Ga naar inhoud

Mijn konijn knaagt aan alles


Nikita Schmitz

Aanbevolen berichten

Hallo iedereen,

 

Ik heb voor de eerste kewr een konijn gekocht, ik heb hem nu ongeveer een maandje en hij houdt ervan om dingen te slopen. Ik woon in een woongroep waar alle vloeren van tapijt zijn en hij vindt dat heerlijk om te slopen. Hij heeft ongeveer een kooi van 120cm bij 70cm, maar mag een paar uur per dag uit de kooi. Hij heeft kartonnen dozen, balletjes met belletjes erin, gewone balletjes van touw en een handdoek om in te graven, ik weer dat dit niet genoeg is en er komt meer bij als ik weer geld heb. Als hij iets doet wat niet mag dan spuit ik met de plantenspuit alleen hij reageert er niet op zoals ik graag zou willen, hij vindt dat juist lekker. Aangezien hij nog een kleintje is mag hij nog geen ander voer of andere dingen eten, dus kan ik hem niet belonen als hij iets goeds doet.(ik schat hem een week of 12 nu.) Hij vindt de dozen en handdoek helemaal geweldig om mee te spelen maar de balletjes gebruikt hij niet. 

 

Hebben jullie tips en tricks zodat mijn konijn niet meer aan spullen knaagt?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Konijnen knagen nu eenmaal daar kun je echt niks aan doen. Waar hij niet aan mag komen zul je moeten afschermen. 

 

En je konijn heeft echt altijd meer ruimte nodig, en als hij gecastreerd is een vriendinnetje. Dit gaat verveling -en daarmee ongewenst gedrag- tegen.

 

Heb je al goed in gelezen in wat een konijn nodig heeft? Op onderstaande link vind je belangrijke informatie voor als je een eerste konijn hebt.

https://www.bunnybunch.nl/informatie/cat/konijnen-nieuwkonijn/post/tips-en-uitleg-voor-een-nieuw-konijn/

 

En specifiek over opvoeden en gedrag staat hier nog informatie:

https://www.bunnybunch.nl/informatie/cat/konijnen-gedrag-opvoeding/post/gedragsproblemen-bij-konijnen/

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als je weer wat geld hebt kun je misschien investeren in een ren voor aan het hok, zodat je konijn lekker de hele dag de ruimte heeft. Op marktplaats staan ook regelmatig handige rennen voor niet teveel geld. Eventueel een stukje vinyl uit de restanten van de tapijtwinkel eronder om de vloerbedekking te beschermen. 

En daarna inderdaad een partner. Als je konijn een mannetje is moet hij wel eerst gecastreerd worden, als dat nog niet is gebeurd.

De beste combinatie is een gecastreerd ram en een voedster. De grootste kans dat ze elkaar lief vinden is als je met je konijn naar een opvang gaat en hem zelf laat kiezen. De lijst met opvangen vind je hier: https://www.bunnybunch.nl/informatie/cat/konijnen/post/konijnenopvang-asiel-lijst/

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .