Ga naar inhoud

Ram agressief na castratie


Aanbevolen berichten

We hebben ons konijntje van 6 maanden laten castreren. Hij is nu bij na 2 maanden bij ons en de reden voor de castratie was omdat hij onze 9 jarige chihuahua bleef achtervolgen en bijten.

 

Nu is hij een week geleden gecastreerd en de wond is netjes aan het genezen. Verder lijkt het er niet op dat hij ziek is. 

 

Alleen is het probleem nu dat hij ons sinds kort bijt. We laten hem free roamen, dus dit maakt dat het vervelend is omdat hij opeens onder de bank vandaan schiet. Of als we op de grond bij hem zitten gaat hij opeens op zijn achterpoten staan en bijt in je arm. Daarna komt hij wel weer naar ons toe om likjes te geven.

 

Zijn dit nog hormonen? Hoe leren we dit af? Hij heeft dit namelijk nooit gedaan. 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Is de chihuahua nog steeds in de buurt? Misschien voelt hij zich bedreigd en heeft hij het gevoel dat hij zich moet verdedigen. Een hond en konijn begrijpen elkaar totaal niet, ze kunnen niet communiceren, dus dat kan behoorlijk beangstigend voor hem zijn. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Na castratie duurt het wel een maand of 3 voor je echt gedragsveranderingen merkt. Dus wat dat betreft zullen de hormonen in zijn lijfje nog niet veranderd zijn op dit moment. Hij is zelfs ook nog vruchtbaar nu. En castratie is geen wondermiddel. Achtervolgen en bijten kan hormonaal zijn, maar klinkt in deze situatie vooral territoriaal. Ik betwijfel dus of de castratie veel gaat helpen voor het gedrag. Ik denk dat je beter kan zorgen dat het konijn zich veilig en prettig voelt met een soortgenootje erbij, en met een voldoende groot en veilig eigen stekkie waar de hond niet kan komen. Dan heeft hij zo niet het gevoel zijn eigen gebied tegen indringers (de hond & jullie) te moeten verdedigen. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .