Ga naar inhoud

Wat is dit!


bunniesarebunnies

Aanbevolen berichten

10 minuten geleden, bunniesarebunnies zei:

Daar ,an je 10 konijnen van kopen

Je kunt wel 10 konijnen zelfs voor niets krijgen. Dat is totaal geen probleem. Vandaag is dat voor iedereen te regelen. Maar..... wil je een konijn dat volledig gevaccineerd is dan ben je meer kwijt dan 25 euro. Ik neem aan dat jij ook gevaccineerd bent tegen kinderziekten. 😉

Ik hoop dat je konijn genoeg drinkt. Bij mensen is veel drinken ook goed als je blaasontsteking hebt. Je zou eigenlijk granberries-  zonder suiker - aan je konijn kunnen geven. Ze lusten dat graag en is goed bij blaasontsteking. Waar jij woont zitten wel reformwinkels waar ze dat verkopen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Snoes is wel echt wat vrolijker en ze zit nu echt meer in de ren 

Eerst dronken ze geen thee maar ze hebben uitgevonden dat het heel lekker is

Ik was haar kontje nu en zie dat het steeds beter gaat 

Mischien gaat het wel vanzelf over!!!!

Haar oogjes staan ook meer open en ze heeft denk ik ook geen pijn meer😃😀🙂🥰😯😮

Link naar reactie
Delen op andere sites

Kontjes wassen doe je in principe eigenlijk niet. Als het steeds weer moet omdat het toch weer vies wordt, dan is er dus wel echt iets aan de hand. Ga alsjeblieft niet iedere dag de kont wassen, ook niet iedere week, dat is echt niet goed voor je konijn. Als dat nodig is, dan moet je gewoon naar de dierenarts. Eventueel zou je wel parfumvrije babydoekjes kunnen gebruiken om de ergste viezigheid weg te halen, maar ook dat moet niet iedere keer nodig zijn.

 

Misschien gaat het vanzelf over vind ik niet realistisch. Kijk, mijn konijn is heel erg gevoelig voor voeding, met name brokjes. Dan komt het wel eens voor dat er plakpoep is, maar als dat er is, dan heeft hij meestal net iets teveel brokjes op. Wat betekent dat ik dus iets moet doen, namelijk minder brokjes geven. Dan stopt het. Dus mijn advies zou zijn, kijk nou nog eens goed naar de voeding.

 

Mocht het aan de blaas liggen dan is vanzelf over gaan niet aan de orde. Los daarvan dat het zielig is om een konijn met een blaasontsteking rond te laten lopen. Bij E.C. is het meer de controle over de blaas, dat ze gaan lekken en vaker plassen en door de beperking in hun bewegingsapparaat dus over hun eigen pootjes heen plassen. In die gevallen is medicatie noodzakelijk en dus een bezoek aan de dierenarts.

 

Afhankelijk van wat het is moet je zeker iets doen. Dat haar oogjes meer open staan kan ook angst/argwaan zijn, zeker als ze het doet als jij in de buurt bent. Je hebt haar onder andere gewassen. Dus die kan ook denken, wat gaat ze nu weer doen? Meestal zie je dan ook een houding van een vechten, vluchten of bevriezen.

 

Gelukkig dat het nu beter lijkt te gaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Kolino sloot dit topic
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .