Ga naar inhoud

Dierenarts in de buurt van Tilburg


Domino

Aanbevolen berichten

toen ik nog in Tilburg woonde heb ik de voortanden van mijn vlaamse reus laten verwijderen bij kliniek strausslaan in Tilburg (dit is wel 10 jaar geleden), er was wel 1 tand gebroken tijden de ingreep en moest later verwijderd worden maar ze waren geweldig met mijn vlaam, maar ik weet dus niet hoe het nu daar gaat ben al 9 jaar weg daar vorig jaar ben ik er nog geweest even met een vriendin en het waren nog dezelfde artsen naar mijn herrinering...Succes in ieder geval!

Link naar reactie
Delen op andere sites

De tanden van een konijn blijven constant groeien. Daarom is het eten van hooi ook zo belangrijk, daardoor schuren de tanden en kiezen langs elkaar en slijten ze af. Helaas zijn er veel konijnen waarvan de tanden niet goed staan. Dat kan komen doordat ze zich stoten, maar vaker omdat ze geboren zijn met een niet-goed gebit (dit zie je veel bij konijnen uit de broodfok). Omdat de tanden constant groeien, moet je dan regelmatig - soms zelfs elke 4 weken - jouw konijn onder narcose laten brengen om de tanden en kiezen bij te laten werken. Dat is duur, en konijnen kunnen niet zo goed tegen narcose. Er zit dus ook een behoorlijk gezondheidsrisico aan. Dat is een reden waarom tegenwoordig veel konijnenbaasjes besluiten de voortanden of de kiezen te laten trekken. Ze groeien dan niet meer terug, en het konijn hoeft dus niet meer opnieuw onder narcose voor het gebit. Konijnen zonder tanden kunnen nog goed eten. Ik heb zelf een Vlaamse Reus gehad zonder voortanden en die kon eigenlijk alles nog eten. Soms is het wel nodig om het eten kleiner te maken (groenvoer, en soms ook het hooi), en even te zoeken naar een brok die ze goed kunnen pakken. Maar over het algemeen heeft een konijn met ernstige gebitsproblemen een fijner leven met minder stress als de voortanden of kiezen getrokken zijn.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 weken later...

misschien een late reactie maar voor de volgende keer

dierenkliniek tilburg oud noord

op de veldhovenring.

Natasja rijsenbrij is sowieso gespecialiseerd in konijnen, en Antonia weet er ook veel van af,

 

ze zijn nog redelijk nieuw maar heb er al vele bezoeken gebracht en iedere keer geweldig geholpen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .