Ga naar inhoud

Cassie


Ainariel

Aanbevolen berichten

Inderdaad opletten dat je het goede spul mee krijgt, maar waarschijnlijk hebben ze het gewoon simpel als 'antibiotica' benoemd (of misschien je eigen interpretatie) en krijg je wel het juiste mee. Je moet iets met de werkzame stof Toltrazuril mee krijgen: Toltrazuril drops, Baycox of Dozuril. (Allemaal hetzelfde, maar van verschillende merken.) Je hoeft naast de toltrazuril niet per se nog antibiotica mee te krijgen, dat is alleen tegen bijkomende infecties en daar is volgens mij geen sprake van in dit geval. 


Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik gebruik altijd Halamid om te ontsmetten goed met een borstel in alle naden.

Hier had Mamski en Kina het toen ze terug kwamen van een weekje in de opvang.

Heb toen alleen hun beidjes behandeld en volgens mij was het inderdaad toen met Toltrazuril dat staat mij nog bij.

Gelukkig weet je nu waar het vandaan komt dat Cassie niet lekker was.

Ze zal nu snel weer opknappen denk ik.

Knuffels Belleke

Link naar reactie
Delen op andere sites

Waar haal je dat spul Belleke? :) Ik moet nl ook Dettol kopen en ga morgenvroeg direct aan de slag. En wil ook even naar de Kruidvat om ontsmettingsmiddels voor de handen te kopen, dan ga ik zo hygienisch mogelijk te werk. 


 


Hoe krijgen konijnen trouwens coccidiose? 


Link naar reactie
Delen op andere sites

Halamid hebben ze o.a. bij de Welkoop wel. Weet niet of het handig is om in huis daarmee schoon te maken, je moet het wel goed af kunnen spoelen en ik vind het zelf niet prettig om tijdens/vlak na het intrekken in dezelfde ruimte te zijn (en voor huisdieren dus ook niet fijn). 


Link naar reactie
Delen op andere sites

Door het inslikken van eitjes en die zitten in de ontlasting. Hoe cassie eraan is gekomen is dus een beetje een raadsel :P

 

Wij hebben wilde konijnen op het veld {gehad). Kunnen wij of de honden de boel mee naar binnen hebben gesjouwd?

 

 

Dollie: dank je, dan haal ik morgen Dettol. Ik moet wel kunnen blijven ademhalen natuurlijk. ;) De rest van de kamer maak ik schoon met chloor. De beide hupsels hebben tot nader order hokarrest, ik ga nl niet elke dag mijn hele woonkamer schoonmaken als het ook anders kan. Morgen dump ik ze ff in een vervoersbak en na het schoonmaken maak ik die ook weer schoon en zo houden we het maar een beetje onder controle. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik maak alles gewoon schoon met dettol hoor. Sowieso als dettol giftig is dan is het niet handig om überhaupt iets in hun buurt schoon te maken, ken geen konijnen die nooit van de grond eten of hun pootjes wassen etc. Gewoon goed afspoelen voor je het afdroogt. 


Link naar reactie
Delen op andere sites

Toen ik een konijn met coccidiose had was er weinig eten en drinken bij, dus ik weet niet hoe dat het beste kan maar ik zou nu gewoon een schoon, lang niet gebruikt bakje uit de kast pakken voor Stamper en dagelijks schone bakjes voor Cassie, dus ieder eigen drink-en eetbakken, moet ook wel als ze apart zitten, en de bakken die je nu hebt heel goed ontsmetten ook, en dan voor mijn part 3x in de afwasmachine.


Link naar reactie
Delen op andere sites

Hm ja als ze toch al bij elkaar zitten maakt het ook weinig meer uit denk ik. Ik heb ze destijds uit elkaar gehaald wegens besmettingsgevaar, maar goed, achteraf was dat ook een beetje onzinnig want ze zitten natuurlijk al langer dan vandaag samen. Dus valt wel mee met oeps :)


Nee dan gewoon idd goed heet afwassen in de vaatwasser, het zal toch niet zozeer uit de etens-en drinkbakken komen. Het verspreidt zich echt met de ontlasting, dus echt die poepbakken goed schoon houden, even geen hooi in de wc, keutels wat vaker opruimen en overal waar ze lopen en keutelen ontsmetten.


Link naar reactie
Delen op andere sites

ik heb laatst ook een konijn gehad met coccidiose of wormen. ( neig zelf naar het eerste) 

Ik heb de ren schoongemaakt met bleek. 

Ook werden alle konijnen behandeld. de zieke moest 3 dagen toltrazuril en 5 dagen niet en dan weer 3 dagen wel. Daarnaast nog 14 dagen Panacur 
De andere 2 moesten meedoen met de Toltrazuril en daarnaast behandelde ik ze 3 dagen met panacur.  Was uit voorzorg. Ze hadden geen symptomen, vandaar zo kort. 

 

Coccidien hebben ze altijd in de darmen zitten. Het komt tot uiting bij bepaalde factoren zoals stress. 

Als het eenmaal tot uiting is gekomen is het besmettelijk voor andere konijnen door bijvoorbeeld het eten van andermans keutels

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ook gingen de 2 dames naar binnen, Dit omdat het zieke konijn (browni) heel erg was afgevallen en moest haar dwangvoeren .


Ik kon haar op deze manier ook beter in de gaten houden. Uiteindelijk woog ze nog maar 800 gr. Gelukkig is het nooit lager geworden en gaat het nu heel goed met haar. ( en de rest) 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dank je voor het delen. Ze zitten binnen, dus dat scheelt. Het is nu ook te koud 's nachts voor zieke buitenkonijnen.

Stamper behandel ik gewoon mee. Als 2 opvangen dat zeggen, dan weet ik genoeg, Aniek en Iris hebben heel veel ervaring. Dus mocht hij toch wat onder de leden hebben, pakken we dat gelijk aan.

Ik zal de hooiruif dan maar ff opruimen en de hooibal steeds vullen. Want ze gooien er nl alles uit om het vervolgens op te eten. Stamper vindt dat blijkbaar ook veel leuker eten. :P

Link naar reactie
Delen op andere sites

Coccidiose dragen ze inderdaad altijd bij zich, daar is waar ontlastingsonderzoek soms ook fout gaat en dus nog wel een slag om de arm houden dat er wat ander is.


De meeste dierenartsen kijken ontlasting redelijk simpel na zonder telling, hoeft niet verkeerd te zijn, maar stellen soms als ze enkel oocysten zien de diagnose coccidiose al, terwijl dat in principe geen kwaad kan. 


Wanneer de weerstand omlaag gaat stress etc. kan coccidiose uitbreken tot een probleem. Een beetje net als EC, alleen soms zien wij de stress of weerstandsverlaging niet eens en opeens is het er. 


Ik hoop dat ze na een kuur weer goed opknappen :)


Gewoon goed ontsmetten met Dettol zal prima zijn :) Bij mij was het vorig jaar volledig in het hout en eigenlijk is coccidiose alleen te bestrijden met ammoniak en/of stomen, vandaar dat ik toen wel een stoomcleaner moest aanschaffen (ammoniak was niet te doen..). Nu is dat vaak met een kleine besmetting zo niet nodig. 


  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Dank je voor de extra info Aniek.

Een half uurtje geleden kwam ik uit bed en zie Cassie heel stil op haar zij liggen met de ogen open. De zoveelste keer dat ze me een hartverzakking bezorgt. Vals alarm gelukkig. Waarom kan ze nou niet gewoon in een bolletje slapen? ;)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .