+ Toon categorieën

Konijnenras Voskonijn

12/20/2013 15:24:00

Oorsprong:  Zwitserland. Ontstaan uit Havanna's, Chinchilla's en Angorakonijnen.


Gewicht: tussen de 3 en 4 kilo.


Kleuren: wit, bruin, feh en beige. In andere landen zijn meer kleuren bekend. Nooit in een bontvorm. Kenmerkend is de halflangharige pels over het hele lichaam wat tussen de 5 en 6 cm. Op het hoofd en oren is de pels korter.


Karakter: Konijnen zijn niet op karakter gefokt, maar op formaat (vleeskonijnen) of uiterlijk (tentoonstellingdieren). Daardoor zijn er eigenlijk nauwelijks rasspecifieke karakters te onderscheiden. Bij elk ras heb je rustige, mensgerichte konijntjes, maar ook de pittige, energieke dieren. Dat verschilt echter per individu, niet per ras. 


Bijzonderheden: Het Voskonijn is een zeer zeldzaam konijnenras, welke bijna niet meer voorkomt in Nederland. De naam Voskonijn wordt ook vaak gebruikt voor rasloze konijntjes. Dit zijn dus geen Voskonijnen. Een Voskonijn weegt gemiddeld 3,5 kilo, heeft staande oren en nooit een kraagje om zijn nek of pluimen bij zijn oren.

Omdat een Voskonijn een zeer zeldzaam konijnenras is zal deze nooit te koop zijn in een dierenwinkel of online verkoop website. Een echt Voskonijn heeft altijd een tatoeage.

De pels is makkelijk te onderhouden in tegen stelling tot andere langharige rassen en daarom ideaal voor mensen die houden van een bijzonder haarstructuur maar niet de tijd hebben voor een intensieve pelsverzorging.


Een voskonijn als huisdier: Als je langharige konijnen mooi vind, maar het niet ziet zitten om echt dagelijks intensieve vachtverzorging te doen, kan een voskonijn een optie zijn. Hoewel ze een langere vacht hebben, hoef je ze niet intensief te kammen. Alleen rond de verhaarperiode is het nodig een voskonijn uitgebreid te borstelen. 

 

Meer weten over ras konijnen?

Overzicht van alle konijnenrassen
https://www.bunnybunch.nl/informatie/konijnenrassen

Keuringen van konijnen
https://www.bunnybunch.nl/informatie/keuringen-van-konijnen

Wat betekent het oormerk van mijn konijn?
https://www.bunnybunch.nl/informatie/betekenis-oormerk-konijn

Informatie voor beginnende konijnenbaasjes:

Tips voor beginnende konijnenbaasjes
https://www.bunnybunch.nl/informatie/tips-voor-beginnen-aan-konijnen

10 veelgemaakte fouten bij het houden van konijnen
https://www.bunnybunch.nl/informatie/10-fouten-bij-het-houden-van-konijnen

Een konijn uit de dierenwinkel
https://www.bunnybunch.nl/informatie/dierenwinkel-konijn

Konijnenopvang en asiel lijst
https://www.bunnybunch.nl/informatie/konijnenopvang-asiel-lijst

Geplaatst in konijnenrassen Door