Ga naar inhoud

Vieze billen...


juhulija

Aanbevolen berichten

***... Ik baal zo ontzettend. Mijn konijntje was (leek?) net weer een beetje opgeknapt, maar nu zag ik net weer plakpoep bij zijn billen zitten. Niet veel, maar toch. Ik kijk het even aan en als het er morgen nog zit bel ik de dierenarts weer op.

 

Sinds ongeveer een maand geleden was het derde ooglid van Dodo (5 jaar) ineens een stuk meer zichtbaar dan normaal, dus hiermee ben ik naar de dierenarts gegaan. Volgens haar had Do enkel last van een ontstoken oogje. Hij at toen nog goed en had ook geen last van diarree. Hier heb ik Casavan voor gekregen, een zalfje. Dit heb ik ingewisseld voor druppels omdat hij op de Casavan erg heftig reageerde (rode randen om ogen etc). De druppels leken wat meer te helpen, maar toen ik ophield met druppelen na een week was het derde ooglid nog steeds een beetje rood en zichtbaar. Verder zag het er niet echt ontstoken uit, dus ik begon te twijfelen aan de diagnose.

 

Een paar dagen later was mijn konijn ineens al zijn levensvreugde kwijt. Hij wilde niet eens meer los rennen, wat me erge zorgen baarde. Toen ontdekte ik een beetje plakpoep aan zijn billen, wat ik meteen heb schoongemaakt. Ongeveer een halfuur hierna kreeg hij hele erge diarree, het leek meer op water. Ook kwamen er blindedarmkeutels mee. Ik schrok me echt een ongeluk en heb meteen de dierenarts gebeld. Daar aangekomen heeft de dierenarts (een andere dan de vorige keer, er zijn er twee binnen de praktijk) een middeltje voorgeschreven wat de darmen weer moest stabiliseren. Ook zei ze dat hij het derde ooglid voor zijn oogje heeft zitten omdat zijn vacht erg dicht bij het oog zit en hij er regelmatig haartjes in krijgt, dus ter bescherming... Iets anders wat haar collega me vertelde dus. Maar goed, het middeltje heb ik hem een week lang twee keer per dag gegeven, en het leek te helpen want hij was weer vrolijk & zijn keutels waren weer normaal. Sindsdien geef ik hem ook minder biks en meer hooi. Hij drinkt en eet goed, lijkt weer op zichzelf (vrolijk etc) en reageert niet wanneer ik zijn buikje aai. Eerst kromp hij echt ineen en ook knarsetande hij luid. Dit is allemaal gestopt, wel is het derde ooglid nogsteeds (een beetje) zichtbaar.

 

Anyhow, zijn billen zijn dus weer vies. En ik ben zo bang dat hij weer zo ziek wordt... Of gewoon niet beter is. Heb echt geen flauw idee wat ik dan moet. Weer naar de dierenarts, maar ik heb soms het gevoel dat ik daar niet serieus genoeg wordt genomen. Dat ontstoken oogje was immers dus ook een verkeerde diagnose, aangezien er niks ontstoken was.. En dat terwijl dit al de meest konijn-gespecialiseerde praktijk is in mijn omgeving. Ik weet even niet meer wat ik moet geloven, wil gewoon dat het goedkomt met m'n nijn :( 

 

Sorry als dit bericht een beetje all over the place is, ik voel me echt mega rot...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Goed dat je met je konijn naar de dierenarts gaat. Konijnen zijn kwetsbare dieren, die het niet snel laten merken als ze zich niet goed voelen. 

Ik denk dat we om die reden allemaal wel snel ongerust zijn als er iets met een konijn aan de hand is. Persoonlijk ga ik liever een keer te veel dan te weinig naar de dierenarts. Als er niets aan de hand blijkt te zijn dan ben je in elk geval gerustgesteld, dat is ook wat waard.

Deel je verhaal vooral hier op het forum als je daar behoefte aan hebt. Hier komen veel mensen met verstand van konijnen (daar hoor ik niet bij hoor), die ook met je kunnen meedenken als je dat wilt.

Laar je morgen even weten hoe het was bij de dierenarts?

 

 

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik vind het absoluut niet overdreven hoor! Alleen maar goed dat je zoveel om je beestje geef en er direct mee naar de dierenarts gaat. (Deden meer mensen dat maar)

Als ik 1 keuteltje zie wat iets dunner is dan normaal zit ik al in de stress en ga ieder hun nieuwe keutels checken dus ik begrijp je heel goed.

Ik hoop dat je vandaag meer duidelijkheid krijgt bij de dierenarts en dat ze je konijn kunnen helpen, veel succes!

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Kleine update: ik heb vandaag meerdere malen gecontroleerd en zijn billen zijn schoon, hij eet goed hooi en drinkt veel water. Hij krijgt geen groenvoer (probeerde net al wat andijvie van de cavia te jatten uit wanhoop) en weinig biks. Ik heb Do nog niet meegenomen naar de dierenarts vandaag, maakte me zorgen dat dat hem teveel stress zou bezorgen en gezien de situatie zou het misschien meer kwaad doen dan goed. Hij wordt hier in ieder geval strak in de gaten gehouden en morgen of overmorgen komt de dierenarts even op huisbezoek ter controle, dit leek me het beste voor zijn (mentale) welzijn. Zijn keutels zien er trouwens goed uit vandaag, gelukkig! 

 

do.JPG.c23bc085d601256139bb3cdd53d2bd00.JPG

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .