet aan denken dat ik hem kwijt zou zijn.

  • Mee eens! 1
 6. Gisteren ging ik samen met Ollie naar een vriendin, maar moest ik op de heenweg nog even naar de supermarkt.

  Ik had 2 opties met Ollie, vast maken voor de supermarkt of in de auto laten.

  Het idee om hem helemaal alleen buiten achter te laten vond ik echt niet fijn, dus gekozen voor de auto.

  Met buikpijn Ollie achter gelaten in de auto en zo snel mogelijk door de supermarkt.

  Toen ik een kleine 10 minuten later terug kwam bij de auto lag meneer gewoon lekker te slapen 😴 

  • Vind ik leuk 2
 7. Hier ook een peewee bak. Ik doe een laagje houtkorrels in de onderbak en een laagje in de bovenbak. De bovenbak verschoon ik ongeveer 2x per week in de zomer zal dat wel iets vaker zijn. De onderbak verschoon ik nu pas als de houtkorrels daarin helemaal verzadigd zijn. Ik gebruik hiervoor meestal citronella en/of azijn.

   

  Voerbak krijgen ze dagelijks schoon, die gaat gewoon in de afwasmachine. Waterbak krijgen ze 2x per week een schone, ook deze gaat in de afwasmachine.

   

  Het schuilhok stop ik in de herfst vol met stro. Tussentijds vul ik het nog weleens bij, maar verschonen doe ik eigenlijk alleen als van de zomer het stro er weer uit kan. Mijn konijnen doen niets in hun schuilhok.

   

  Schuilhok en catcubes maak ik 1x per jaar schoon met een sopje van citronella, meestal als de konijnen naar de vakantie opvang zijn. Dan krijgt de hele ren een goede schoonmaakbeurt en schrob ik zelfs de tegels.

   

  Ik gebruik 1 5 kilo pak stro, 10 zakken houtkorrels van 20 liter en 15 tot 20  pakken hooi van 3 kilo per jaar.

 8. 4 minuten geleden, mammafelina zei:

  Vanmiddag om 16 uur met de bende van ellende 😉 naar de dierenarts voor de jaarlijkse gezondheidscheck en de vaccinaties. Ollie is in september pas aan de beurt, dus hij mag lekker thuis blijven vanmiddag.

   

  Ben trouwens wel benieuwd naar de kosten. Praktijk is recentelijk aangesloten bij Anicura 🫣

  Dierenarts belde net om de afspraak te verzetten. Er is een hondje dat met spoed geopereerd moet worden. Nu gaan wij volgende week voor de vaccinaties, nog steeds mooi op tijd voor de beestjes.

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .