Ga naar inhoud

bloed?!!


muffin.fluf

Aanbevolen berichten

Waarschijnlijk is dit gewoon rode urine. Dat hebben konijnen wel vaker. Dat komt door bepaalde stoffen in de voeding. Niks ernstigs.

 

Mocht je het toch niet vertrouwen, of als je konijn ook duidelijk ziek is, dan kun je het altijd laten controleren bij de dierenarts. Dat kost wel geld, een dierenarts is niet goedkoop.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Konijnenurine kan inderdaad verkleuren door voeding (worteltjes, bieten, sommige konijnenbrokken bevatten ingredienten die urine rood kunnen laten kleuren). Of door stoffen die in bodembedekking zitten. Maar het kan ook wel een teken zijn dat er iets mis is, van blaasontsteking tot baarmoederontsteking. Hoewel dat laatste onwaarschijnlijk is bij een jong konijntje (ik weet niet of jouw nieuwe konijntje een jong konijntje is?) Even goed in de gaten houden hoe het verder met haar gaat, of je vaker bloed bij de urine ziet. En bij twijfel anders morgen even een afspraak bij de dierenarts maken. Als je verder aan meer dingen merkt dat ze ziek is, dan zou ik wel naar de weekenddierenarts gaan. Maar als je verder niets aan haar merkt, ze goed keutelt en verder niet meer rood plast nu, dan kun je het ook even afwachten. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .