+ Toon categorieën

Konijnenras Luchs

12/20/2013 15:45:48

Oorsprong: Duitsland, Parelfehs, Marburger Fehs, Tans en Marters zijn gebruikt bij het tot stand komen van dit ras.


Gewicht: tussen 2 en 3,5 kilo


Kleuren: Bijzondere kleur, grondkleur (dichtst tegen lichaam aan) is zuiver wit, tussenkleur is warm roodgeel en de uiteinden van de haren zijn zilverblauw. De buik en de onderkant van de staart zijn wit, net als de randen rond de ogen, de neus, een lijntje om de hals en de binnenkant van de oren.


Karakter: Konijnen zijn niet op karakter gefokt, maar op formaat (vleeskonijnen) of uiterlijk (tentoonstellingdieren). Daardoor zijn er eigenlijk nauwelijks rasspecifieke karakters te onderscheiden. Bij elk ras heb je rustige, mensgerichte konijntjes, maar ook de pittige, energieke dieren. Dat verschilt echter per individu, niet per ras. 


Bijzonderheden: In de VS is er een ras wat erg lijkt op de Luchs, de Palomino. Dit ras heeft echter een heel andere achtergrond. Buiten Europa is dit konijnenras niet bekend.


Een Luchs als huisdier: De Luchs is echt een tentoonstellingskonijn. Ze worden eigenlijk alleen bij fokkers gehouden. Die zijn zeldzaam, dus zelfs al zou je er één als huisdier willen, is er nauwelijks aan te komen. 

Geplaatst in konijnenrassen Door