Ga naar inhoud

Ons konijn heeft een nierbekkenontsteking, en nu?


Iris1986

Aanbevolen berichten

Ons konijn, Sjefke, heeft een nierbekkenontsteking. Van de DA hebben we een heel pakket aan medicijnen meegekregen, antibiotica voor 4 weken, pijnstillers, etc. Voor de zekerheid ook dwangvoer en dat geven we 'm ook, want Sjefke eet niet, of in elk geval geen brokken. Sla, gedroogd brood, hooi en alle andere lekkere dingen eet ie wel. Drinken doet ze ook bijna niet, dus hebben we vocht wat we onderhuids moeten inspuiten.

We hebben 'm woensdag naar de DA gebracht, daar is ie even opgenomen geweest en sinds vrijdag is ze weer thuis. Qua gedrag is er al wel echt verbetering te zien, ze is al actiever dan de dagen hiervoor. Maar ik maak me een beetje zorgen over dat ze geen brokken eet. Is dat normaal? Hebben jullie ervaring met een konijn met een nierbekkenontsteking?

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 maand later...

Sjefke is weer helemaal beter gelukkig! Ze lijkt ineens wel 3 jaar jonger en ze is al 11 haha ze huppelt vrolijk rond door het huis en de tuin :)

ons andere konijn Max, ook al een oud beestje, hebben we vandaag helaas in laten slapen.. hij had EC. 2 weken geleden hebben we hem op laten nemen bij de dierenarts voor een vitamine B-injectie etc, en kreeg sindsdien ook Panacur, maar hij ging helaas niet vooruit :( hij kon alleen maar liggen en was incontinent, zijn achterhand was een soort van verlamd/verstijfd, en hij hield z'n kopje helemaal opzij. Voor Max is het beter zo.. en Sjefke moet het nu alleen doen, hoop dat zij geen terugval krijgt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .