Ga naar inhoud

Erelijst

Populaire inhoud

Toont inhoud met de hoogste reputatie op 06-04-21 in alle zones

 1. Even tegen elkaar aan kruipen.
  12 punten
 2. Zondag hadden we een lekkere hooi-proeverij gedaan voor onze bunny's. De hooi die door de keuring kwam lekker in een mandje gedaan zodat ze daar lekker uit konden eten. Ondertussen heel het hok netjes schoongeveegd en het oude hooi eruit gehaald. Zien we vervolgens dit 😑😑
  12 punten
 3. Ha, krijg net bericht dat ik ze vanochtend al op kan halen!!! Nou, ik zal vanmiddag wel even een spamtopic in het fotohoekje aanmaken. 😉
  10 punten
 4. De koppeling tussen Sien en Freek gaat hartstikke goed, we kunnen ze deze week ophalen. Dag en tijd weet ik nog niet. Joepiejee, eindelijk weer konijntjes in de ren. 🎉 Sien is al ruim twee weken weg nu, dus ik mis haar echt.
  10 punten
 5. Ziet er tot nu toe erg knus uit, heb nog niet echt rangordebepalingsgedrag gezien...
  9 punten
 6. Nou, vooruit dan, nog wat spam:
  9 punten
 7. De afspraak voor de koppelvakantie staat vast. 😄 En Punky wordt straks gevaccineerd.
  8 punten
 8. Ook hier voorzichtig goed nieuws. Maar die Gijs is me er toch eentje. Ik had dat niet zo verwacht na die gemakkelijkste koppeling ter wereld met Betsy. Maar Betsy was gewoon het meest gemakkelijke konijntje ter wereld ❤️❤️. Wordt wel een grotere wc aanschaffen zo te zien 🙄.
  8 punten
 9. Ik werd net gebeld door de dierenarts assistente die er afgelopen vrijdag bij was tijdens het consult van Fluffy en Pip. Zij en de konijn kundige dierenarts van de praktijk hebben mijn klachten mail gelezen en samen besproken. De assistente heeft aangegeven dat wat er staat echt gebeurd en gezegd is. De dierenarts waar ik vrijdag geweest ben is een vervanger voor de andere konijn kundige dierenarts uit de praktijk die met zwangerschapsverlof is. Hij is er maar voor 4 maanden. Ik heb nu een aantekening in het dossier van Fluffy en Pip dat ik niet meer naar hem toe wil. Zowel de konijn kundige dierenarts als de assistente hebben aangegeven dat ze geschrokken zijn van de handelswijze van deze dierenarts afgelopen vrijdag. De assistente geeft aan dat ik me geen zorgen moet maken om Pip. Ze ziet er gezond uit, heeft een glanzende vacht en is sowieso niet moddervet. De betreffende dierenarts wordt er van de week op aangesproken als hij weer dienst heeft.
  7 punten
 10. Nou, het hoofdstuk Gijs en Kiki is officieel afgesloten. Een eind goed al goed voor Kiki, ze verhuist vandaag al uit de opvang met haar hele groepje! Ik denk oprecht dat dat voor haar leuker en beter is dan hier in huis in een koppel, zelfs al was dat goed gegaan. Zoveel vriendjes en bedrijvigheid is fantastisch voor haar ❤️❤️. Gijs halen we donderdag op met zijn nieuwe vriendin, op hoop van zegen. Haar nieuwe naam heb ik wel in mijn hoofd, maar nog even afwachten of die ook bij haar past als we haar zien. Nog even ter afsluiting een foto van Gijs en Kiki in gelukkige tijden samen ❤️.
  6 punten
 11. Kiki gaat vandaag met haar groepje verhuizen!! 🥳🥳🥳
  6 punten
 12. Euh 😆😆😆 Die eetlust opwekken bedoel je hopelijk 🧐😆😆
  6 punten
 13. Ach wat sneu, een meiske van 9 weken die veel te vroeg is gekoppeld aan een maatje waarvan ze niet eens weet of ze die over halfjaartje als ze gaat puberen nog steeds leuk vindt.. En dat terwijl er in je vorige topic inderdaad is gewezen op een koppel leeftijd van 16 weken en geadviseerd is naar een opvang te gaan voor een koppelvakantie. Wat ga je doen mochten ze later toch ineens beginnen met vechten? Allebei koppelen bij de opvang dat je thuis 2 koppels hebt? Of de hartverscheurende beslissing nemen er eentje naar de opvang te sturen? Want weet wel: babykonijntjes gaan altijd goed samen, dus dat het nu goed gaat betekent niet dat dat later ook zo is. En waarom vraag je advies van mensen als je er toch niet naar luistert?
  6 punten
 14. Ik ook niet, maar het thema is 'mislukte foto', dus het past wel goed 😂
  5 punten
 15. Kijk, dit is een van mijn konijnen en doet hij dus het liefst; rondrennen en sprongen maken: binkies. Binkies zijn van die gekke konijnensprongen als uiting van geluk/ blijdschap. In een hokje was hij echt gek geworden.
  5 punten
 16. Joris is aan een nieuwe carrière begonnen, hij is tegenwoordig van de bunveiliging.
  5 punten
 17. Hij is wel een stuk kleiner ja. 😁 Dat kun je op deze foto (gemaakt in de opvang) wel goed zien:
  5 punten
 18. De fotokwaliteit is niet super, maar kijk dan wat een schatje...die oortjes! 🥰
  5 punten
 19. Bedankt! Het plan is nu om inderdaad de nieuwe ram naar een opvang te brengen, en de ander te laten koppelen voor een nieuw maatje.
  5 punten
 20. Denk dat men nu wel genoeg op de kap van TS heeft gezeten. Dit is dé manier om mensen weg te jagen, waardoor TS op zoek gaat naar andere bronnen met minder degelijke info, terwijl zij en haar konijnen àlle hulp kunnen gebruiken. 🙂
  5 punten
 21. Ik denk dat we gewoon allemaal het plaatje compleet willen maken, nu voelt het een beetje als een "blind date" voor ons als meelevende bunnybunch leden, en hoewel een konijn nooit tegen kan vallen qua uiterlijk (hoewel?!) , zijn we denk ik allemaal toch gewoon ontzettend benieuwd naar zijn looks! 😄
  5 punten
 22. Zitten wij iedereen te informeren dat konijnen elkaar op karakter uitkiezen en dan zijn wij zelf tóch zó benieuwd naar het knappe uiterlijk van Freek? Beetje tegenstrijdig, hoor. 😉 Knap of niet: Sien vindt het een toffe vent en Freek vindt Sien een toffe meid.....beste basis voor een lang en gelukkig leven. 😁 Wat zal het weer fijn zijn om Sien thuis te hebben en dan ook nog met een nieuwe liefde....o, happy days....🎶
  5 punten
 23. Konijnen werden vroeger in kooien gestopt om snel groot te worden zodat ze gegeten konden worden. Helaas hebben nog steeds mensen het idee dat dat normaal is. Een verblijf van 4m2 in een minimum, hoe groter hoe beter. Ze moeten echt de ruimte hebben om te bewegen. Dat is geen luxe maar een basisvoorwaarde. Het is ook niet voor niets dat de konijnenopvangen meestal ook deze maten hanteren. Anders krijg je gewoon geen konijnen mee naar huis. De vergelijking met een penthouse gaat dus niet op. 🙂 Ik heb zelf een woonkamer van 12m2. Mijn konijnen hebben een ren van 5m2. Bijna de helft van mijn kamer. Ik vouw de ren aan de kant en dan hoort hun verblijf weer bij de woonkamer. Dwergkonijnen zijn over het algemeen erg actief en hebben juist ook de ruimte nodig. Ze hebben hun krachtige achterpoten niet voor niets gekregen. Ze ontwikkelen gedragsproblemen en gezondheidsklachten als je niet goed voor ze zorgt. Konijnen zijn geen gemakkelijke huisdieren. Ze hebben ruimte nodig, een konijnenmaatje en zijn kwetsbaar. Als ze niet eten dan moet je meteen actie ondernemen. 24 uur niet eten is fataal bij konijnen. Ze zijn super leuk maar veel mensen verkijken zich erop.
  4 punten
 24. En in de categorie konijnen in houdingen die niet konijnig zijn, heb ik deze foto van Harold, die zich vanochtend lekker uitrekte tijdens het waterdrinken 💪
  4 punten
 25. Verdiepingen tellen trouwens niet mee, dus het hok op de foto is eigenlijk maar 0,5 vierkante meter.. Veeeeeel te klein dus, zelfs voor een dwergkonijn.
  4 punten
 26. Ik denk dat ik in jouw geval zo snel mogelijk Happy zou laten castreren. Daarna een afspraak maken bij een goede opvang voor een koppelvakantie, en dan meteen ern plan B afspreken voor als het geen succes is. En dat kan dan zijn een ram omruilen voor een voedster, en misschien wel voor allebei een leuke dame mee naar huis. Op die manier heb je neutraal terrein, een professionele inschatting, en je kunt meteen doorpakken als het niet lukt, want je konijnen zijn er toch, en de opvang heeft al een idee van de karakters en wie er bij zou passen.
  4 punten
 27. Het is niet moeilijker. Het kan goed gaan. Maar alleen als je jouw ram zelf op karakter een partner laat kiezen. Dan is de match belangrijker dan het geslacht, dus het kan zijn dat hij gelukkig is met een ram. De kans is alleen heel klein, bijna nihil, gezien jouw omschrijving, dat de ram die je nu in huis hebt een match is. Het meest belangrijke als je konijnen gaat koppelen is dat ze een klik hebben met elkaar. Net als bij mensen. Jij wil ook niet uitgehuwelijkt worden, maar wil zelf inspraak met wie je samen leeft. Iemand met wie je op het minst vriendschap hebt, het liefst zelfs liefde. Moet je je voorstellen dat je opgesloten word in een appartementje met een partner waar je totaal geen klik mee hebt? Dat is wat je nu wel je konijn aan doet. En dat werkt niet.
  4 punten
 28. Fijn! Maar ehh, hoe kunnen ze die beide hebben ontdekt als ze uit elkaar zijn gehaald? Per direct is per direct, want je wil echt(!) niet dat je voedster zwanger raakt. Dat is een tienerzwangerschap waarbij de kans groot is dat het gehele nestje dood geboren wordt en dat je voedster het niet overleefd... Nu meteen uit elkaar halen dus!
  4 punten
 29. Het is toch lastig om een foto te maken waarop je die eyeliner goed ziet zeg, omdat ik mijn ogen half dicht moet houden en dan niet kan zien wat voor foto ik maak 😆. Maar kijk. Ik ben voor een hele dunne lijn gegaan, omdat ik er niet standaard super opgemaakt uit wil zien. Het wordt over zes weken bijgewerkt.
  4 punten
 30. @Floor Blom Wat jammer om te lezen dat je niets hebt gedaan met de adviezen die je in November kreeg op je eerste topic. Toch niet naar een opvang gegaan en ook nog eens een konijn veel te jong gekoppeld (met 9 weken al, terwijl ze minimaal 16 weken moeten zijn). Nu om antwoord te geven op je vragen: Je kunt twee dingen doen: ofwel de kamer waar de konijnen zitten compleet bunnyproof maken, ofwel een ren maken zodat ze 24/7 voldoende ruimte hebben. Als je ze altijd los laat lopen om ze voldoende ruimte te geven, dan doe je dat ook als ze geen toezicht hebben. Dan moet je dus alles echt compleet veilig wegwerken, en kun je er vanuit gaan dat ze bijv. aan de plinten gaan knagen of op de bank gaan plassen. Waarschijnlijk is een ren daarom de handigste optie. Een koppel konijnen heeft een verblijf nodig van minimaal 4 m2, waar ze dus 24/7 toegang toe hebben. Zoals @Marjoleink aangeeft zijn konijnen vaak actief op de momenten dat je zelf naar bed bent. Het is dus geen optie om ze in een kleine ruimte te houden en alleen eruit te laten als je er zelf bij bent.
  4 punten
 31. Oké, de betere foto's laten nog heel even op zich wachten want het sneeuwt hier nu gigantisch dus ik wacht even tot de bui voorbij is. Kunnen de nieuwe tortelduifjes ook even op hun gemak samen de ren verkennen. 😉 Maar ik kan jullie wel vast verklappen dat Freek een superknap mannetje is! En heel erg lief. Ze waren elkaar net druk aan het wassen dus ik denk dat het echt wel goed zit tussen die twee. Hij heeft de toiletbak in ieder geval ontdekt zo te zien en daar ben ik erg blij mee. 😄 Alvast wat fotootjes op een afstandje gemaakt door het gaas heen:
  3 punten
 32. Is het een idee om cavia's te overwegen? Ook voor cavia's vind ik het hok uit de openingspost klein, maar het komt een heel stuk dichter in de buurt. Wat je je moet realiseren is dat een verblijf van 4m2 meer in de buurt komt bij jouw seniorenflat dan bij een penthouse. Wil je 'niveau penthouse', dan denk ik eerder aan loslopen (en dat wordt huilen voor je planten, dus ik begrijp prima dat dat geen optie is). Het verblijf dat je postte moet je eerder vergelijken met zelf 24/7 in je badkamer wonen dan met jij in je seniorenflat. Ook voor hele kleine konijnen, want die hebben vaak een energieniveau van hier tot Tokio. https://www.ikwilcavias.nl/hok/
  3 punten
 33. Ik ben het daar niet echt mee eens eerlijk gezegd. Op die manier ben ik wel begonnen, maar het is gewoon echt te klein. Het hok dat je beschrijft kan je net met een penthouse vergelijken. Eerder met een kleine badkamer. Daarnaast kan je als mens ook even uit je penthouse naar buiten als je daar behoefte aan hebt. De konijnen kunnen dat niet of in ieder geval niet wanneer ze de behoefte hebben. 4 m2 is mijn inziens, ook voor dwergjes, een minimum. Ze kunnen lekker scharrelen, maar ze kunnen geen echte sprintjes trekken in zo'n "grote" ruimte. Dat is precies wat ze wel willen en nodig hebben om fit en gezond te blijven. Ik kan me echt goed voorstellen dat je 4 m2 heel groot vindt, dat vond ik in het begin okm. Nu vind ik het zelfs best klein en zie ik dat konijnen onwijs opknappen van ruimte. Ook vervelend gedrag kan voorkomen worden met een goede ruimte. Even ter vergelijking: in mijn studentenkamertje van 20 m2 hadden de konijnen een ren van 3,5 m2 en liepen vrijwel dag en nacht los door mijn kamer. Het is maar net wat prioriteit heeft voor je. Ik hoop echt dat je gaat voor een ruimer verblijf, het is niet een luxe maar een basisbehoefte.
  3 punten
 34. Ja, hij is een ukkie naast onze Sien. Volgens mij is ze de afgelopen twee weken ook wat aangekomen. 😅 Ze krijgt bij ons een minimale hoeveelheid brok. Waarschijnlijk heeft ze in de opvang vrolijk van Freeks portie meegesmikkeld. Even in de gaten houden. 😉
  3 punten
 35. Oooh wat een leuk kereltje zeg!! Opstaande oortjes en een brutaal knap koppie 🥰
  3 punten
 36. @Eefje wat fijn dat het tussen Gijs en zijn meisje zo goed gaat dat Lonneke ze mee naar huis durft te geven. Stiekem moet ik wel een beetje lachen om je associatie met de naam Nienke 😂 15 jaar geleden wilde ik mijn dochter Nienke noemen, maar mijn man wilde dit echt niet omdat zijn ex schoonmoeder zo heette 😂 Uiteindelijk is het bij ons Felina geworden (vandaar ook mijn forum naam).
  3 punten
 37. "Hé, daar kun je leuk bovenop zitten!"
  3 punten
 38. Welkom Hans 🙂 (Beknopter kan haast niet niet 😅)
  3 punten
 39. Twee rammetjes koppelen is geen kwestie van tijd & geduld, maar van een klik hebben of niet. De kans dat ze matchen is niet zo heel groot. En als het niet klikt, dan gaat dat ook niet beter worden in de toekomst. Ik vrees dus dat vooral je laatste zin klopt, dat je Bunny ongelukkig maakt door hem op deze manier te koppelen. Maar dat heeft niets te maken met zijn verleden, maar met de manier waarop je de partner kiest. Hooguit komt het in zo een situatie heel misschien nog tot een bepaalde acceptatie, maar dat is niet het gelukkige samenleven met een soortgenoot waar je als konijnenbaasje voor je konijnen naar zou moeten streven. En elke verandering zal die relatie uit balans brengen en tot escalatie lijden, wat veel stress (en wonden) kan geven voor de konijnen. Tegen de zindelijkheid en het grommen kun je niets doen, je hebt een indringer op het terrein gebracht en dat is de normale natuurlijke reactie er op. Het aanvallen tussen de tralies is ook geen goed teken. Als de rust na een koppeling terugkeert, keert meestal de zindelijkheid ook terug, maar in deze situatie betwijfel ik of die er gaat komen. Ik denk het niet. Hoe groot is het hok waar je het over hebt? Een permanente verblijfsruimte van 4 vierkante meter (2 vierkante meter per konijn) is echt aan te raden. Ook 's nachts, konijnen zijn namelijk vooral in de nacht actief, 's avonds laat en vooral ook in de vroege ochtend. En juist dan is jouw konijn opgesloten. Het free roam vind ik altijd heel amerikaans / youtube / influencer klinken, en ik ben er geen voorstander van hoe de Amerikaanse konijnen over het algemeen gehouden worden. Alleen, veel foute informatie, vaak halve circusdieren voor de views. Je kan beter naar de Britse normen kijken, als je een buitenlands voorbeeld wil, die ook echt met onderzoek zijn onderbouwd. Mijn advies is dus laat jouw konijn een voedster uitzoeken bij een konijnenopvang waar hij van karakter een klik mee heeft. Dat geeft de beste kans op een partner waar hij ook echt gelukkig mee kan zijn. De ram die je nu erbij hebt gehaald, zou je dan moeten afstaan. Dat klinkt misschien niet leuk, maar juist dan geef je hem ook kans op eigen geluk met een ruim verblijf en konijnenmaatje.
  3 punten
 40. Tussen jonge konijntjes gaat het altijd goed, maar als Sasa ouder wordt kun je pas zien of het een match. Kan heel goed dat ze het dan niet meer eens is dat Coco de baas is en de rangorde met of zonder succes opnieuw bepaald gaat worden. Wat ga je doen als het niet blijkt te matchen? Misschien wel goed om vast over na te denken, zodat je een back-up plan hebt. Vind het heel vreemd dat ze gekoppeld zijn door iemand. Dat zal niet iemand met konijnenverstand zijn, want die weet dat een koppeling met zo’n jong konijntje helemaal niets zegt.
  3 punten
 41. Een traditioneel konijnenhok is meestal erg onpraktisch. Een ruime ren met een goede schuilplek is voldoende. Voor buiten moet de ren overdekt zijn en veilig tegen roofdieren, en het schuilhok lekker comfortabel en beschut tegen de weersomstandigheden. Voor binnen is een stress-vrij schuilplekje om te dutten prima, daar heb je als het goed is geen roofdieren en extreem weer. De website dwergkonijnen.com raad ik echt met heel mijn hart en ziel af. Ga er niet heen. Ik heb recent het topic over die fokker offline moeten halen als onderdeel van een schikking in een rechtzaak waar ik zelf niet eens direct bij betrokken was. Daar heb ik nachten van wakker gelegen, maar als ik dat niet had gedaan hadden er mensen mogelijk met hoge kosten opgezadeld geworden, en dat wil ik ook niet. Als je er meer over wil weten mag je mij een pb sturen. Maar echt, ik smeek je gewoon om daar niet heen te gaan. Ik zou willen dat de dierenwelzijnswetten beter waren in Nederland zodat die praktijken niet mogen, maar helaas zijn er te veel commerciële belangen. Waar de dieren de dupe van zijn. En blijkbaar mag dat allemaal gewoon in dit land. Gelukkig lees ik dat je de afspraak gaat afzeggen.
  3 punten
 42. Tjonge. Ik lees dat je al gewaarschuwd was. Mensen nemen hier de moeite om advies te geven en uit te leggen waarom iets belangrijk is en dan sla je het gewoon in de wind. Heel erg jammer. Vooral voor de konijnen, die zijn afhankelijk van hun baasjes en zij worden het dupe als het misgaat.
  3 punten
 43. @Punky punk, heel veel succes! Hopelijk komt Punky straks ook met een superlief maatje in huis. Twee konijnen samen zijn zo ontzettend leuk om naar te kijken. 🥰
  2 punten
 44. Met het hele groepje van 5 naar een nieuw thuis? Wow, dat is fantastisch!
  2 punten
 45. Oooh die stomme woordherkenning weer 😂 haha Volgens mij is deze me al eerder overkomen 🙈
  2 punten
 46. 2 punten
 47. Fantastisch nieuws! Laat die Sien en Freek spam maar komen. 😍
  2 punten
 48. Om verder terug te komen op je vraag, ik ben het er mee eens dat er geen leeftijd is voor konijnen om los te mogen lopen, ligt gewoonweg aan je huis en je konijnen. Als ze niet los mogen lopen dan is het belangrijk dat ze wél genoeg ruimte hebben (3-4 vierkante meter). Bij wel 24/7 loslopen moet je inderdaad alles waar ze bij kunnen konijn proof zijn (vooral kabels en planten beschermen of buiten bereik zetten). De trap kan je evt beschermen door een traphekje? Is het een trap naar beneden of naar boven en is deze open of dicht? Je kan evt bij een dichte trap naar boven afwachten of ze er iets mee doen of niet. Bij m'n zus heeft ze één konijn die alleen op de eerste tree gaat zitten, maar verder gaat ie nooit. Dus daar hebben ze de trap niet afgeschermd. Het is vooral blijven opletten en meteen actie ondernemen als er iets wordt gedaan wat niet veilig is of als er ergens aan geknaagd worden. Actie ondernemen = oplossingen voor bescherming of dat je konijnen er niet meer bij kunnen.
  2 punten
 49. Brownie ging weer lekker los in puppyren vanmiddag. Zodra het deurtje opengaat, gaat hij meteen los. Dat blijft een mooi schouwspel zo door de schuifpui, wedstrijd schoonspringen en keihard rondjes rennen.
  2 punten
Deze erelijst is ingesteld op Amsterdam/GMT+01:00
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .