Ga naar inhoud

Hoelang zonder stro/zaagsel na castratie?


SpookjeB

Aanbevolen berichten

Hallo,

Maandag is mijn ram gecastreerd. Nu hebik gelezen dat je 10 dagen zonder moet maar mijn dierenarts zei dat ik mocht kijken hoe het eruit zag en hierop afstemmen. (Helaas) Is dit mijn eerste konijntje dus weet ik niet wanneer het er helemaal goed uit ziet. Nu vroeg ik me af na ongeveer hoeveel dagen jullie het terug hebben gedaan want nu wordt hij erg onrustig en gefuseerd.

Alvast SUPER bedankt

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik gebruik meestal de eerste week na castratie een zachte, niet prikkende bodembedekking zoals een katoenbedding of back 2 nature. De eerste dag(en) leg ik daar vaak nog een handdoek overheen, maar zodra ze wat fitter worden zien ze die meestal als speeltje. Stro laat ik wel weg, zaagsel is sowiso heel slecht voor konijnen (krijgen ze luchtwegproblemen van), dus dat zou ik altijd weg laten. Hooi moeten ze natuurlijk wel altijd hebben. 

 

 

Informatie over de verschillende bodembedekkers die er zijn:

https://www.bunnybunch.nl/informatie/cat/konijnen-huisvesting/post/bodembedekking-voor-konijnen/

 

Hier vind je veel informatie over zorgen voor een konijn na een operatie:

https://www.bunnybunch.nl/informatie/cat/konijnen-medischeinformatie/post/zorg-voor-na-operatie/

 

Informatie over castratie:

https://www.bunnybunch.nl/informatie/cat/konijnen-medischeinformatie/post/castratie-en-sterilisatie-bij-konijnen/

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi Evee, ik heb je artikel gelezen over de bodembedekking. Ik heb alleen een toilet, met houvezel en hooi, in de ren, geen andere hokjes met bodembedekking. In het toilet zit houtvezel met zon citroenluchtje. Is houtvezel ook giftig voor de luchtwegen als het buiten staat? Groetjes Tamara 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja, ook dan. Nou is het risico natuurlijk wel een stuk kleiner als ze er niet constant in zitten. Maar als je net de pech hebt dat jouw konijn wat gevoelig is op de luchtwegen kan ook dat irritaties / problemen veroorzaken. Bijvoorbeeld hennepvezel of houtkorrels (kattenbakvulling) zijn goede, betaalbare alternatieven voor in de toiletbak, zonder risico. 

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .