Ga naar inhoud

Konijnkundige dierenarts Leeuwarden?


Bloempje89

Aanbevolen berichten

Hey iedereen!

Toch maar even een nieuw topic, ik heb namelijk een vraag: zijn er, behalve de dierenartsen die in de lijst staan, ook toevallig nog andere dierenartsen die konijnkundig zijn?
Ik zat altijd bij dierenkliniek Camminghaburen, maar dat is nu wel een tikje ver (van oost naar zuid verhuisd) om zonder auto met een ziek of geopereerd konijn te moeten doen. Nu weet ik dat er bij mij in de buurt twee klinieken zitten, waarvan één Elke Dierenartsen is. Hangt het nog per praktijk af hoe konijnkundig ze zijn, of is het over het algemeen wel goed? Ik zag namelijk wel andere vestigingen van die kliniek in de lijst staan en de informatie op hun website is in mijn ogen prima.
De dierenarts die het dichtst bij zit heeft op de site staan dat rammen (na castratie) prima samen kunnen, dus daar ga ik bij voorbaat al liever niet heen. Sterkliniek staat wel in de lijst, maar is ook wel zo ver dat ik niet weet of ik dat met een ziek of pas geopereerd konijn aandurf.

Als het niet anders kan, zal ik natuurlijk naar één van de twee in de lijst gaan, maar het is meer dat ik mijn konijnen liever geen al te lange reis aandoe zolang ik nog geen auto heb.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als het alleen voor inentingen is, maakt het natuurlijk niet zo heel veel uit welke dierenarts je kiest: er even van uit gaand dat de meeste dierenartsen wel een basis gezondheidscheck bij een konijn kunnen uitvoeren. Dat zou je natuurlijk prima bij een van de dierenartsen in de buurt kunnen doen.

Als je met een ingewikkeldere situatie zit, is het wel van belang dat je weet waar je dan terecht kan. Je zou ook altijd even kunnen bellen met wat specifieke vragen over konijnen, of emailen. En aan de hand daarvan bepalen welke dierenarts voldoet.  In grotere praktijken met meerdere vestigingen zijn er vaak één of twee dierenartsen die zich op konijnen richten, en andere dierenartsen weer op andere diersoorten / specialismes. Soms wisselt een dierenarts bepaalde dagen in de week van locatie. Als je belt en er naar vraagt, kom je er eigenlijk nog het snelst achter. Dat heb ik zelf ook gedaan toen ik hier kwam wonen, ik was al  berucht voor ik de eerste keer met mijn konijnen de dierenkliniek binnenstapte haha. Maar ik heb daardoor wel een hele fijne dierenarts gevonden die zich goed laat bijscholen over konijnen en ook niet te beroerd is te overleggen met andere experts als ze er zelf even niet uit komt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Die lijst is behoorlijk subjectief en puur gebaseerd op ervaringen die BunnyBunchleden met hun konijnen bij deze dierenartsen hadden. Het is niet dat de dierenartsen op deze lijst een specialisatie of extra opleiding over konijnen hebben gevolgd. Het is natuurlijk prettig om te weten dat er 1 of meerdere mensen goede ervaring(en) hebben met hun konijnen bij deze dierenartsen, maar ik zou er verder niet blind op varen. Het wil ook zeker niet zeggen dat een dierenarts die niet op de lijst staat niet 'konijnkundig' is. Sterker nog, als jij er straks goede ervaringen mee hebt en dat hier aangeeft komt zo'n dierenarts ook op deze lijst te staan. 

Goed dat je alvast rondkijkt. Het is prettig om een dierenarts te hebben die je vertrouwt met je konijnen. Verder is het ook wel fijn als het toch enigszins klikt tussen jou en je dierenarts en jullie niet van 2 totaal verschillende planeten komen. Helaas heb je met konijnen toch wel vrij regelmatig een dierenarts nodig.

Link naar reactie
Delen op andere sites

De dierenartsenpraktijk waar wij nu naar toe gaan heeft ook op de website staan dat daar 2 dierenartsen werken die gespecialiseerd zijn en regelmatig cursussen volgen over konijnen. Ik weet niet of dat er bij iedere dierenartsenpraktijk op wordt gezet, maar misschien kun je een aantal websites bekijken om te kijken of er iets over vermeld wordt?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wauw, bedankt voor de snelle en uitgebreide reacties! Zeker een boel bruikbare tips; superfijn!

Ik denk dat ik inderdaad maar eens wat vragen aan de klinieken zelf ga stellen en dan kijken wat eruit komt. En mochten er nog meer tips en suggesties voorbij komen: heel graag! :D 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .