Ga naar inhoud

manon24

Members
  • Items

    1.626
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door manon24

  1. Het blijft voorlopig goed gaan. 

    Om een tumor/uitzaaiingen volledig uit te sluiten hebben we wel besloten om een foto te laten nemen.

     

    Vorige keer was zijn toestand te accuut en vreesde de DA met al dat vocht niets of te weinig te kunnen zien maar we willen wel zeker zijn.

     

    Indien het een gewone longontsteking is hopen we dat hij naar volgend voorjaar terug naar buiten kan en dan zijn de vooruitzichten volledig anders.

     

    Indien het om een tumor aan de longen gaat zijn de vooruitzichten wel minder goed. Als hij goed blijft reageren op de medicatie is alles ok maar op de lange termijn zijn dat heel wat andere perspectieven.

     

    Het wordt dus nog even spannend..  Het is hier al een ware rollercoaster aan emoties geweest..

  2. Het gaat om happy rabbits and friends. Ik neem altijd het Duitse kruidenhooi

     Ik heb al een bestelling gedaan op een snede van juni 2019 en de kwaliteit is zeer goed. Ik koop het in balen maar je kan het ook los in zakken kopen. 

  3. Wij wonen in België en bestellen nu al een 2 jaar ons hooi online. Het gaat om mensen die hun hooi selecteren in Duitsland en Frankrijk speciaal voor konijnen en knaagdieren. Je kan het hooi aankopen in jute zakken of in balen. Wij doen het nu al een jaar in balen en zijn tot nu toe altijd heel tevreden. Het is veel goedkoper dan in de dierenwinkel en echte kwaliteit. We hebben nog nooit een slechte baal gehad.  

  4. Ik heb er eigenlijk op gestaan om hem terug mee naar huis te nemen en gezien onze DA ons al 10 jaar kent was het geen probleem. 2u na het toedienen van de vochtafdrijver zowel oraal als via een spuitje merken we een enorm verschil.

     

    Momenteel ademt hij bijna normaal zelf. We moeten hem om de 8u nog vochtafdrijver toedienen en nu is het gewoon duimen dat dit hem door zijn longontsteking helpt en er geen achterliggend probleem is zoals tumor/uitzaaiingen oid. Als alles goed blijft maandag op controle om de medicatie aan te passen. 

     

    Dit was een heel stresserende ochtend zeg.. Hij heeft net weer wat uit zichzelf gegeten en Ik denk dat hij nu op het punt staat om in slaap te vallen. Dat zal ook eens deugd doen :) .  

  5. We zijn net met spoed naar de DA geweest. Hij had het heel benauwd en lag uitgestrekt met zijn kopje naar achteren en zijn bekje wat open om toch maar wat zuurstof binnen te krijgen. 

     

    Hij heeft in een laatste poging van de DA vochtafdrijver ingespoten gekregen en nu is het afwachten of het helpt. Zoniet dan wordt hij ingeslapen. De DA sprak van echte ademnood en ze wil het niet nodeloos rekken. Ik ben er even niet goed van. Het gaat plots zo snel en ik vind er online weinig over terug. 

  6. @Lienappelsien Blijkt dat hij een longontsteking heeft... Hij had ook ondertemperatuur.

    De dierenarts heeft de knoop dus doorgehakt en hij is nu net binnen geïnstalleerd samen met zijn vriendin. Ik ben wel wat meer gerust nu. We kunnen hem beter in de gaten houden.

     

    En nu is het duimen dat hij er volledig doorkomt. 

     

    @Rifca ik hoop dat hij in het voorjaar dan weer buiten kan. Eerst al eens zien dat hij deze winter wat aansterkt.

  7. @EveeJouw konijn heeft een mooie leeftijd bereikt zeg Evee!  Mag ik vragen of je  de leeftijd erg merkte aan haar gedrag? 

     

    Dit is mijn eerste konijn dat zo een hoge leeftijd bereikt. Anders 2 voedsters die 5 en 8 jaar zijn geworden maar daar heb ik geen veroudering bij opgemerkt. Ik vind dat aftakelingsproces best eng.

     

    Ik heb hem een paar uur geleden horen knarsen en net wilde hij niet veel eten dus ik ga mijn buikgevoel volgen en toch maar naar de dierenarts. 

     

    @Lienappelsien Fee heeft in het verleden ook wel een tijd binnen gewoond. Ik denk dat het geen probleem zou vormen maar ik merk toch aan al mijn konijnen dat ze net iets gelukkiger buiten zijn. Dat maakt het wat dubbel voor haar dat zij dan ook binnen moet zitten maar ja.. 

  8. Hallo iedereen,

     

    Het is alweer even geleden dat ik actief ben geweest. Mijn allereerste konijn Flap is ondertussen 11 jaar oud. Sinds enkele maanden merken we dat hij wat slomer is. Hij werd deze zomer nog eens volledig gecheckt + bloedafname. Alles was ok. Nu het weer natter is merken we dat hij minder actief is, hij hoort ook niet goed meer en zijn zicht mindert ook. Verder blijft hij ook (trager weliswaar) maar goed eten. 

     

    Nu vraag ik me af of we hem deze winter beter in huis nemen of buiten laten?Heeft de eerste 4 jaren binnen gewoond en kent dit wel. Persoonlijk vind ik buiten leven dichter aansluiten bij wat natuurlijk is voor konijnen maar dit geval vind ik wel een moeilijke. 

     

    Hij zou binnen trouwens niet aan ruimte moeten inboeten. Zit nu samen met zijn meisje op 6 m2. 

     

    Ik hoor graag jullie mening!

  9. Uit wat ik heb begrepen is Zantac iets dat maagbeschermend en prokinetisch werkt. Volgens mij ook voor humaan gebruik.

    Was een tip van Inge Thas als ik me niet vergis :).

    Gelukkig hoeft Noortje niet iedere keer opgepakt te worden voor de medicatie want ze likt braaf haar bordje leeg. Ze eet het in combinatie met dwangvoer of banaan of peer.

    Enorme opluchting hier :)!!

  10. Mijn excuses voor het late antwoord. We zijn net terug van bij Didier en kunnen eindelijk wat bekomen van onze avond.


     


    Onze DA heeft de foto van Noortje meteen doorgestuurd naar Inge Thas voor een 2e opinie en ze kwamen overeen.


    Op de RX zijn geen gezwellen te zien (supergoed nieuws!!) maar wel darmen en de blinde darm die heel erg zijn opgezet en aandrukken tegen andere organen.


     


    De blinde darm van Noortje zit verstopt en is erg uitgezet: ze heeft al enige tijd dus geen blinde darm keutels kunnen eten. De darmen zelf zijn erg opgezet en zitten vol met gas. De DA'en verstaan er zich niet uit dat Noortje ondanks die pijn (want dat zal wel het geval zijn) zo actief is gebleven en zo goed is blijven eten. Enige probleem haar darmen verwerken/verteren het eten niet goed en ze zal toch iets minder eten wat het vermageren zou verklaren. Keutelen doet ze wel nog in beperkte mate.


     


    De uitgezette darmen en blinde darm en het gas verklaren waarom het calciumgehalte zo hoog was zei mijn DA.


    Om eerlijk te zijn heb ik meer ervaring met een geval van acute verstopping en/of gas en geeft dat volledig andere symptomen. Heel erg lusteloos en weigeren van eten en dat is nu niet meteen het geval.


     


    We beginnen dus een behandeling Cisaral Drops, Meloxydil, Zantac en Sulfatrim tegen de coccidiose.


     


    We zijn enorm opgelucht gezien het echt iets is waartegen we kunnen behandelen :).


     


    Doordat de DA het gisteren enkel had over evt. tumoren die aanwezig waren, waren wij erg geschrokken.


    Op dat vlak ging ze misschien wat kort door de bocht. Zoal Christa zegt, het kan veel oorzaken hebben.


     


    Nu ja ze heeft ons weer erg vooruitgeholpen en alles zo snel mogelijk gedaan en opgevolgd om ons te kunnen geruststellen :).


     


    Noortje begon na thuiskomst al meteen te vreten dus nu maar zien dat ze snel weer aankomt.


    Ze krijgt naast haar gewone voeding dan ook dwangvoer op een schaaltje om sneller aan te sterken.

  11. Ik heb het net nog eens nagevraagd bij onze DA. Ze bevestigde inderdaad dat normaalwaardes van konijnen sterk verschillen met die van honden en katten.

    Bij konijnen zouden deze voor calcium tussen 8 en 14.5 moeten zitten ter vergelijking, bij hond en kat tussen 8 en 10).

    Echter zit Noortje met een waarde van 17.5 en dat samen met het sterke vermageren baart haar echt zorgen.

    Als we geluk hebben en de DA haar ertussen weet te krijgen dan hebben we vandaag nog een foto.

  12. De referentiewaarden specifiek voor konijnen stonden ernaast. Daar heeft de DA speciaal voor gebeld naar het labo.

    Het labo gaf wel aan dat deze referentiewaarden gebaseerd zijn op bestaande literatuur. Zij gaven ook mee dat zij liever referentiewaarden meegeven die ze zelf hebben bepaald adhv grondig en uitgebreid onderzoek. Bij konijnen hebben ze dat echter nog niet zelf kunnen doen.

    Mijn DA gaf wel aan dat dat calciumgehalte binnen een lichaam sterk gereguleerd is. Geen idee of dat dat een algemene uitspraak was of specifiek over konijnen ging.

    Heel stiekem geeft het ons wel wat hoop. De gedachte van EC lijkt me nu nl veel minder eng..

  13. Ik heb net de dierenarts aan de lijn gehad en ze heeft me weten te verrassen: Uit het mestonderzoek blijkt dat er sprake is van coccidose..


    Ze hebben dat jaren geleden gehad na een pensionbezoek maar toen waren ze daar echt doodziek van en hadden ze echt diarree.


    Nu zijn de keutels perfect qua grootte en structuur..


     


    Resultaten van het bloed moeten nog binnenkomen.


     


    de 4 konijnen zitten in dezelfde ruimte maar kunnen niet in elkaars buurt komen. Zou ik Flap en Fee dan ook best preventief behandelen voor de coccidiose?


  14. We hebben heel wat pech dit jaar. Didier merkte vanochtend op dat Noortje wel heel mager was geworden. Even gaan voelen vanavond (ze zitten bij mijn vriend thuis) en het zit echt niet goed. Op iets van een 2 weken hoogstens, moet ze sterk zijn vermagert. Ze weegt nu 1.4kg..

    De dierenarts heeft stoelgang opgestuurd en vanavond zal ze bloed trekken om alle waarden te kunnen bekijken. We beginnen wel al meteen te behandelen met panacur want de DA en ook ik gaan uit van EC..

    Ze is enorm levendig, vreet evenveel en het meest van allemaal vandaar dat we er ook niet echt op hebben gelet.

    Ik hoop dat alles goed gaat komen. We vertrekken dit weekend op reis en de week daarop verhuizen we. Zolang ze behandeld wordt ben ik wel van plan om haar op haar vertrouwde plek te houden.

    Dit komt zo wat snel na de dood van Amber. Het is even wat veel..

    • Vind ik leuk 1
  15. Ik ben vanochtend naar de DA geweest gezien ik deze week niet echt geregistreerd had wat er juist exact scheelde met Amber.


    De DA kon me het volgende zeggen:


     


    Amber had 2 tumoren in de baarmoeder ter grootte van pingpongballetjes. Het ging om 2 zeer snelgroeiende tumoren en zij wist me te zeggen dat in zo'n gevallen de bloedvaten niet kunnen volgen wanneer zo een tumor zo snel groeit en na verloop van tijd begint zo een tumor van binnenuit af te sterven.


     


    één van die afstervende tumoren leunde erg tegen de blaas aan waardoor er een ontsteking aan de blaaswand ontstond.


    De tumor heeft zich na verloop van tijd een weg "gebrand" doorheen de blaaswand waardoor daar echt een scheur/gat is ontstaan.


    De blaas was niet meer te herstellen.


     


    Daarnaast waren er nog uitzaaiingen naar de darmen toe en waren er daar ook al kleine tumoren terug te vinden.


     


    Er was dus echt niets aan te doen.


    Het was even moeilijk om allemaal aan te horen omdat het voor mij zo zuur is dat ze nooit gecastreerd werd zoals de opvang zei.. 


    Dat was namelijk iets dat ik sowieso zou hebben gedaan (Noortje werd ook gecastreerd) en dan sterft je konijn aan de gevolgen van baarmoederkanker..


     


    Ik heb nu dus nog erg veel verdriet en ben ook boos maar ik hoop het door de uitleg een plaats te kunnen geven.


    We hebben gedaan wat we konden besef ik nu.


    Ze wordt in ieder geval niet vergeten. We houden enorm veel van haar en in ons hart zal ze altijd een plaatsje hebben.


  16. Amber was de reden waarom een groepskoppeling nooit is gelukt. Ze had Noortje in de opvang erg toegetakeld tijdens de koppeling.


     


    Pff ik was niet bijzonder productief op het werk vandaag en veel begrip was er niet.


    Maar Amber is vanavond begraven en dat gaf wat gemoedsrust. Ze heeft een mooi plekje gekregen.


    We missen haar enorm, Flap hier ook.


     


    Nu proberen we hem wat meer aan het eten te krijgen want hij lijkt nogal gedesoriënteerd te zijn zonder Amber.


    Hij eet bijna geen hooi meer, weinig brokjes, groenten na lang aandringen. Vorige nacht erg stampen.


     


    We hebben dan ook besloten om voor een nieuw vriendinnetje te gaan voor Flap. 


    Deze zomer verhuizen we en we waren sowieso van plan om mijn andere koppel (Noortje en Louis) buiten te huisvesten.


    Zij zijn wat schuwer, absoluut niet zindelijk en zouden heel wat meer hebben aan een tuintje.


     


    Ik heb niet meteen zin om Flappie buiten te zetten. Die ligt 's avond bij ons op de zetel, loopt hier rond wanneer we er zijn en is nogal aanhankelijk.


    Ik wil hem dus niet buiten plaatsen. 


     


    Bij De Knabbelaar zit op dit ogenblik een witte voedster met rode ogen (die er al een tijdje zit, niet bepaald populair).


    Ze is binnen wonen gewoon en gewend aan katjes wat wel handig is sinds wij opvanggezin zijn voor katten.


    Nu ja ik hoop dat het klikt anders zit er ook nog een ander zwart konijntje dat ons werd aangeraden.


     


    Ik kan me nog herinneren dat toen we Amber gingen adopteren dat we zo ongeduldig waren en blij uiteindelijk.


    Dit hier geeft een volledig ander gevoel..


    Gezien ik nu voltijds werk, is hem weken alleen laten zitten echt geen optie dus we zien dit weekend wel.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .