Ga naar inhoud

mammafelina

Members
  • Items

    3.127
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    18

Berichten die geplaatst zijn door mammafelina

  1. Ik heb op mijn twaalfde mijn eerste eigen konijn + hok gekocht van mijn zelf gespaarde geld. Ja, het konijn zat alleen in een gewoon standaard binnenhok met van die tralies bovenop en kreeg gewoon gemengd voer uit de supermarkt, maar tegelijkertijd was hij mijn alles in een hele moeilijke tijd. Hij vond altijd alles best, ik nam hem vaak mee naar mijn kamer om lekker te knuffelen, maar ging er ook mee wandelen in de poppenwagen en spelen in de zandbak op het schoolplein. 
    Stamper is 9 geworden en uiteindelijk overleden aan de gevolgen van ec. 

    Zou ik het nu weer zo doen? Natuurlijk niet en ik zou het ook niet goed vinden dat mijn kinderen de dingen doen die voor mij vroeger normaal waren, maar 30 jaar geleden was dat gewoon anders.

  2. 7 minuten geleden, Lappie2 zei:

    Duitsland saai hihi

    Haha dat vindt ik ook altijd 😂 komt geen eind aan dat land.

     

    8 minuten geleden, Lappie2 zei:

    snachts met een baby

    Wij hebben het ook regelmatig s’nachts gereden met en zonder baby’s, maar weet nou niet of ik dit veel beter vind.

     

    Wij rijden van ons huis in Nederland naar een hotel. Als we in Zgorzelec de grens over gaan is dat bij hotel Jan en als we bij Olszyna de grens over gaan overnachten we bij van der Valk Berlijn. Voor ons beide even duur ivm personeelskorting van mijn man. 
     

    Alvast een voorspoedige reis gewenst en heel veel plezier in Nederland ❤️

    • Vind ik leuk 1
  3. Voor zover ik weet is het bij (jonge) konijnen ontzettend moeilijk om het geslacht te bepalen als je daar weinig of geen ervaring mee hebt. Ik durf me er in elk geval niet aan te wagen 🙈

    Het beste advies dat ik je kan geven is om zo snel mogelijk een afspraak bij een konijn kundige dierenarts te maken voor de geslachtsbepaling en een gezondheidscheck. 
     

    Ik hoop dat het een ram + voedster zijn omdat een koppel in deze samenstelling de meeste kans van slagen heeft. Wel is het zo dat je ze dan vanaf 10 weken moet scheiden om een zwangerschap te voorkomen. 14 dagen na castratie van de ram kan je dan proberen te koppelen op neutraal terrein, een plek waar beide konijnen nog niet geweest zijn.

     

    Konijnen worden net als wij mensen liever niet uitgehuwelijkt, maar kiezen graag zelf hun partner. Vandaar dat wij eigenlijk altijd adviseren om naar een konijnen opvang te gaan voor het uitzoeken van een leuk koppel konijnen.

    De kans van slagen is met door ons mensen uitgezochte konijnen minder groot. 
     

    Ik hoop je zo een beetje geïnformeerd te hebben ☺️ als je nog vragen hebt stel ze gerust.

  4. 7 uren geleden, Evee zei:

    Er is wel een wat meer verschil met de 4+ en de adult, maar ik zou ook niet adviseren om voor die brok te kiezen als je konijn simpelweg 4 jaar of ouder is. Er moet dan wel meer reden zijn om te wisselen, anders is de gewone adult prima 🙂 

    Wat zou een goede reden zijn om over te stappen naar deze brok? Fluffy en Pip worden eind dit jaar/begin volgend jaar alweer 5. 

  5. 1 uur geleden, bobbyonthefloor zei:

    Genoeg ruimte om te rennen😊 

    Ik heb ook een soort brug en daar zitten/liggen ze heel vaak. Staat op een catcube en loopt naar het schuilhok. Verder nog een plank als soort wipwap. Vinden ze hier ook geweldig.

    Ik zie Fluffy en Pip echt bijna nooit rennen. Meestal liggen ze ergens languit. Zelfs als ze los in de tuin mogen rennen ze niet.

  6. 1 uur terug, happy211 zei:

    Mijn hart breekt van zulk nieuws. Zou daar dan echt niets tegen gedaan kunnen worden? Of is het weer een kwestie van ingrijpen als het misloopt, ipv leed kunnen voorkomen. 

    https://www.omroepbrabant.nl/nieuws/4514682/horrorfokker-jan-paridaans-handelt-weer-in-puppies-na-reeks-dwangsommen

    Oh nee, nu gaat hij gewoon verder vanuit België 😞 arme hondjes 😢

    In mijn zoektocht naar een pup, nu bijna 2 jaar geleden ben ik heel veel advertenties van hem tegengekomen, ik heb zelfs meerdere keren getwijfeld om contact op te nemen. Uiteindelijk heb ik het niet gedaan, ik vond het raar dat deze man zoveel verschillende soorten pups aanbood daarvan gingen bij mij alarmbellen rinkelen.

    Ik hoop echt dat ze deze man kunnen stoppen, mijn hart breekt voor de beestjes die nu bij hem zitten.

  7. Ik had vanmorgen de cavia’s en konijnen samen in een grote puppy ren op het gras gezet. Ze hadden het met z’n viertjes prima naar hun zin, zochten elkaar afwisselend op en lieten elkaar ook gewoon met rust. Natuurlijk gezorgd voor voldoende schuilplaatsen. Super lief om te zien. 
    Alleen ondanks dat de zon nog niet volop scheen, had met name Fluffy het na 2 uurtjes heel erg warm. Lag languit een soort van te trillen en had een hele snelle ademhaling. Gelijk opgepakt en in zijn eigen ren gezet. Daar ging het na een paar minuten gelukkig weer beter. De andere beestjes ook overgezet in hun eigen verblijven. 

    • Vind ik leuk 2
  8. Ik heb vanmorgen beide konijnen even opgepakt en gelijk gecontroleerd. Gelukkig alles rustig en schoon. Ik zie hier echt zelden zo’n vieze groene vlieg, wel veel gewone vliegen. 
    Toch ben ik wel een beetje angstiger geworden door de reactie van @Evee

    Bij de opvang hier, ruikt het altijd heel erg naar plas en zijn er ook wel vliegen. Ik denk dat ik de konijnen en als het voor hen geen kwaad kan ook de cavia’s dit jaar voor de zekerheid maar in spray voordat we op vakantie gaan. 

     

  9. 2 uren geleden, Suus1978 zei:

    Ik maak alleen foto's en filmpjes als alles net schoon is 😇 Ze maken een enorme bende, dat is me in alle eerlijkheid wel tegengevallen. Komt ook omdat ik in een appartement woon en niet zo makkelijk iets kan schoonmaken of uitslaan zonder dat de hele kamer ook onder zit. Het schoonmaken zelf is zo gebeurd en ze zijn altijd zo blij als alles schoon is. Daar ga ik altijd voor zitten.

    Oh gelukkig 😅 dacht al dat alleen die 2 van mij zo’n bende konden maken. Hier is het schoonmaken ook zo gebeurd, maar bij mij staan ze tegenwoordig in de tuin. Wel super gezellig hoor, want ze kletsen er elke keer lustig op los zodra ze iets horen 🥰

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .