Ga naar inhoud

Slecht zicht in het donker?


AppaMomo

Aanbevolen berichten

Mijn konijn Appa is een zorgen konijntje dus ik maak me altijd zorgen over hem en ik wilde toch even checken bij anderen voor ik hem voor niets naar de dierenarts breng. 
 

Appa en Momo wonen buiten, ze lopen vrij los. Met de storm is het tuinlampje kapot gegaan en we wachten op vervanging. 
Ook sinds de storm gedraagt Appa zich vreemd. Hij komt ‘s avonds zn hok niet meer uit. Ook niet voor wat lekkers. Als het etenstijd is hobbelt hij er echt super onhandig uit. 

Ik ben benieuwd wat konijnen zien in het donker. Zonder verlichting is het echt donker buiten. Kan het zijn dat hij niet wil lopen omdat hij niets ziet? 
Zn pootjes zien er normaal uit, hij loopt overdag wel. Mn vorige konijn heeft een abces gehad aan zn pootje en liep daarom niet, maar dat lijkt nu niet het geval. 
 

Een jaar geleden is hij behandeld tegen EC en vrees nu ineens ook dat hij niet wil lopen doordat de EC het hem moeilijk maakt, ookal staan zn oogjes wel stil. Vorig jaar draaiden die.

Door de EC heeft hij ook maar 1 oog beschikbaar want zn hoofdje is gedraaid en hij heeft nu een boven en onder oog. Weet niet of dat invloed heeft op zijn zicht. 

 

Wat denken jullie? 😞  

Link naar reactie
Delen op andere sites

E.C. kan ook de ogen aantasten, het zou dus zeker kunnen dat hij zonder verlichting dingen niet meer kan onderscheiden. Mijn konijn met E.C. zag volgens de dierenarts alleen nog licht/donker en verder niets. Als het te donker is dan ziet zo'n beestje dus eigenlijk niks meer. Dat zou kunnen verklaren waarom hij overdag wel rond hupt.

 

Ik denk dat ik in dit geval wel een bezoekje aan de dierenarts zou doen, gewoon om uit te sluiten dat er meer aan de hand is en eventueel een kuurtje tegen de E.C. op te starten, als dat nodig is.

 

  • Mee eens! 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Dank voor de input. Ik ben bij de dierenarts geweest en die zag dat zn oortjes er niet zo netjes uitzien dus denkt die aan een oorontsteking. De dierenarts durfde er niet heel veel over te zeggen dus stuurde me door naar een specialist waar ik morgen terecht kan. 
 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zou als t mogelijk is ook toch laten meebehandelen voor EC. Dit kan terugkomen bij stress. En ec en oorontsteking gaat ook wel vaak samen. Bovendien kan EC behoorlijk hardnekkig zijn en is maandenlange behandeling vaak nodig. Misschien heeft hij hier ook nog wel last van. Mijn overleden konijntje had chronische EC. Is er ook nog oud mee geworden maar moest wel met medicatie door blijven gaan. De eerste keer had ze ook oorontsteking erbij. Duurde drie maanden voor ze weer beter was. Ook scheef kopje. Is later weer recht gaan staan. Sterkte en beterschap. 

aangepast door Boefje
Link naar reactie
Delen op andere sites

Dankjewel! 
Ben net bij de specialist geweest en die zegt inderdaad dat alles erop wijst dat het EC is dus terug aan de Panacur, vitamine B, Dexacortone en een beetje oogzalf. 
 

Dit is echt mijn nachtmerrie 😞 

 

Overigens verbaasd het mij enorm dat de dierenarts die ik gister zag zijn oren heel smerig vond en een van de oren was sowieso ontstoken, de ander beginnend ontstoken en deze konijnkundige dierenarts zegt dat het voor konijnenoren er helemaal niet slecht uit ziet en het is sowieso niet ontstoken. Ik wist dat er verschil zat in dierenartsen maar zo groot…

 

Wat gek @Boefje, dat het hoofdje toch weer recht ging staan. Kwam dat door medicatie of gebeurde dat gewoon? Deze dierenarts denkt ook dat Appa weer recht wordt met deze medicatie. Ben heel benieuwd. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Blijkbaar was het bij de vorige keer nog niet echt helemaal genezen. Maar soms kan het inderdaad zo blijven. Maar mijn konijn haar hoofdje stond ook heel scheef en ze keek ook met een oogje omhoog. Uiteindelijk toch weer goed gekomen. Mijn advies is langdurig panacur geven. Het is ook al bewezen dat het geen kwaad kan om langer aan 1 stuk door te geven. Vroeger zeiden ze dat het kwaad kon. Ik heb de eerste keer een paar maanden gegeven. Daarna kwam het wel eens terug. Uiteindelijk ben ik na de laatste keer niet meer gestopt. Of korte pauzes ertussen gehouden. Mijn konijntje is toch 11 geworden en vanwege terugkerende nierstenen had ik haar in laten slapen anders had ze nog wel langer geleefd. Ze was iets van 3 jaar toen ze voor het eerst EC kreeg. Ik wens je veel sterkte en beterschap voor je nijn. 

  • Bedankt 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .