Ga naar inhoud

mammafelina

Members
 • Items

  3.066
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  17

Berichten die geplaatst zijn door mammafelina

 1. Op 10-5-2024 om 09:49, Kolino zei:

   

  Ik zit even te denken wie er een konijn met 1 oog heeft, @mammafelina jij toch? Al is de oorzaak anders. Zelf heb ik ervaring met blinde konijnen, geloof me, als je het verblijf goed aanpast dan kunnen ze zich prima redden.

  Klopt. Fluffy heeft nog maar 1 oog.

  Als ik niet beter zou weten, zou ik nooit denken dat hij maar 1 oog heeft. Hij gedraagt zich absoluut niet anders dan ons andere konijn met 2 ogen. Springt net zo makkelijk overal op en af en sprint net zo hard door het verblijf.

  • Vind ik leuk 1
 2. Wij hebben afgelopen zaterdag de cavia’s definitief naar buiten verhuisd. Voor nu zitten ze nog met hun eigen ren in de konijnen ren zodat we even konden kijken of ze het wel wat vinden buiten.

  Nou, volgens mij vinden ze het heerlijk 🥰 liggen languit te chillen in een catcube (gepikt van de konijnen 🫣) en zijn af en toe echt op ontdekkingstocht.

  Konijnen vinden het ook prima gelukkig, al moest Fluffy wel even een klein kwartiertje wennen.

  Zo gaan dochter en ik een ferplast grand lodge kopen bij de Intratuin, daaromheen komt dan nog de ren te staan, zodat de caafjes en de konijnen ieder weer echt hun eigen verblijf hebben. 
  Ze hebben ongeveer 3 jaar boven bij mijn dochter in de slaapkamer gestaan, maar dat ging echt niet meer door de urine lucht. 

  • Vind ik leuk 5
 3. 12 uren geleden, happy211 zei:

  Bij de toiletten doe ik vaak een keukenpapiertje erin en dan een laagje azijn, misschien zou je dat ook op de tegels kunnen doen, zodat het iets meer kan intrekken?

   

  Moeten de konijnen natuurlijk niet in de buurt zijn, keukenpapier met azijn kan niet goed zijn voor de darmen.

  Dat kan ik wel proberen. Konijnen kunnen dan even los in de tuin.

 4. Fluffy en Pip plassen helaas nog weleens naast hun bak. Nu stinken de stoeptegels op die plek echt enorm naar urine. Vorige keer heb ik geprobeerd om het schoon te maken met azijn, maar dat helpt helaas niet echt. Mijn man zegt dat ik het moet schoonmaken met chloor, maar ik twijfel of dat wel gaat werken.

  Iemand hier toevallig een tip?

 5. Op 30-4-2024 om 09:59, bunnyempress zei:

  Paksoi is ook een koolsoort.

  Echt? Nooit bij stilgestaan 🫣dan krijgen ze hier dus weleens meer dan 1 soort kool in hun groenten schotel 😅

   

  5 uren geleden, bunnyempress zei:

  Als ik de witlof echter heb klaargemaakt, gaat alles schoon op.

  Hier hebben we dat met de cavia’s 😅 die eten alleen witlof blaadjes en geen stukjes 😂

   

  Op 23-4-2024 om 20:18, To van de Veluwe zei:
  Op 23-4-2024 om 18:59, Evee zei:

   

  Ik heb van de week eens rucola gekocht. Maar ze geven er hier niet om.

  Hier laten ze de rucola ook liggen.

  Veldsla, eikenblad sla en Romeinse sla vinden ze wel lekker.

 6. Fijn dat Lodewijk weer snel opknapte! Je kan je altijd gelijk zo’n zorgen maken als dingen niet gaan zoals normaal.

   

  Hier krijgen de konijnen en cavia’s regelmatig koolsoorten in hun groenteschotel. Dit varieert van broccoli, bloemkool, boerenkool, Chinese kool, spitskool, wittekool, rodekool tot spruitjes. Wel altijd maar een klein beetje van 1 kool soort per keer.

  • Vind ik leuk 1
 7. 45 minuten geleden, To van de Veluwe zei:

  Wat is een originele spuit? Dan zou ik die ook wel aan willen schaffen voor het geval dat.... Is het van een bepaald merk?

  Ik heb wel diverse maten in huis maar dat zal geen originele zijn.

   

   

  Jouw bovenstaande bijdrage vind ik waard om opgenomen te worden onder een aparte kop. Dit is waardevolle informatie

  Ik zou ook wel graag willen weten wat de originele spuit is. Moet mijn EHBO doos aanvullen met nieuwe dwangvoeding en zal ook even een flesje metacam vragen bij de dierenarts.

   

 8. 12 uren geleden, To van de Veluwe zei:

  Ik heb mijn konijnen opgehaald toen het vreselijk warm was. Toen had de konijnenopvang me al gevraagd of ik koelelementen had. Die had ik en heb ik meegenomen voor onderweg. Eten en drinken nam ik niet mee. Spray gebruik ik niet. Vaak konijnen vervoerd maar nooit iets van stress gemerkt.

  Ik ook midden in de zomer. Had ook icepods bij me voor de nodige verkoeling. Ik doe altijd een pluk hooi in de reismand, maar verder neem ik nooit eten of drinken mee. Ik reis dan ook nooit ver met de konijnen.

  • Mee eens! 1
 9. IMG-3900.jpg
   

  Jaaaa het is gelukt om een foto in te voegen 🥳 Dankjewel @Lappie2

   

  Gelijk maar een update voor degene die het leuk vinden.

  Het gaat goed met Ollie! 
  Helaas begon hij op steeds meer varianten van de kvv klachten te vertonen. Op advies van de dierenarts ongeveer 8 weken geleden begonnen met hypoallergeen voer. Hier deed Ollie het vanaf dag 1 goed op en de klachten verdwenen langzaam maar zeker. Inmiddels werd er niet meer aan een allergie gedacht, maar aan een beschadigde darm, waardoor Ollie voedingsstoffen niet goed op kon nemen. Om de darm te herstellen zijn we in overleg met iemand gespecialiseerd in voeding voor honden gestart met 2x daags L-glutamine. Vanaf dat moment zagen we per dag de ontlasting van Ollie verbeteren, ging zijn vacht weer glanzen en leek hij beter in zijn vel te zitten. De dierenarts constateerde tijdens het spreekuur wel dat Ollie te zwaar was. De afgelopen 8 dagen zijn we het hypoallergene voer langzaam maar zeker aan het veranderen naar een gewone graanvrije brok, vandaag is de eerste dag dat hij volledig over is. 
  Nu het spugen en de slechte ontlasting verholpen lijken te zijn gaan we het overgewicht serieus aanpakken. Ollie weegt nu 5,8 kilo en mag 5 kilo wegen. 
  Bovenstaande foto is gemaakt na een wandeling van een uurtje, deze wandeling proberen we 1x per dag te doen. Daarnaast zijn we ook gestart met module 3 van de cursus gehoorzaamheid, waarin we ook een begin maken met behendigheid en zoeken. 

  • Vind ik leuk 6
 10. 2 uren geleden, Lappie2 zei:

  Via postimage. Daar kun je de foto.s uploaden en dan via delen zie je allemaal links (niet te verwarren met Lynx of de richting 😜) ik gebruik dan de directe link. Die kopieer ik en zet m hier neer bij andere media.

  Ik ben net zo slim als mijn telefoon dus duurde ook een tijd eer ik het door had🙈. Alleen filmpjes ben ik nog aan het uitvissen.

  Dziękuję 😉

  • Haha 1
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .